reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październik 2011

Ja miałam masaż i nie zrobiła na mnie najmniejszego wrażenia. lekarka na IP z niczego zrobiła rozwarcie na 4cm i zaprosiła na sale porodową. Pamiętam, że była zdziwiona brakiem reakcji z mojej strony. Teraz sobie o tym poczytałam na jakimś tam forum i jestem w szoku. Większość dziewczyn pisze, że to jest okropny ból a mnie to tylko łaskotało.
W takim wypadku Karolina nie życzę Ci tego :)

reklama
Jagmar ja mialam robiony przed Giulkiem i zadna przyjemnosc to nie byla.Ale da sie przezyc.
Jak by lekarka byla chetna to ja bym byrdzo chetnie si poddala .

Karolina zrob sobie taki masaz kciukiem i zwykla oliwka. wkladasz palca na ile mozesz i uciskasz w strone pupy i na boki. jeszcze cos takiego znalazlam wczoraj "Prysznic na stojąco - ciepły i masaż, a raczej lekkie szczypanie u samej góry brzuszka po bokach. Tak na przemian prysznic i szczypanko. Mnie wypisali tego dnia do domu o 15, a po trzech prysznicach i owych masowaniach o 3 w nocy bylam w szpitalu a 3: 20 już urodziam - ledwo zdążyłam. Od momentu zaczęcia skurczy w ciągu jednej godziny miałam rozwarcie 8 cm. Poszło ekspresowo."

zakukalam zaraz przy porannej kawie i nadal nic od Justys... ale moze jak miala cc to byla zbyt zmeczona caly dzien , zeby napisac do nas, poczekamy :-)

czy bole jak na okrutny okres moga sobie trwac i trwac(tzn dnie albo tygodnie) czy to znaczy, ze to "juz niedlugo"? <--- tak sie od kilku dni zastanawiam, choc pewnie to sparwa indywidualna..
podobno od 32 tc moga sobie trwac do porodu, u mnie pojawily sie kilka dni przed porodem i zwiastowaly porod
monika, ja tez mysle,ze moga sobie trwac....ale jak juz robia sie bolesne, to mysle,ze juz niedlugo :)

ja wczoraj spotkalam znajoma,ktora pol roku temu rodzila, i mowi,ze miala skurcze juz regularne,ale zerowe rozwarcie i tak lezala w szpitalu 2 dni z tymi skurczami,nie miala rozwarcie,wiec nie dostala zneczulenia,bo daja ponoc od 4 cm, i jeszcze jej powiedzieli,ze jak bedzie trzeba to bedzie i trzy albo 4 dni lezec :p ale cc nie zrobili,mimo,ze uslyszala od lekarki,ze juzdawno nie mieli tak ciezkiego przypadku u siebie...
cos okropnego, podobno brak akcji porodowej przy skurczach jest powodem do cesarki
wy tu o biegunkach, a ja na zaparcie cierpię. jak dzisiaj nie zasiądę na wc to zapodam sobie czopek glicerynowy - sprawdzimy czy dobrze i szybko działa:)
oj ja też mam stresa przed porodem - ogromnego
chciałabym trafić do szpitala na samej końcówce porodu a nie się tam męczyć długo
no i boje się że jak się zacznie to nie będę wiedziała czy to już
no i bólu się boję
i pęknięcia/cięcia
no i że sobie rady z moją kruszynką nie dam, że nie będę wiedziała co i jak.

dzisiaj w kuchni strajk. Ja na obiad idę do knajpy na naleśnika a mój wraca z pracy wieczorem i powiedział że ma ochotę na makaron ze śmietaną
Kasia dasz sobie rade z maluchem i nie boj sie naciecia ani pekniecia, przy skurczach prawie tego nie czuc

Jagmar zdrowka

Dobra to wam sie przyznam dzisiaj ,ze ja ostatnie dwa dni to jezdzilam do szpitala bo mialam skurcze w pierwszy dzien co 10 min ,w drugim co 8.I za kazdym razem mnie odsylali do domu ,bo szyjka trzyma.Juz sie nawet prosilam o czopek.Ale lekarka powiedziala ze do 29 moge zapomniec.
Moj m. bardzo nalegal na te wizyty ,bo taki byl spanikowany i chcial bardzo wiedziec czy to juz.
Wszystkiego na przyspieszenie probowalam.Kapiele bralam ,ale ani skurcze nie zanikaly ,ani sie nie wzmacnialy.Bzykanko ,przysiady nic nie dawaly.I tak dzisiaj rano o 10 ucichlo wszystko.

Jestem zestresowana i obolala.Bo mala jest juz tak nisko ze chodze nie jagbym miala ogorka w wiadomej czesci ciala,a arbuza:wściekła/y:

Walizka lezy w samochodzie ,bo moj powiedzial ze nie ma sensu jej targac w ta i spowrotem.

Ale JUST US ma super!Ach i faktycznie przy skuraczach zdecydowanie sie oproznia organizm,bo taka pusta to od poczatku ciazy nie bylam.

Jagmar wspolczuje grypska ,na koncowce jeszcze takie atrakcje!
Rabbit fajnie ze sie odezwalas.

juz pewnie niedlugo

ja mam mega zgage, juz od kilku godzin i nic nie pomaga, chyba macica osiagnela juz swoj najwyzszy punkt
musze wyprobowac sposob Jagmar i ugotowac rosolu

Ja miałam masaż i nie zrobiła na mnie najmniejszego wrażenia. lekarka na IP z niczego zrobiła rozwarcie na 4cm i zaprosiła na sale porodową. Pamiętam, że była zdziwiona brakiem reakcji z mojej strony. Teraz sobie o tym poczytałam na jakimś tam forum i jestem w szoku. Większość dziewczyn pisze, że to jest okropny ból a mnie to tylko łaskotało.
W takim wypadku Karolina nie życzę Ci tego :)

to niezle , ze nic nie czulas :)
ja wczoraj myslalam , ze zejdne na fotelu :/

Herbata - myślałam że Ty już urodziłaś ;-) a tu widzę cytat :p

hehe to samo pomyslalam :)

Witam,Happy Friday!!!
Ja po wczorajszej wizycie,żyję,spędziłam 4 h w szpitalu.Zapalenie pęcherza pełną gębą,okazało się,że mam ropomocz,czyli leukocyty,krew i inne świństwa.Zrobili mi płukanie pęcherza(nie życzę nikomu)antybiotykiem,antybiotyk doustnie i za tydzień kolejna wizyta.

Super,że Antoś Justyny juz na świecie,czekam z niecierpiliwością na kolejne wieści.
Spadam poczytac zaległości.

reklama
Do góry