• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Październik 2011

reklama
Jak tam dzionek mija?
U nas dzisiaj chłodno 20st. i słoneczka nie ma.

Właśnie wstawiłam zupkę kalafiorowo brokułową (z mrożonek), a teraz siedzę i oglądam pierwszą miłość. Mówię wam przez to l4 oglądam chyba wszystkie seriale: m jak miłość, pierwsza miłość, na wspólnej, linia życia, ostry dyżur, brzydula – chyba można powiedzieć że jestem maniaczką serialową hi hi :-D

Odnośnie twardnienia brzucha to też tak mam, wiec jak będziecie coś więcej wiedziały na ten temat to dajcie znać. Ja czuję jak by mnie dziecko tak od środka wypychało , albo może jakby skurcz macicy (sama nie wiem) i potem mam taki twardy brzuch.

J

Odnośnie twardnienia brzucha to też tak mam, wiec jak będziecie coś więcej wiedziały na ten temat to dajcie znać. Ja czuję jak by mnie dziecko tak od środka wypychało , albo może jakby skurcz macicy (sama nie wiem) i potem mam taki twardy brzuch.

Kasia mnie tak od kilku dni twardnieje...dla mnie to nowośc bo w 1 ciąży zupełnie do dnia porodu nie wiedziałam co to skurcz lub "stawiająca" się macica.
Dziś wspomne lekarzowi bo jestem umówiona na tel....i chyba wreszcie poproszę o L4 bo do tej pory twardo odmawiałam

Ja dziś dewolaje machnęłam

A wczoraj się dowiedziałam że w okolicy jest tyle Polek ciężarnych że położne mają zamiar zrobić szkołę rodzenia dla Polek osobno, a dla Angielek osobno.

u mnie za raz lunie, ciemno się zrobiło i grzmi...mam nadzieje, że się ta pogoda opamięta bo za 20 minut chcę wyjść z domu :eek:

to dawaj tą burzę do mnie ja włąsnie wyskoczylam do apteki i do sklepu i malo nie zeszłam taki upał :szok:

a mi z kolei nie twardnieje tylko kłuje z dołu brzucha w ciiiii i czasami jak siadam to tak jakbym na igłach usiadła i też nie wiem co to :confused2:

kasiadz ja też! zaczynam od brzyduli, prosto w serce, na wspólnej, m jak miłość. :-)
sivi to super okazja z tymi szkołami rodzenia, od razu można poznać inne mamy :)

co do twardnienia, to ja mam taki sobie. ale jak chodzę to mnie coś kłuje niekiedy.
Wariatka jestem, ale nie chce mi się w domu siedzieć... mamuśka ma dziś 1 zmianę, babcia wolne to chyba jadę do nich na ploty... nie ma to jak siedzenie z babcią i mamą w kuchni godzinami i gadanie o d**** marynie. haha

miłka ja bym z chęcią chciała taką burzę :-)

to ja lecę, pewnie wieczorem będę jeszcze o ile mąż nie będzie okupował allegro :-)

I ja sie witam!!
Widzę,że tylko nie mnie upały dopadły plus ta wilgotość.Do tego wysiadło nam ochładzanie w domu masakra,ale juz pan naprawia.
Ja też mam to dziwne uczucie twarniejącej macicy,moja pani doktor powiedziała,że to surcze Braxtona-Hicksa i nie należy się ich bać,ale też dotykać brzuszka w czasie skurczu,no chyba,że staną się bolesne to wtedy do szpitala na sygnale!!

u mnie gar zupy ugotowany, to mam obiad z głowy do końca tygodnia ;-)
ja też jestem zapisana do szkoły rodzenia, mam nadzieje poznać inne przyszłe mamy i nauczyć się wielu rzeczy. Zajęcia ruszają 16.06.
a co do kuć w dole brzucha to bardzo często mnie kuje, ostatnio lekarz nie wiedział od czego, myślał że to moze problemy z pęcherzem, dostałam antybiotyk i nie przeszło. Ja sobie tłumaczę że to po prostu maleństwo coś mi ugniata :tak:
nie pamiętam czy pisałam, wczoraj kupiłam poduchę do spania, ale jeszcze nie doszła, nie mogę się już jej doczekać

reklama
Kurcze nie wiem czy w moczu mi się coś nie przyplatało bo coś mnie tak piecze własnie szczypie niby cewka moczowa ale nie boli i nie piecze po oddaniu i przy siusianiu, cholerkkaaaa :wściekła/y: narazie piję wodę z cytryna może pomoże ?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry