reklama

Październik 2011

sivi, WerkaMirek ale ile wy w UK mieszkacie? ja od 7 lat i mialam 2 razy, na samym poczatku i po kilku latach. na poczatku ciazy mnie pytali kiedy byla ostatnia i jakie wyniki. O zadna nie prosilam, tylko dostalam list z przychodni ze mam sie zglosic.
Ale moze dlatego ze w Szkocji mieszkam? nie wiem...

Ja prawie 4 lata, ale znajome które tu siedzą od 6, lub 7 lat nic o czymś takim nie słyszały.

reklama
Czesc dziewczyny :)
Ja nie moge normalnie znowu sie nie wyspalam.O 4 obudzil mnie skamienialy brzuch bolalo jak cholera ale przeszlo i zasnelam.A po 5 sikanie i juz po spaniu.Starego o 6 zrzucilam z lozka zeby poszedl sniadanie robic.
Niunia ciesze sie ze u Ciebie wszystko w pozadku :))
Weramirka z tego co wiem to w Uk nie ma problemu z cytologia idziesz do gp albo pielegniarki i zalatwione.Wrecz zachecaja do cytologi przynajmniej u mnie.

Jeszcze 5 dni do usg normalnie jajo chyba zniose tak sie nie moge doczekac i maze tylko o tym zeby powiedzieli ze wszystko ok i moge do PL jechac a tam to juz lekarz badania i wszystkie zaleglosci medyczne bede nadrabiac.

Wczoraj bylam oddac krew w szpitalu na badanie przeciwcial pytam kiedy i gdzie moge wyniki odebrac bo potrzebuje na to usg wlasnie to sie ze mnie smiac zaczela ze to tylko do transfuzji krwi potrzebne a w ciazy sie tego nie robi i ze mi sie chyba poprzekrecalo w glowie(jak ja nieznosze murzynek brrr)wredna niedouczona pipa.
Pojde do poloznej przed usg ale watpie czy beda miec ten wynik.

Cze dziewczyny,

u nas też chłodno ale lepsze to niż upały :tak:
no w UK to trzeba się naprosić u lekarzy o cokolwiek :dry:
u mnie dzidziuś kopie jak zjem cokolwiek... śpi jak mi się trawi hehe :-D wczoraj wieczorem kopał mnie po jajnikach, bolało jak nie wiem.. musiałam go kołysać żeby usnął :zawstydzona/y: z kręgosłupem na razie (odpukać) lepiej,
rabbit a jak się rwa objawia bo nie wiem a może też miewam :zawstydzona/y:
niunia cieszę się że wszystko dobrze :tak:

A mnie mdli coś od rana...blech i dziwny niesmak w ustach mam. Chyba mój się dzisiaj będzie musiał za obiad wziąść.
Niewyspana jestem cholernie, bo moja o 5 wstała...oczy mi się kleją...wywale ją do przedszkola i walne się do wyrka.

marti, ja w pierwszej ciazy jakos okolo 27-28 tygodnia zaczynalam szkole rodzenia....

wierka, pewnie jak cos sie dzieje,to zrobia Ci...u nas tez robia jakos co 5 lat chyba,ale i tak jak jestem w Pl to co roku robie....tu w ogole przez cala ciaze nikt Cie nie bada ginekologicznie,co jest dla mnie jakas abstrakcja...
w ogole wczoraj sie dowiedzialam,ze znajoma byla tu w ciazy,chodzila w tej ciazy (pewna ze jest w ciazy,bo nikt tego nie sprawdza tutaj przeciez)i gdzies tak kolo 10 tygodnia cos ja natchnelo i poszla wymusic usg (a tu tnormalnie tylko polowkowe)...no i na tym usg sie okazalo,ze w 4!! tygodniu plod przestal sie rozwijac...no a nikt tego ni wykryl,bo niby jak...kurde,co za kraj porabany....

gugula - fajny koszmar a jak sprawdzają czy nie masz rozwarcia i czy szyjka Ci się nie skraca...telepatycznie...

kurcze zawsze mi się wydawało, że w takich krajach to opieka lekarska jest na najwyższym poziomie... tu już chyba polski NFZ jest lepszy :dry:

reklama
Werka ty lataj teraz gdzie tylko sie da i niech ciebie przebadaja !To nie ma zartow.Wspolczuje ci .
Tutaj nie mozna narzekac ,ale np jak moje dzieci dostaja antybiotyki ,to nikt nie przepisuje oslonki na zoladek.Jak powiedzialam ze w Polsce takie cos istnieje ,to on mi mowi ze tu tez .No to ja nato ze prosze mi to w tym ukladzie przepisywac.
Jak bylam z dzieckiem w Polsce u lekarza to dostalam metrowa recepte co mam wykupic .Tutaj tak nie jest .I tak szybko nie daja antybiotyku.O badanie na toxo ,musualam sie upomniec .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry