martycha1
Fanka BB :)
Wrociłam od lekarza i koszmar jakis po wejsciu do gabinetu:
Pierwsze pytanie jakie usłyszałam to :
Czy chce Pani tej ciąży ??? Czy nie chce Pani tej ciązy???
Az doznalam szoku jak usłyszałam te pytania.... (bez komentarza)
Potem usiadłam na fotelu i badanie trwało może ze 3 minuty, podczas ktorego stwierdził ze macica jest rozpulchniona i miękka, szyjka macicy twarda wysoko połozona, a na szyjce mamcicy nadzerka i jakies delikatne pasma krwi
Pożniej zrogił USG które trwało może 2 minuty i stwierdził ze mam 3,5 cm torbiel ciałka żóltego a co do ciązy to możliwe że jest albo bardzo wczesna ciąza niewidoczna jeszcze albo jest to ciaża pozamaciczna, mam isc jutro zrobic sobie Bete i jesli bedzie np wynik koło 1000/2000 to mam sie zglosic do niego i usuniemy laparoskopowo ciązę pozamaciczna ( niech zapomni wogole ze moja noga postanie kiedykolwiek u niego w gabinecie) a jesli wynik będzie do 500 to wszystko jest wporzadku i nie ma sie czym przejmowac.
Przepisal mi duphaston, luteine i cos jeszcze ale nie moge doczytaaac tych bazgrołów. W kazdym bądz razie mam tego nie brac dopero po badaniu na bete jak wyjdzie w okolicach 500 to wtedy mam brac a jesli wysoko to wiadomo co...
Dziewczyny jestem taka załamana i w dodatku sama z tym wszytskim mój wogóle mnie olal calkowicie zignorowal....
gabriela bardzo mi przykro, że musisz przez to wszystko przechodzić... do tego sama jesteś ze wszystkim... nie mam słów!
Jak dla mnie to jesteś w normalnej ciąży, tylko jest bardzo wczesna i tyle...A bóle brzucha to prawie każda z nas tu ma lub miała albo będzie miała;-)