reklama

Październik 2011

Magda no to nieźle, a my nadal nic nie mamy z takich spraw... powiem też że trochę boję się już robić takie zakupy, pomimo że nigdy przesądna nie byłam.

werka mnie również rozbawiłaś, widzę, że masz podejście jak ja i wiesz co Cie czeka za takie numery :P

monysia jejku, musiało być ostro skoro aż tak płakałaś, że dostałaś bóli. Ale nie będę Ci mówić że musisz wyluzować bo sama lepsza nie jestem... też prawie codziennie płaczę z byle błahostki, ale nic mi sie takiego nie dzieje. bądz dzielna, tyle Ci powiem :)

My wlasnie wczoraj rozmawialismy o przeprowadzce do Polski i prawdopodobnie nastapi to za 5 lat. Chcemy podokanczac pewne rzeczy ktore tu pozaczynalismy zanim sie przeprowadzimy :)

tak poza tym, to naprawdę dobry powód do L4 w Anglii to niby co? bo ja uważam że teraz to już obojętnie jaka praca, każda jest niewygodna i męcząca... serio wam współczuje... a nie myślałyście aby do PL wrócić? talk dobrze jest w UK?

Moja kumpela zaczela lekko krwawic w 23 tygodniu, dostala zwolnienie na 10dni. jak bylo ok wrocila do pracy. Dobry powod to taki ktory uniemozliwia prace np.: jakies silne bole, zagrozona ciaza i potrzeba lezenia.Z tego co wiem tu raczej zacheca sie pracodawce do dostosowania sie do pracownika, kazdy pradowacma ma obowiazek (prawny) do oszacowania ryzyka dla kobiety w ciazy i zmian w pracy jesli sa wymagane np.: dluzsze przerwy, zmiana obowiazkow (np znalam kogos kto zamiast na oddziale w szpitalu psychiatrycznym na czas 3 symestru pracowal wykonujac prace biurowe), takie oczywiste rzeczy jak np.: 0 kontaktu ze szkodzacymi chemikaliami, ja np powiedzialam ze nie chce pracowac z konkretnymi klientami bo za bardzo sie stresuje.... zalezy od rodzaju pracy i co w pracy przeszkadza.
Tu generalnie kobiety nie biora zwolnien na dlugie okresy czasu (przynajmniej te co znam) za to ida na macierzynski dosyc wczesnie, zreszta jesli ktos jest na zwolnieniu lekarskim 4 tygodnie przed terminem (i powod jest zwiazany z ciaza) to automatycznie zaczyna sie macierzynski, czy osoba tego chce czy nie.

Ostatnia edycja:
reklama
Ha, bede musiala sie przyznac bo klamac nie umiem. Ale odkupie mu ja, zapakuje ladnie. No coz boje sie bo bedzie obrazony chodzil z tydzien... Ale coz po co wklada cos do mojej szafy nie mowiac mi o tym, jego wina!

Werka mój chowa wszystko do siebie bo inaczej u mnie by całe wieki szukał. Tymbardziej że ja zapominalska jestem. Czemu ma sie czuć obrażony? Przecież nie zrobiłaś tego specjalnie :sorry2: Przeprosiny powinny wystarczyć ;)

Sylwia a gdzie w Londynie mieszkasz?? Ja mieszkałam 4 lata w south-west London, blisko Heathrow. Chwaliłam sobie bo jak na Londyn było w miare spokojnie.

Idę się kąpać i lulu, mój m na nocce, samotnie mi troszkę ale pocieszam się że od października już nie będę sama. Dobranoc :)

monysia, bedzie dobrze :) ja za 6 zdalam :-D i to zaczelam jak milama 18 lat, zrobilam 5 egzaminow, oblalam wszystkie, obrazailam sie na kilka lat i potem jak mialam 23 to sie zapisalam i zdalam od razu,a wykupialm tylko 4 godziny po tych 5 latach....
dasz rade :-)
werka, nie bedzie az tak zle :) jak cos,to jestes po ochrona :-D

no i jak w zeszlym tygodniu byly nieznosne upaly tak w tym tyg leje, szaro i ponuro,ale nie narezkam , bo przynajmniej nie jest tak oslabiajaco..
dzis musze odgruzowac mieszkanie, niby dom nie muzeum ,ale trzeba raz za czas z mopem i odkurzaczem przeeciec :-)

co u was?

Witam się zaraz po monice :-D:-D:-D

Siedzę w pracy pije kawusię i od razu herbatke żurawinowo-rabarbarową i przegryzam truskawkami :-)

Kobitki - angielki powiem wam ze i tak na wyspach jest super z socialem...w USA nie dośc że nie ma czegoś takiego jak zwonienie...idzie sie na bezpłatne to żadnych dodatków na dzieciaka nie ma :zawstydzona/y:....no może ci hiper biedni mają kupony na jedzenie....a macierzyński trwa 6 tygodni :zawstydzona/y: i 6 tygodniowe dziecko zostawia sie i wraca do pracy :zawstydzona/y:

maly lobuziak :) szef gangu przedszolakow hehe , slodziak musi byc :) i to tlumaczenie super :)

Asia nie dość że drań to jeszcze zakochany... od początku roku przeżywa fatalne zauroczenie Julką z grupy a Julka woli oliwierka...więc oliwierek dostaje w dziub od mojego :baffled:
biedny przeżywa ta sytuacje bo Julka nie zwraca na niego uwagi...kilka miesięcy temu kazał sobie wkładac czerwona bluzke bo Julka lubi czerwony kolor :szok:...on ma 3,5 roku....co będzie później????:-)

Łazanki mniam, może w końcu zrobię,
od początku ciąży nie robiłam bo mnie mdliło na boczek ale teraz może by smakowały :-p

Kobitki ja mam mega stresa, jutro w południe egzamin,
trzymajcie kciuki aby tym razem się udało :sorry2:
to już będzie 5 raz, jak coś znowu nie wyjdzie to nie wiem co zrobię...:baffled:
pewnie jutro do południa Was nie odwiedzę bo będę w kibelku siedziała :dry:
Moniś,wrzuc na kulinarnym przepis na te łazanki,plissss
I trzymam kciuki za prawko...rany własnie sobie zdałam sprawę,że ja już jeżdżę ponad 11 lat...a mam 29...:szok::szok::szok::szok:ale ten czas leci...

Ha, bede musiala sie przyznac bo klamac nie umiem. Ale odkupie mu ja, zapakuje ladnie. No coz boje sie bo bedzie obrazony chodzil z tydzien... Ale coz po co wklada cos do mojej szafy nie mowiac mi o tym, jego wina!

Asia nie dość że drań to jeszcze zakochany... od początku roku przeżywa fatalne zauroczenie Julką z grupy a Julka woli oliwierka...więc oliwierek dostaje w dziub od mojego :baffled:
biedny przeżywa ta sytuacje bo Julka nie zwraca na niego uwagi...kilka miesięcy temu kazał sobie wkładac czerwona bluzke bo Julka lubi czerwony kolor :szok:...on ma 3,5 roku....co będzie później????:-)
Ta Julka to sie nie zna,ja Ci mówię Agusia że za nim panny bedą latały....Twój synuś jest przesłodki...

Ja piję kawusię i czekam aż mężuś sie obudzi:):rofl2::rofl2::rofl2:

Bon Giorno
Ja tez juz po kawusi(od trzech dni smakuje mi rozpuszczalana)
Wyspalam sie jak nalezy i odrazu inaczej sie czuje.
Rudson maly ma mistrza.:-)

Czesc ciezaroweczki :) Witam sie i ja dzis troszke wczesniej.
Oj nie moglam spac w nocy przez to usg dzisiejsze alez mam strasznego stresa a do 15 jeszcze bardzo daleko.Pewnie i tak bede ze 2-3 godz jak zwykle. Ale nic to :)
Aha musze wam powiedziec ze wczoraj od M dostalam sliczne roze i zrobilismy sobie romantyczno jedzeniowy wieczor heheh mialo byc winko ale ... milo bylo ;)

Monis &&&&&&& to za Twoje prawko dzis sie uda:)

Elifit my mieszkamy w Suoth East w poblizu Westminster i London Bridge.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry