reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2011

Klementinka skąd ja to znam :p też ostatnio złapała mnie taka handra dokładniej nawet wczoraj tym bardziej ,ze moj luby golił się jakos raz na tydzien :p a teraz jak na umcs pracują to co dwa,trzy dni i cały wypachniony do pracy łoojj a pełno tam młodych takich różnych :p

ja właśnie wyprasowałam jedną ture ubranek a się zmachałam reszta później bo jeszcze schnie

reklama
Witam w południe !!!

Ja miałam pobutkę o 6 gdy Mężu wstawał do pracy
ale myślałam że jeszcze się położę i pośpię do 9
a tu du.pa bo Milena wstała jak wychodził :eek:
bo to kanapki jej się zachciało,
a to herbatki a to siusiu i zanim to wszystko załatwiła
to minęła 9 ale na szczęście zachciało jej się spać
bo jest trochę słaba- chora siedzi w domu
i spaliśmy te stracone 2h od 9-11:laugh2:
pobutke miałam nieziemską:
"Monika ratuj, pełno wody, zalało nas!"
wyszłam z pokoju do kuchni a tu wody po kostki,
napełniali kaloryfery i przeciekał,
to nic że nowe meble i wszystko bo przed Wielkanocą remont był kuchni ...
powycierałyśmy wszystko do sucha, teściowa poszła se na działkę
a tu dzwoni sąsiadka z dołu- myślę sobie "no pięknie"
ale na tekst że ma małą kałużę wody na podłodze- czy nam nic nie kapie
zaprosiłam ją do siebie żeby pooglądała bo ja się na tym nie znam
ale mam wszystko suche ...
jak wychodziła to jeszcze mnie przeprosiła :-p
jakby powiedziała że ma ściany zalane albo sufit to co innego,
widocznie musiało po pionie lecieć i skraplało jej się na podłodze ...
tatko dobrze się spisał obklejając wykładzinę do okoła z każdej strony taśmami :-p

Klementinka
chyba każda mamuśka ma takie humorki czasem
oby szybko sobie poszły,
jak się Milena urodziła i robiłam sobie jakieś wychodne
to zawsze się po nim rozchorowałam :zawstydzona/y:
dlatego sobie darowałam i jak mam zamiar gdzieś wyjść to tylko z Rafałem
ale Rafał chodzi sobie na imprezki z pracy, kiedyś były 2 razy w roku
a teraz prawie co m-c ... też mnie to drażni
ale ja chcąc gdzieś wychodzić muszę mieć jakieś koleżanki
które też zechcą same wychodzić a takich nie mam bo też same dzieciate
zresztą co ja bym bez Niego robiła ...
jak się spotykamy ze znajomymi, dzieciatymi- też jest miło,
chłopy se popiją, babeczki poplotkują a dzieciaki zabawią
i jest fajnie ...

A propo imprezek to M zaraz po pracy jedzie z chłopakami na ognicho
i tyle go dzisiaj widziałam

Ostatnia edycja:
witam i ja
chyba moja kruszynka na świat zaczyna się pchać:szok:
wczoraj nagle poczułam jak pcha główkę bardzo nisko
i td tego momentu zaczęło mnie boleć na wysokości pipki
i tak już zostało
boli jak chodzę
boli jak leżę i się obracam
i boli jak siedzę
masakra jakaś
coś się obawiam że mała zeszła do kanału?
we wtorek mam wizytę więc muszę dotrwać do tego czasu
tylko że się poruszać nie mogę
a miałam zamiar zakupy w rossmanie zrobić bo żel pod prysznic mi się kończy
no i ciasto bananowe chciałam zrobić
a tu lipa.......

Co Wy tak wcześnie wstajecie? Ja obudziłam się o 8:30 a zaraz po mnie Zosia. Za to zasypiam późno wczoraj dopiero po 1 mi się udało. Codziennie muszę swoje w łóżku odleżeć, kręcę się i męczę w międzyczasie idę siku i czasem nawet jeść ;(.

sivi też mam takie żołądkowe przeboje. Wczoraj wieczorem brzuch mnie bolała a po każdym posiłku mam zgagę. Wczoraj jak przed snem piłam wodę to stwierdziłam, że chyba mam przełyk popalony bo każdy łyk mnie bolał.
Zjadłabym sobie takie dobre ciasto albo chociaż mogłoby mi się przyśnić :).

ivi a może powinnaś zwiększyć ilość spożywanych płynów. Pić więcej wody i jeść błonnik. Tyle metod wypróbowałaś, że ciężko coś poradzić.

Pryzabela 3maj się dzielnie. Biedna jesteś bo tyle dolegliwości Cię dotknęło. Może faktycznie lepiej wcześniej rozwiązać ciążę.

Klemantinka
mnie tez nachodzą takie nastroje tym bardziej, że mój ciągle pracuje i wraca do domu późno po czym siada do kompa i siedzi do 24. Na razie jakoś to znoszę ale jak się dzidzia pojawi to mam nadzieję, że trochę więcej czasu nam poświęci. No i mam nadzieję, że w końcu skończy się u niego w firmie ten nawał pracy.

Ostatnia edycja:
monysia no tego to bym nie zniosla jakby jeszcze imprezowal;-)
raz na kwartal to jeszcze ale nie czesciej
ja juz nawet nie wiem jak piwo smakuje, od dwoch lat abstynencja
a spiaca robie sie o 21 wiec na imprezy zadne sie nie nadaje
chyba se w poniedz chociaz do kosmetyczki pojde

Kasiadz a czemu obawiasz sie zejscia w kanal? to normalne na tym etapie ciazy ale nie zwiastuje porodu, mozesz sie jeszcze kulac z 2-3 tygodnie

jagmar ja juz sluchac czasami nie moge tych pitolen o nawale pracy i jak mu ciezko, a widac ze to dla niego swietna odskocznia
jest wsrod ludzi, zajmie sie czyms innym niz tylko obowiazkami domowymi, wraca to musi odpoczac
po prostu zazdroszcze mu

Ostatnia edycja:
gosiane - super w takim razie jesteście już na finiszu :-) chociaż nie masz co się śpieszyć bo jak patrzę na Twoje suwaczki to widzę, że do porodu zostało Ci tylko 82 dni ;-)

:-D dopiero teraz zauwazylam co pokazuje jeden suwaczek :-D nooo to luzik, do grudnia sie wyrobimy ze wszystkim :-D

Witam sie i ja :tak: Dzis akcja powtorka z rozrywki - bol w lewym boku taki ze ledwo siedze, a kupa jak wyjsc nie chciala, tak nie chce. Mikstura miodowo-cytrynowa niet, sliwki niet, czopek wczoraj zapodany a wydalilam cos wielkosci duzego palca u stopy.. No i dzis cos mi sie zdaje ze mnie czeka znow meczarnia.. Ehhh.. Mam wrazenie ze mala lezy dupka na jakims zakrecie jelita, i ni wuja nie ma zamiaru sie ruszyc.. Co za pieronstwo z ta kupaaaaaaaaaaaaaaaa :wściekła/y:

Wspolczuje, moze zrob sobie jakas mieszanke wybuchowa, typu poranna kawa + do tego sliwki. Wogole ponoc kawa z owocami dziala przeczyszczajaco. Mnie to sama kawa goni do kibelka.

Ja się też o tej godzinie obudziłam...tzn córa ma mnie obudziła. A miałam taki cuuudowny sen!! śniło mi się że jem lodowe ciasto, ale takie pyyyszne że szok i wyglądało rewelacyjnie. Grała przy tym moim jedzeniu jeszcze nastrojowa muzyka, delektowałam się każdym kęsem... a tu nagle "mamusiu, mamusiu, chciałam ci coś powiedzieć" :confused2:

A mi się coś z rzołądkiem porobiło. Wcześniej myślałam że mnie cofa przez kaszel ale kaszel mi przeszedł a ja dalej mam poranne mdłości! I w ciągu dnia dziwnie się czuję, bo niby burczy mi w brzuchu potwornie a jeść kompletnie mi się nie chce a do tego zgaga po niczym. Zmartwiło mnie to bo tak nagle wszystko się zmieniło, ale poczytałam w internecie że to na końcówce norma.

Pewnie juz maluch ci cisnie tam na wszystko. Jak sobie wyobrazilam jak moje wnetrznosci musza byc teraz rozplaszczone to masakra. Wiec trudno sie dziwic ze takie sa dolegliwosci.

polecam czopki glicerynowe dla doroslych.
Sama stosuje, bez nich chodziłabym do wc chyba raz na tydzień.
Bezboleśnie rozwiązują problem w 20 min :)

Nie doczytałam, że czopek już poszedł w ruch.
I bardzo dobrze :)

Czy Wy macie może bóle jelit? Ja mam ostatnio codziennie, szczególnie w nocy i wtedy też straszne gazy od których podbrzusze boli :( Czy któraś z Was też ma takie objawy? Nie wiem czy sie denerwować czy to nacisk małego tak działa?

Ja miewam gazy ale cos tam mnie zaboli czasem tez. No lokatorowi ciasnawo juz wiec nie oszczedza tego co wokol niego :-p

ale sie wkurzylam, jestem totalnie rozsypana, hormony czy co, a moze dosc juz mam siedzenia w domu
pozyczalam sie bo ciagle sama siedze z Jaskiem, jak niewolnica jakas albo wiezien, caly dom na mojej glowie
ksiaze przeciez pracuje to juz wiecej obowiazkow nie ma, jak wychodzi kolo 12 to wraca kolo polnocy
wykapie sie, wyperfumuje i juz go w domu nie ma a ja jak straszydlo nawet nie mam czasu na prysznic, ciagle te ciazowe ciuchy, zero wyjsc, jak kolezanki to tylko dzieciate
w kolko pranie, prasowanie, gotowanie, blleeeee i tak juz drugi rok
mam dosc, dopadlo mnie
najchetniej po 4 miesiacach poszlabym do pracy a niech tatus siedzi na wychowawczym
to sie wyzalilam

na dodatek ciagle leje
teraz po tych nerwach boli mnie w pachwinach, musze sie uspokoic

Oj widze ze hormonki dzialaja, ja juz pisalam ze ostatnio ryczalam jak idiotka nie wiadomo o co ;-) Bedzie dobrze, nie mozesz swojego z
dzieckiem zostawic na jakis wieczor czy dzien i zrobic sobie wolnego?

Ok ja znikam na razie z BB bo trza dokonczyc pakowanie a tak to siedze przed kompem tylko :-) Milego dnia!

ja juz nawet nie wiem jak piwo smakuje, od dwoch lat abstynencja
a spiaca robie sie o 21 wiec na imprezy zadne sie nie nadaje

ja też taka byłam, szybko spać i spokój ale tylko oddalaliśmy się od siebie,
postanowiłam z tym skończyć ponieważ jesteśmy młodzi
i dlaczego przez dzieci mamy być nieszczęśliwi bo czegoś tam nie można,
oczywiście wyrzeczeń jest wiele nie trzeba ze wszystkiego rezygnować, np
umowa że raz pije ja a raz mąż albo mogę sobie wypić bo dlaczego mam całkiem zrezygnować
a od jednego czy 2 piw nic mi się nie stanie ... jak karmiłam piersią- odciągałam mleko
na zapas jak były swięta czy właśnie imprezka żebym mogła se pojeść i podawałam przez butelkę,
wiadomo matka jest najlepsza ale nie niezastapiona, musisz też nauczyć dzieci że tatuś też jest super,
i nie bać się go zostawiać z dziećmi, bo jest ich ojcem i na pewno sobie poradzi bo na pewno
krzywdy nie zrobi ... ja też byłam taka matka polka że wszystko sama zrobię najlepiej
ale to było złe bo tata też chce uczestniczyć w zajęciach przy dziecku, tylko tego nie okazuje bo na początku się boi ...
kiedy mu zaufałam, poszłam do pracy, dawałam więcej zadań do zrobienia
to i ja i on byliśmy bardziej szczęśliwi a jak miło się patrzy gdy córcia się fantastycznie bawi z tatusiem ...

miłka

mamuśki... na lewej brodawce, na samym środeczku- chyba tam gdzie ma pokarm lecieć zrobiły mi się te gruczoliki niektore takie żółte. nie wiem czy to normalne bo będzie tam mleczko czy lepiej pokazać lekarzowi? bo na drugiej piersi tego nie mam a na jednej mam ze 3 takie pożółkłe te gruczoliki... myslałam że jak sie tak robi to może siara sie pojawi ale nie... sucho jest...
to jest normalne, ja takie miałam na początku ciąży i po tym poznałam że didek jest i teraz znów mi się zrobiły, tyle że siara to mi od dawna leci.. ja jeszcze mam na otoczce te gruczoły Montgomerego powiększone i to też normalka bo nawilżają otoczkę, także luzik :)
Ivi- na mnie działaja banany zjeść przed snem i rano mnie pędzi spróbuj może akurat pomoże jeszcze czasami piłam taki syrop lactulosum i on też mi pomagał
banany to mnie zatykały :eek: w II trymestrze zaprzestałam bananów, poza tym fosforany od bananów w badaniach moczu wychodziły :-p Ivi na zaparcia to jabłek kilo, kawa no i czopki :tak:
ale sie wkurzylam, jestem totalnie rozsypana, hormony czy co, a moze dosc juz mam siedzenia w domu
pozyczalam sie bo ciagle sama siedze z Jaskiem, jak niewolnica jakas albo wiezien, caly dom na mojej glowie
ksiaze przeciez pracuje to juz wiecej obowiazkow nie ma, jak wychodzi kolo 12 to wraca kolo polnocy
wykapie sie, wyperfumuje i juz go w domu nie ma a ja jak straszydlo nawet nie mam czasu na prysznic, ciagle te ciazowe ciuchy, zero wyjsc, jak kolezanki to tylko dzieciate
w kolko pranie, prasowanie, gotowanie, blleeeee i tak juz drugi rok
mam dosc, dopadlo mnie
najchetniej po 4 miesiacach poszlabym do pracy a niech tatus siedzi na wychowawczym
to sie wyzalilam

na dodatek ciagle leje
teraz po tych nerwach boli mnie w pachwinach, musze sie uspokoic
Myślę że każdą dopada, mój też na imprezy pracownicze chodzi, wiesz co ja robię, perfumuję się na wizyty, gdzieś jak wychodzę a mój pyta "psikasz sie dla lekarza?" to ja mu "no pewnie, a ty dla kolegów z pracy czy koleżanek?" :-D dobrze że sie nie maluje bo by zwariował :-D
witam i ja
chyba moja kruszynka na świat zaczyna się pchać:szok:
wczoraj nagle poczułam jak pcha główkę bardzo nisko
i td tego momentu zaczęło mnie boleć na wysokości pipki
i tak już zostało
boli jak chodzę
boli jak leżę i się obracam
i boli jak siedzę
masakra jakaś
coś się obawiam że mała zeszła do kanału?
we wtorek mam wizytę więc muszę dotrwać do tego czasu
tylko że się poruszać nie mogę
a miałam zamiar zakupy w rossmanie zrobić bo żel pod prysznic mi się kończy
no i ciasto bananowe chciałam zrobić
a tu lipa.......
masz ją pewnie nisko, ja też tak mam jak chodzę.. poleż sobie.. a na wizycie sie dowiesz czy szyjka trzyma :tak:
ja też taka byłam, szybko spać i spokój ale tylko oddalaliśmy się od siebie,
postanowiłam z tym skończyć ponieważ jesteśmy młodzi
i dlaczego przez dzieci mamy być nieszczęśliwi bo czegoś tam nie można,
oczywiście wyrzeczeń jest wiele nie trzeba ze wszystkiego rezygnować, np
umowa że raz pije ja a raz mąż albo mogę sobie wypić bo dlaczego mam całkiem zrezygnować
a od jednego czy 2 piw nic mi się nie stanie ... jak karmiłam piersią- odciągałam mleko
na zapas jak były swięta czy właśnie imprezka żebym mogła se pojeść i podawałam przez butelkę,
wiadomo matka jest najlepsza ale nie niezastapiona, musisz też nauczyć dzieci że tatuś też jest super,
i nie bać się go zostawiać z dziećmi, bo jest ich ojcem i na pewno sobie poradzi bo na pewno
krzywdy nie zrobi ... ja też byłam taka matka polka że wszystko sama zrobię najlepiej
ale to było złe bo tata też chce uczestniczyć w zajęciach przy dziecku, tylko tego nie okazuje bo na początku się boi ...
kiedy mu zaufałam, poszłam do pracy, dawałam więcej zadań do zrobienia
to i ja i on byliśmy bardziej szczęśliwi a jak miło się patrzy gdy córcia się fantastycznie bawi z tatusiem ...

dokładnie! męża od razu trzeba wprowadzać w opiekę, mój mi powiedział że ja będę tylko od cyca :-D ok, ty kąp, lulaj, przewijaj.. mi to gra :-)

hehe cześć tak w ogóle :-p
aha a na zgagę to kakao ciepłe piję, mija mi od razu.

Ostatnia edycja:
reklama
wiesz co ja robię, perfumuję się na wizyty, gdzieś jak wychodzę a mój pyta "psikasz sie dla lekarza?" to ja mu "no pewnie, a ty dla kolegów z pracy czy koleżanek?" :-D dobrze że sie nie maluje bo by zwariował :-D

no dokładnie, ja też jak mam czas i ochotę to się wymaluję i wypsikam
i Mężu wtedy też mówi: "Idziemy tylko do sklepu a Ty się szykujesz
choćbyśmy co najmniej na jakąś imprezkę szli" na co ja:
"Chyba nie chcesz się za mnie wstydzić na ulicy?"
A jak się miło robi gdy zauważy jak inny facet się za mną oglądnie
i jeszcze powie: " Widzisz? A Ty mówisz że jesteś gruba i brzydka"
widzę że wciąż jest zazdrosny i chyba kocha skoro zwraca uwagę
na takie rzeczy jak makijaż, fryzura, itd
Ale warto robić to wszystko dla siebie zwłaszcza,
choć na chwilę podnieść swoją samoocenę i humorek się zaraz poprawia
jak się ładnie wygląda ... Ładna mamuśka z dzieckiem
i to jeszcze w ciąży, to jest coś super :tak:

Zwłaszcza gdy się na ulicy spotyka ważnych kolegów
z pracy Męża albo komendantów, naczelników ...
Nie chciałabym żeby kiedyś chodziły ploty po komisariacie
"A bo ta jego żonka to taka łachmyta co nie umie o siebie zadbać ..."
A tak to nieraz mi coś miłego powie co jego koledzy o mnie mówili i jest dobrze :-D

Do góry