reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październik 2012

emotion, skurcze porodowe czujesz tak właśnie jak ból przy miesiączce. Tylko wiadomo, że w trochę większym natężeniu;-) No i dlatego, to powód do niepokoju.

Dziewczyny, dzięki za troskę:-) Mnie delikatnie ćmi, nawet nie potrafię powiedzieć czy ten "ból" się jakoś powtarza...

vibeke, ser żółty i pomidor, to podstawa kanapek:-D Uwielbiam topiony ser żółty na tostach, makaronie, zapiekankach - jadłabym ze wszystkim:-D Tylko organizm protestuje:wściekła/y:
sonkaa, uwielbiam masło czosnkowe:szok: Ja w ogóle jestem maślana:-D A masło z czosnkiem to już w ogóle niebo w gębie:-D Głowa lepiej?
azorek, mnie też czasem chwyci takie ssanie i wtedy nie ma zmiłuj się:-) Jestem jak odkurzacz:-D

reklama
Witajcie Kochane.

Mysmy dopiero wrócili umęczeni na maxa ,bylismy na grzybach i tym razem znaleźlismy 5!!!! Buuu nie wiem gdzie Ci ludzie je znajduja bo przy drogach pełne kosze .Ale jestem cierpliwa i bedziemy jeszcze próbowac .Uwielbiam zbierać .

Piszecie o serze żótym ...ja jestem uzależniona i uwielbiam szczególnie włąsnie z pomidorem ale pamietam że jako dziecko tez go jadłam z dżemem:)

Vibeke ja własnie dzis miałam takie bóle jak na okres i brzuch mi twardniał dobrze że szybko przeszło.Gorzej że od paru dni mam takie wrażenie że mi mała zaraz wypadnie tam mi naciska na dół....

Mysmy dopiero wrócili umęczeni na maxa ,bylismy na grzybach i tym razem znaleźlismy 5!!!! Buuu nie wiem gdzie Ci ludzie je znajduja bo przy drogach pełne kosze

Gratuluję! Oni je znajdują w tym samym lesie, tylko są przed Wami :-D Następnym razem pobudka z kurami;-)

Vibeke całe szczęście, że Twój lekarz bardziej odpowiedzialnie do zawodu podchodzi niż lekarka Emotion.
Sonka budyń z herbatnikami? Koniecznie muszę taki zjeść!! :tak:
Leżę objedzona jak świnka. Grillowana pierś kurczaka ze szpinakiem Zobacz załącznik 494478

witam juz po wizycie zaraz opisze szybko bo i wizyta byla szybka heheh ale to na odpowiedni watek
Vibeke ja własnie dzis miałam takie bóle jak na okres i brzuch mi twardniał dobrze że szybko przeszło.Gorzej że od paru dni mam takie wrażenie że mi mała zaraz wypadnie tam mi naciska na dół....
widzisz mnie sie w pt zaczelo tak ze najpierw jakby mocny ucisk na dol tak jak by mloda nagle zaczela wazyc ze 200kg a pozniej sie bole rozkrecily ze nie wiedzialam czy stac czy siedziec czy co ze soba zrobic:zawstydzona/y: a bole jak na miesiaczke na tym etapie ciazy moga oznaczac skurcze niestety.
netika co do czucia porodowych jak na okres to bym polemizowala :-D ja zawsze mialam bardzo bolesne miesiaczki ze z domu nie wychodzilam a czasem ladowalam na pogotowiu i wierz mi ze te porodowe w niczym tego nie przypominaly hehehehe ale za jakies pare tyg kazda po kolei bedzi emogla sie przekonac na wlasnej skorze:tak::-) zapewne jedne beda miec tzw z krzyza inne takie mocne prady przez macice a inne jak na okres....ja mialam wszystko na raz:sorry2:ale da sie wytrzymac:tak:

azorek, obżarstwem się nie martw, ja tam ostatnio jak odkurzacz wciągam wszystko, a dziś też na tapecie były kanapki z serem i pomidorkiem:biggrin2: I mnóstwo innych rzeczy. Właśnie odpoczywam po talerzu makaronu a la carbonara.

netika, sonka, oby bóle przeszły.

Karola, siedź i odpoczywaj, w końcu od niedawna masz taką możliwość na full-time:biggrin2:

Gorzej że od paru dni mam takie wrażenie że mi mała zaraz wypadnie tam mi naciska na dół....
Też tak miewam, na szczęści ostatnio sporadycznie, ale bywało że kilka dni non stop tak czułam.

Następnym razem pobudka z kurami;-)
Czyli z nami:confused::-)

Netika mam nadzieję, że na ćmieniu się skończy a najlepiej jakby w ogóle przeszło za co trzymam kciuki &&&&&&&&&& A ser żółty stopiony też uwielbiam, kocham wszelkie zapiekanki, tylko czemu to takie tuczące jest:confused:
Nikamo dobrze, że te bóle przeszły. Mi też córa naciska na szyjkę, czuje to zwłaszcza jak stoję albo chodzę, dlatego jak tylko mogę to staram się siedzieć. Na szczęście w tej pozycji tez się da w domu dużo zrobić:-)
Ach a na grzybki też lubiłam chodzić, tylko jakoś do tych grzybków szczęścia nie mam.

witam się po chwilowej nieobecności spowodowanej, jak większość z Was wie, szpitalem. na szczęście jestem już w domu, bo w domu najlepiej.
mniej więcej nadrobiłam, uffff......

Zapominajka, Lorelain
strasznie Wam gratuluję!

Malinowa P. kanapki o 1:30? ja w noc po powrocie do domu obudziłam się o 3 w nocy i poszłam sobie robić sałatkę caprese. myślałam, że tylko ja taka nawiedzona jestem z tym nocnym podjadaniem :-D

Mama, Esi do mnie też teraz pielgrzymki chodzą, to sobie wybrali moment, jak mi nawet ciężko z kanapy wstać, a tu herbatę podaj, jakieś ciastko.... no nie myślą Ci ludzie... :zawstydzona/y:

Azorek co do ssania to ja jestem jak odkurzacz teraz :zawstydzona/y: już sobie kisielki gotuję żeby się czymś zapchać, bo przecież ile można żreć... tak mnie w tym szpitalu złapało jak jadłam cały czas z nudów...

Vibeke ja też znajomych troszkę unikam chyba ze wstydu jak wyglądam... :no: ja wiem, że to normalne, że 8 miesiącu ciąży nie chodzi się w rozmiarze 38, seksownie kołysząc się na boki, ale co poradzę, że źle się czuje we własnym ciele.

Sonka a jak się robi budyń z herbatnikami? wrzucasz je jak ostygnie, czy jak? bo brzmi smacznie. :tak:
&&& co by głowa przestała męczyć.

Mimi ja nie wiem, że ty masz na to siłę... porządki to ja robię najwyżej w lodówce :-D

Nikamo chyba muszę na Ciebie nakrzyczeć! jak mówisz, że Malutką masz niżej, że Ci naciska to kto to słyszał po lesie łazić? nie kuś licha!

Netika &&& żeby brzuch przestał szaleć.

jeszcze tylko żeby nam Maleństwo wróciło. &&&&

azorek mam nadzieję że załatwisz pomyślnie wszystkie sprawy urzędowo-papierkowo-telefoniczne.
I najważniejsze że odpoczywasz.. A że się odkurzacz włączył to chyba znaczy że mała wciąga bo potrzebuje. Więc smacznego życzę :tak:

Jedzonko: ser żółty jak najbardziej z dżemem, powidłami, z pomidorem - wszelkie kombinacje na słono-słodko znam i lubię.
Mój mąż patrzył się na mnie jak na kosmitę kiedy truskawki ze śmietaną zagryzam bułką - ale w moich stronach tak się jada.

mimi nie szalej z porządkami. Możesz ewentualnie paluszkiem pokazywać co ma być zrobione. :tak::-D chociaż wiem że ciężko tak.

Czytam od godziny i ciągle coś nadrabiam
Idę na inne wątki może tam się nie pogubię..

reklama
anć - gorący budyń nalewam do miseczki (część), układam herbatniki, zalewam znowu trochę i znowu herbatniki i budyń - do wyczerpania budyniu :-) - czekam aż ostygnie i pycha

a dla całej rodzinki to robię, z 1,5 l mleka, miskę sałatkową, czasem dwa smaki i przekładam 3 paczkami herbatników - na 2 dni jedzenie pych a- Polecam :_)

Do góry