Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
podziwiam Was, że chcę się Wam bawić z flaszkami kurcze przecież to kupa roboty![]()
No i główna zaleta butlę może podać każdy ;-)
No obyś nie miała tak jak ja ze swoim najstarszym, przez półtora roku był tylko cyc! smoczka nie, butelki nie, na wszystko miał odruch wymiotny, on się szybciej nauczył pić przez słomkęmy z cycowaniem to chyba szybko nie skończymy bo młoda z butelki nie chce jeść
nie wiem jak to będzie gdy do pracy wrócę, aż się boję o tym myśleć
Ale nie życzę Ci tego, bo przerąbane niestety...

cześć dziewczynki
witam po świętachPierwsze święta w które nie przytyłam a schudłam
Mały też dał rade, spal dwa dni od 22 do 4.30 na cycu, a potem do 9. Mam tylko ogromny problem z usypianiem w dzień. Młody ma czujnik lokalizacji łóżeczka i gdy tylko chcemy go odłożyć to wrzask.... Czy któraś z Was usypia jeszcze dziecko na rękach ...
Mikołaj/ Gwiazdeczka/ Aniołek się postarali
Szczególnie od tesciów masa przydatnych rzeczy
A... I w wigilę w ramach chyba prezentu @ wrócił więc cierpię.A tak dobrze było bez niego przez rok...;-) Chociaż z drugiej strony, jakby go miało znów nie być przez rok, to dobrze, że jest
A tak poza tym to Maro kursuje w śliniakach, bo wystarczy minut i cała bluza zaślinionaNie wiem czemu tak sie dzieje ale trwa to już tydzień
![]()
Święta, święta i po świętach... Więcej roboty niż to wszystko warte, dwa dni w garach dla chwili przyjemności
U nas już po cycowaniu, karmiłam do wigilii i teraz już tylko flacha, miałam nadzieję ,że z kupkami będzie lepiej ale nadal jedna na dzień i to na ogól niestety z pomocą, albo termometr albo czopek ,ale brzuszek małego nie boli, nic mu nie jest niby ale ma problemy z załatwianiem odkąd zmieniliśmy mu mleko, na zwykłym bebilonie które podawaliśmy od początku było ok, potem kupiliśmy bebilon komfort ze względu na ulewania ale nic to nie pomagało ,a z kupami było gorzej, potem przeszliśmy na nan o który niedawno pytałam ale była katastrofa, mały dostał zatwardzenia ,a kupki to ,aż białe, teraz podajemy bebiko i mam nadzieję ,że się w końcu to ustabilizuje, bo mały w końcu zapomni jak się samemu kupę robi
Poza tym od niedawna tak jak i u Was, mały bez przerwy pcha rączki do buzi, strasznie się ślini, a na dokładkę od dwóch dni walczymy z pleśniawkamiJak nie urok to sraczka
My wigilię sami w domu, pierwszy dzień świąt mój w pracy, ja z dziećmi sama, drugi dzień świąt na chwilkę poszliśmy do mojej siostry bo przecież mój na nockę i takie to święta ,jakoś ich w tym roku nie czułam, chyba przez to zmęczenie, gotowania na przemian z dzieckiem na rękach, no cóż pocieszające jest to ,że za rok już nie będzie na rękach tylko będzie latał po szafkachMały dwa tygodnie temu ważył 7kg teraz nie mam pojęcia ile ale z dnia na dzień coraz bardziej ciężki więc zrobiliśmy mu prezent pod choinkę i kupiliśmy taką o to bujaczkęZobacz załącznik 419925 chwilę się pobuja i śpi
Tak czytam jak piszecie o tym czy cieci podnoszą główki czy jeszcze nie, to faktycznie zależy od dziecka bo nasz od samego urodzenia jest bardzo silny, od początku trzymał główkę sztywno jak się go trzymało w pionie, a nie tak jak inne dzieci ,że trzymały na ramieniu opartą, jak się go kładło na brzuszku to głowa mu w ogóle nie opadała tylko tak trzymał i się rozglądał na wszystkie strony, jak leżał na plecach i dało mu się ręce to próbował się podnosić, teraz wystarczy ,że cokolwiek złapie w ręce to próbuje się podnieść, jego już w ogóle strach zostawić na łóżku samego, a jak się go weźmie na ręce to najlepiej jak sobie stoi, podtrzymany tylko pod paszkami i sobie hopsa, hopsa sam robikażdy się dziwi no ale każde dziecko jest inne, z najstarszym miałam podobnie, za to średni rozwijał się książkowo
Miałam jeszcze coś pisać i zapomniałam conic to, wstawię chociaż świeże foty
![]()
moja też się ślini jak dzika aż bańki puszcza![]()
bo ja się zapisałam w październiku i jesteśmy chyba na 30 miejscu 

kasia - z tego co pamiętam to młodą dajecie do żłobka masz już zaklepane miejscebo ja się zapisałam w październiku i jesteśmy chyba na 30 miejscu
moja też się na mm obraziła, dostała kilka razy jak wychodziłam a teraz woli nie jeść i czeka na mnie i tyle a jak się jej daje do paszczy flaszkę to ma odruch wymiotny![]()
A no i jak to w wigilię stał się cud i nasze dziecko zaczęło się śmiać w głos ,aż pieje jak się śmieje![]()
ja też......podziwiam Was, że chcę się Wam bawić z flaszkami kurcze przecież to kupa roboty![]()
dobra,punkt dla CiebieNo i główna zaleta butlę może podać każdy ;-)
![]()
my z cycowaniem to chyba szybko nie skończymy bo młoda z butelki nie chce jeść
nie wiem jak to będzie gdy do pracy wrócę, aż się boję o tym myśleć

ja mam zamiar karmić ciągle do momentu powrotu na staż czyli do marcaPotem dokarmiać popołudniami
Asionek a jak go późnej dajesz do odbicia żeby sie nie obudził? Bo ja mojego zawsze budzę żeby sobie beknął, a potem jeszcze ciumka i zasypia. też masz taką taktykę?