reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październik 2012

u nas katarek czyscilysmy 'katarkiem' oprocz tego woda morska,
nasivin na noc zeby lepiej sie oddychalo - bo jest wysuszajacy udrazniajacy

przy odciaganiu kataru to wojna masakryczna jest ale wole jak sie podrze 5 minut niz gruszka probowac niewiadomo ile

my po urodzinkach, mloda grzeczniutka jak nigdy, wogule wszyscy mowili ze mala laleczka z iej z tymi kucykami zwlaszcza:-)

az zal obcinac bedzie, a wy obcinacie dzieciaki po roku? czy nie?
podcinacie czy 'po calosci'?

reklama
emotion, nie obcinamy bo nie mamy czego - Dusia łysa jak kolano, hehehe :) Ale jeśli chodzi o ten "zabobon" to dla mnie nie ma to zupełnego znaczenia i obetnę wtedy kiedy będzie taka potrzeba ;)

Nasza miała teraz anginę ropną, katar i trzydniówkę. Na katar psikałam wodą morską i samo wypływało - odciągałam katarkiem jak już była potrzeba (przez 2-3 dni po 1-2 razy dziennie, boję się przesadzić bo potem bardzo ciężko jest wyleczyć przesuszoną śluzówkę nosa...), bo to też walka ogromna. Na noc nasivin. Na szczęście choroby się już kończą :)

Emotion my nie obcinamy włosków. ale Anitka ma śliczne te kucyki i jakie długie już!!! nie obcinaj jej na razie, bo aż szkoda takich włosków :)
my na szczęście nie chorujemy od dłuższego czasu i mam nadzieję, że jeszcze długo tak zostanie. po antybiotyku branym w Wielkanoc mały nawet katarku nie miał.

Witam się chorobowo u nas też jakieś grypsko mały juz po katarku za to tatuś mega chory teraz i mnie cos dopadło ehh

czy ścinamy dzieci po roku ?? ja nie jestem zabobonna i jak jednego tak drugiego już ścinałam po 5 mc Igor był ścinany nieprzesadzająć 5 razy raz wmc mu podcianam włosy DSCN2571.jpg

Załączniki

• DSCN2571.jpg
    DSCN2571.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 50
ja też przesądna nie jestem, a i od obcięcia więcej włosów się małemu nie zrobi ...
u nas nie ma co za bardzo ścinać, dopiero zaczynają nam trochę rosnąć.

właśnie zaczęłam dawać małemu tran :) zobaczymy jak nam minie sezon zachorowań

Vinga my podajemy raz dziennie 10 kropelek juvitu c, bo juz z katarem wygralysmy ale teraz znowu walczymy ze zebami :-( dzis w nocy juz odpuscilam i znowu o 1 dalam ibum, a po 10minutach dziecko znowu jak aniol spalo.

Ulala jaki amant maly :) Strasznie mi sie podobaja chlopcy w takiej fryzurze jak twoj. My nie scinamy bo nie mamy co :zawstydzona/y: chociaz i tak juz mamy troche wiecej wlosow, ale uwazam ze dziewczynka powinna miec troche dluzsze wloski :)

Dziewczyny ile wstecz lekarz może wystawić zwolnienie? Miałam być w czwartek na wizycie i zapomniałam.... Umówiłam się na wtorek ale czy da radę wystawić tyle wstecz czy lepiej załatwić sobie od kogoś innego i czy wtedy na sobotę i niedzielę też?

reklama
Do góry