Heej! Cos ciezko ten glowny watek nadrabiac;-)... Zaprowadzilam mloda do przedszkola i juz 2 godziny siedzie i czytam zamiast sie wziac za jakas robote
Ja tez mam wade wzroku ale niewielka i ponoc niepowiekszajaca sie, dlatego okularow nie nosze, chociaz czasem faktycznie poprawiaja moze nie tyle widocznosc, co ostrosc, bo az taka slepa nie jestem:-) A najgorzej to widze o zmroku, albo w sztucznych swiatlach np supermarketow, dziwne nie?
Z ruchami dziecka to u mnie dziwnie troche, bo czulam dosc wyraznie, potem pare dni prawie nic, a teraz to juz sama nie wiem, czy mi sie tylko nie wydaje

Ale jak juz cos czuje to po bokach najczesciej i jak siedze.. I najwieksza aktywnosc jakby pod wieczor... Ale z cora mialam podobnie, strasznie leniwa byla, a to taka meczarnia psychiczna jak sie dobrze dziecka nie czuje... Zwlaszcza ze ja w ciazy problem z cisnieniem mialam i z cukrzyca, wiec tym bardziej musialam trzymac reke na pulsie...
Dlatego tez tak sie zastanawiam nad tym detektorem tetna... Ale nie wiem wlasnie...
Moze spytam lekarki co ona na to, ale wizyte mam dopiero pod koniec maja; dobrze zze chociaz usg bedzie 18, bo sie ciagle martwie

....
Aaa, przypomnialo mi sie ze sie mialam na meza poskarzyc;-)
Wczoraj przez niego mialam pobudke o 5 rano!

Chcial sie przekrecic w lozku ale poczul ze chyba mu pies nogi przyblokowal (dodam, ze ten pies to baaaardzo rzadko do nas przychodzi a to tego kurdupel 5 kilo tylko wazy) No i zaczal delikatnie go zsuwac noga z lozka, a szlo cos ciezko... W kazdym razie obudzilam sie jak uslyszalam ze cos na podloge runelo, a R krzyknal - KAYA!
Okazalo sie ze to nasza corcia nad ranem przywedrowala i sie polozyla R w nogach, a on zamiast psa to dziecko z lozka wykopal (jedyne usprawiedliwienie ma ze cora tez praktycznie do nas nie przychodzi )
W kazdym razie nawet nie zaplakala dziecina, ale ze sie juz rozwidnilo, to spac wiecej nie poszla, wiec R za kare z nia bajki ogladal w sypialni a ja sobie poszlam do mlodej pokoju i na jej lozku przekimalam jeszcze troche, chociaz ciezko bylo zasnac bo mi sie co chwila smiac chcialo