reklama

Październik 2011

kasia - chodzi mi o zbieranie mleka z muszli, to co cieknie samo z piersi na początku jest "do picia", drugie danie Ci do muszli nie pocieknie ;-) więc wg mnie, żeby zbieranie miało sens trza by laktatorem do pompować ;-)

reklama
heeey

dołączam się do niewyspanych mam. za chwile wracam do wyra spać bo nie spałam.. uwaga! do 6 rano... i co najlepsze? moje dziecko było jak anioł! a w kośc dał mi mąż.... :( przerąbane mieć 2 dzieci na glowie- jedno duże a drugie takie małe...

lekarze wam dali leki zeby dzieci spac chodzily???:szok:
ja mam od położnej, i nie na spanie tylko na uspokojenie dzieciaka właśnie, ale to też sie wiąże z dobrym snem :P

malutka

tu sie nie ma nic do śmiacia :P sie pomyliłam hah... wybaczcie- kiedyś byłam blondynką, wiec pewnie jakieś ubytki mi zostały:P

kasiadz
wkładki wielorazowe to te które można wyprać taaa?
i te bez dziurek też Ci wyciekają ??

a mi też sie na mleczku smietana zbiera i sie ze mnie śmieją że mam mleko jak krowa dojna bo 1/3 to smietana- takie tłuste...

ale duża już ta Twoja cora... moja położna mi tlyko waży Emilię, a nie mierzy i szkoda bo sama ciekawa jestem ile ma cm. Ale skoro ciuszki 56 są na styk to pewnie wiecej niż 60 cm nie ma...

a co do tempki- ja mam 21-22 w domu i broń Boże na krótki nie ubieram... sama w swetrze chodzę, a mała na długi rękaw w welurkach i poliki ma zimne tlyko ciepły kark i klatka piersiowa... aż sie dziwie że Ci tak położna kazała bo moja mi normalnie na długi ubiera i skarpetki jeszcze. a leży pod kołderką i kocem na zmiane- zależy czy w łóżeczku czy w wózku...

marti

moja maleńka czasem sie slini ale bez przesady...

dziewczyny uwaga- rewolucja, wczoraj mła cały dzień miała gazy wstrzymane i zaparcie i ta rurka windi życie mi uratowała. Tylko miałam obawy czy dzidziuch potem nie będzie sie bał kupy robić sam, ale w nocy tak mi pokój podczas przebierania ofajdała- lącznie w 4 pieluchami przewijakiem i moimi ciuchami- że aż miło....
ale polecam te rurki, wielka ulga dla zagazowanego dzidzia.

kasiadz
a te wielorazowe aventa mają jakąś powłokę nieprzepuszczalną czy są tlyko z materiału?

ja sobie na codzień w domu podkładam pieluchę pociętą na małe kawałki i złożoną na kilka razy żeby była dośc gruba i folijkę- tez nie wyrabiam na jednorazowe :P

aaa i musze sie pochwalić że w końcu obrączkę założyłam- nawet sie mieści na palcu i paluch siny nie jest, a to wielki sukces :D

niestety nie mają żadnej powłoki, są z materiału a na wierzchu mają koronkę. dlatego nie nadają sie jak wycieka więcej mleka czyli np podczas karmienia lub gdy piersi są przepełnione i zaczyna samo wyciekać to nie dają rady.

a nie odparzają ci się cycki od tej foli?

ja obrączkę też ostatnio założyłam i nie mogłam ściągnąć :( więc dalej jestem nie zaobrączkowana:)

nic sie nie odparza właśnie- też sie tego obawiałam. tylko tyle że sie czasem przesuwają jak mam lekki stanik, ale na wyjście gdzieś tam, zakładam wielorazowe, te pieluszki uzywam tlyko w domu- dla oszczędności.

a mam pytanie, czy w jakimś zwykłym markecie typu lidl tesco itd dostane woreczki na pokarm mamy? musze sobie sprawić takie żeby troche pomrozić, ale nie chce mi sie jechać do Poznania specjalnie...

a dla mam "mrożących"- podawałam rozmrożone mleczko i moja bez problemu jadła. A mówią że niektóre dzieci rozmrożonego niet.

Cześć dziwczynki :)

Ale pompaaaaaaaaaaaaaa z tej fridy :-D:-D:-D

Ewa na pewno sie dogadacie z mężem w kwestii rodzinnej. Powiem CI, że mój też jest negatywnie nastawiony do mojej więc wiem co przechodzisz... No z tym, że ja mam rodzine na codzień a Ty biedaku tak daleko :-(

Noc mieliśmy bardzo dobrą. Mały najpierw spał 5 godzin, cyc i dalej 2 godzinki więc w miarę wporząsiu.Tylko.... Właśnie tylko. O 6 rano krzątałam się już z mężem po pokoju, mały spał w łóżeczku. Nagle patrze a mały chlusta mlekiem, raczej taką śmietanką. Calą buzię miał bialą. Nawet oczu nie widziałam. Miał tylko widoczne dziurki w nosku i buzię otwartą. Krztusił się, dławił tak strasznie, zaczął płakać, zaniósł się a w buzi te wymiociny aż bulgotały. Boże nie wiedziałam co zrobić! na bok go szybko dałam i nic... W końcu chwyciłam go do góry nogami i na szczęście udało się udrożnić mu drogi oddechowe.... Jeziu... Byłam w takim szoku że od razu zaczęłam beczec a ręce mi sie trzęsły tak, że nawet nie dałam rady dziecku oczy przemyć i Robert musiał to zrobić. Masakra.

Co do Roberta... Też nie dobrze... Msam już dość tego samotnego macierzyństwa... Proszę go żeby brał mniej zlceń... Że dwie stówki różnicy nie robią ale żeby pobył z nami. A on krzyczy na mnie że jak chce to może w ogóle robote rzucić i ciekawe czym wtedy dziecko nakarmimy. A mi brak argumentu w tym momencie. W ogóle wydaje mi sie że on celowo z domu ucieka :-( jak nie w trasie, to musi na zakupy jechać albo jechać do kumpla z autem zrobić. I tak też cały dzień sobie pochlipuję. Reasumując noc przespana ale dzień od rana do dupy...

mileczka nie zazdroszczę strachu jakiego doznałaś, mam nadzieje że już wszystko ok
ewa w takich marketach chyba nie kupisz woreczków, ja widziałam je tylko w sklepach dziecięcych ale daj znać jak znajdziesz b o w markecie mogłyby być tańsze

Hej
Dziewczyny Wasze maluchy tez się tak ślinią :confused: się już przestraszyłam że zęby ida :-D
Zosia się tak śliniła i cały czas myślałam że zęby jej rosną. Śliniła się do roku i przeszło a zęby faktycznie jej urosły ale jak miała 6 i 7 miesięcy i teraz niedawno jak skończyła półtora roku. Wyczytałam, że takie nadmierne ślinienie jest efektem niedojrzałych ślinianek.

Ja daje małej KiD vitum ma obie witaminy. Teraz jak skończy się opakowanie to zostaniemy przy samej wit D bo K suplementuje się tylko do 8 tygodnia. Zresztą strasznie zapominalska jestem i czasem jej tych witamin nie podaje ;(.

Muszę się pochwalić. Przed chwilą kupiłam wózek :)) Wózek Phil & Teds DASH-OKAZJA-BCM! GRATISY! (1957897205) - Aukcje internetowe Allegro wreszcie będę mogła wygodnie z obiema małymi się przemieszczać. Mam nadzieję, że jak przestanie być potrzebny to uda mi się go sprzedać :) bo jednak swoją cenę ma.

reklama
Hej laseczki

U Nas oki, mały troche marudził po szczepieniach ale potem spał od 20tej do 1wsze:szok: a potem budził się normalnie co 3 godziny, więc spoko wyspaliśmy się :tak:

Malutka- ja przechodziłam z bebilonu 1 na nan pro1 i jestem zadowolona, zero wzdęć, kolek itp.:tak:

Anek- jaką huśtawkę zakupiłaś, zapodaj linka ?? ;-)

mileczka- słonko wiem co czujesz, ale co ja mogę... gdyby nie to nie miałabym tego co mam teraz więc staram się z tym pogodzić:-( Pocieszam się tym że kiedyś się to skończy bo m sam mówił że nie chcę więcej pływać i nas zostawiać bo omijają go najlepsze chwile...:-(:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry