Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dziewczynki a co myslicie na temat opalania?Bo mnie korci masakrycznie
Moze nie tyle opalac co polezec troche na sloncu - temperatura w cieniu to niby jest 20-22 stopnie wiec upalow nie ma i szans na bikini, ale koszulka i krotkie spodenki najwyzej
![]()
oj jak ja bym chciała mieć taki poród, że dojeżdżam do szpitala a tam już parte i raz dwa po wszystkimco prawda moje dwa porody trwały 4 h każdy ale i tak sporo dla mnie
marand - znam to uczucie bo ja dzisiaj o 18.30 mam swój skan :/ już trzęsę portkami

a że mam ciemną karnację, to wolę się chować - zresztą nie mam teraz wyboru 
normalnie z nogami na łóżku
nie zdążyli nóg do łóżka przykręcić, bo jak przyszłam na salę, to już było główkę widać....a wtedy na Inflanckiej był remont i nie mogli mnie na wózek posadzić, bo nie było jak przejechać
już mi "mrówki" po nogach nie chodzą

a ja marze o lampeczce czerwonego winkaa mnie naszlo na zimne piwkokupowalam tu kiedys takie co ma wogole zero procent alk chyba cobrra bede musiala sie rozejzec znow za tym piwkiem
![]()
a tu jeszcze mina lata świetlne zanim się napije
ja jestem spod Krakowa mieszkam 25 km od Krakowa ale przeciętnie jestem razy w tygodniu w KRKWitaj SuperAguri - cieszę się, że jest ktoś z KRK![]()
ja prawdopodobnie wybiorę właśnie Ujastek choć blisko nie mam bo 50 km ode mnie jest zastanawiam się też nad Siemiradzkim podobno też tam fajnie napewno nie chce rodzić w Koperniku bo tak od każdego słyszałam że rzeźnia no i NarutowiczuWitaj Majeczka26 :-)
ja też się cieszę... wiesz już gdzie będziesz rodzić? Ja się zdecydowałam właśnie na Ujastek chociaż lekarza mam z Rydygiera, ostatnio dostałam skierowanie na patologie i byłam i tu i tu i zdecydowanie ten pierwszy zrobił na mnie lepsze wrażenie, koleżanki też tam rodziły i były bardzo zadowolone... myślałaś już może nad tą kwestią?
A zastanawiałaś się nad szkołą rodzenie, lub gimnastyką aktywne 9 miesięcy... ja wiem już że będzie cesarka i to pierwsze nie wiem czy jest dla mnie opłacalne ale nad drugą opcją się mocno zastanawiam...
wiadomo nogi i ręce w lecie to same ci się opalą teraz też słońce ci nie zaszkodzi bo nie jest jeszcze takie mocne ale w wakacje to bym raczej nie próbowała bo po pierwsze mogą ci wyjść plamy moja znajoma ma całą twarz i dekolt w plamach po drugie ostre słońce jak wiadomo jest nie zdrowe dla nie ciężarnych a co dopiero ciężarnych po trzecie naprawdę bedziemy mieć już spore brzuszki i wcale nie będzie tak łatwo nam i sama zobaczysz że siedzenie na słońcu nie bedzie żadną przyjemnością ...oczywiście są kobiety które ryzykują lub tez słońce znoszą jak byliśmy 2 tata temu w Chorwacji gdzie słońce jest naprawdę ostre i łatwo o oparzenia laska w ok 7 miesiącu smażyła się 3 dni pod rząd w temp ponad 40 w słońcu z wywalonym brzuchem ja choć uwielbiam się opalać i jestem naprawdę wytrzymała to nie dałam rady dłużej leżeć niż 30 mniut pod rząd a ona cały czas nawet na 10 minut nie zeszła była w końcu nie brązowa tylko normalnie czerwona jak burak aż żal mi było tego dzieciątka bo chyba tam gotowało w środku .......Dziewczynki a co myslicie na temat opalania?Bo mnie korci masakrycznie
Moze nie tyle opalac co polezec troche na sloncu - temperatura w cieniu to niby jest 20-22 stopnie wiec upałów nie ma i szans na bikini, ale koszulka i krotkie spodenki najwyzej
![]()
ale mogę się pochwalić, że pierwsza próba zaliczona - leżęnormalnie z nogami na łóżku
marand to Ci zadałaś ciekawe pytanie z tym opalaniem tyłu nóg. Hmmm może kocyk albo materacyk na trawce i parasolka ustawiona tak żeby zasłaniała wszystko oprócz nóg![]()