reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październik 2012

No to dzisiaj popytam się w aptece o te kremy, może jakieś próbki będą mieli. A myślałam o tej Mustelli, bo ma dużo dobrych opinii, ale słyszałam że jest droga.

reklama
Witam się po weekendzie!
Niestety nie miałam jak do Was zajrzeć :wściekła/y:
Ja zaczynam z wagą 50 kg, jestem ciekawa ile mi dojdzie w ciąży.
A dzisiaj mam wizytę u gina. Ależ się stresuję. Mam nadzieję że wszystko będzie w porządku.
Wogóle dzisiaj śniło mi się, że byłam na tej wizycie i o kazało się że będą bliźniaki :szok:

Trzymamy kciuki za dzisiejszą wizytę i czekamy na wieści:tak:

Witam Was wszystkie, zdaje sie ze dolacze do Was. Dzis jestem piaty dzien po terminie @ i okresu brak. Rano zrobilam test i wyszla blada ale widoczna kreska ciazowa. Zdawaloby sie ze powinna byc wyrazna, ale moze jeszcze za malo dni upynelo od zpodnienia, ktore prawdopodobnie bylo 21 stycznia. Poza piersiami jak dwa baloniki nie mam zadnych objawow. Co o tym myslicie?

Witam Was wszystkie, zdaje sie ze dolacze do Was. Dzis jestem piaty dzien po terminie @ i okresu brak. Rano zrobilam test i wyszla blada ale widoczna kreska ciazowa. Zdawaloby sie ze powinna byc wyrazna, ale moze jeszcze za malo dni upynelo od zpodnienia, ktore prawdopodobnie bylo 21 stycznia. Poza piersiami jak dwa baloniki nie mam zadnych objawow. Co o tym myslicie?
Witaj:-D
zrob test z krwi, bedziesz miala pewnosc:tak: Sama tez ide zrobic w srode, tutaj jest to obowiazkowe i dopiero z Beta mozna sie zapisac do poloznej na prowadzenie ciazy.

No to dzisiaj popytam się w aptece o te kremy, może jakieś próbki będą mieli. A myślałam o tej Mustelli, bo ma dużo dobrych opinii, ale słyszałam że jest droga.
Uzywam Mustelli dla moich dzieci i potweirdzam, ze sa super.
Natomiast o zapobieganie rozstepom, to kondycja skory je warunkuje w glownej mierze, a nie stosowane kosmetyki. Sama w obu ciazach uzywalam oliwki dzieciecej i zamierzony efekt osiagnelam.

Tunczyki - 3 mam kciuki aby wszystko bylo ok &&&&&
Ciaze bedziesz prowadzic tez w Pl? Wiem, ze na wyspach srednio z opieka....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Antylopka witaj wśród zaciążonych
Tunczyki oj cieszę się bardzo ,że mam takie objawy .Nawet w pierwszej nie miałam takich objawów,uspokoiłam się ,że fasolinka rośnie. Może te plamienia to nic groźnego ,wyczytałam ,że mogą wystąpić plamienia w początkowym okresie ciąży.Trzymam kciuki żebyś z nami została
Mendi zależy też od testu ciążowego,może dlatego taka blada kreseczka. Witaj ciężaróweczko
Zrobiłam sobie zupkę taką do picia bo godz 12, a ja wzięłam 2łyżeczki jogurtu do gęby.Myślicie ,że jak tak nic nie jem to nie zaszkodzę fasolince?Zmusić się nie zmuszę bo będę wymiotowała.Gdzie można kupić imbir?

Witam!

Antylopka, mendi witamy :)
Tunczyk trzymam kciuki zeby kropeczce nic se nie stało i została z nami.
Bellka &&&&&&&&& za wizytke daj nam znac co i jak.

W temacie laktatorów to ja z poczatku miałam pozyczony reczny od kolezanki i masakra jak mi w 3 dobie nawał sie zrobił to za chiny nic nie dalo odciągnac wiec mąż poleciał po elektryczny aventu i ogromna roznica.Bardzo byłam z niego zadowolona bo z nawałem meczylam sie z 2 m-ce.

Antylopa to super ,że u Was beta jest obowiązkowa ,u nas trzeba płacić i to nie mało ,a szkoda.Dużo nerwów można byłoby zaoszczędzić

Witam sie poniedziałkowo!
Witam nowe koleżanki :tak:

u mnie nie ciekawie kaszel od kilku dni męczy i dzis temperatura 37,6 C wiem ze w ciązy jest podwyższona ale to już chyba przesada i teraz pytanie mam cos brac na gorączke czy czekac a jesli brac to co? :sorry: jutro popołudniu ide do lekarza niech mnie osłucha i zobaczymy co powie. A co do objawów ciążowych to...az ciężko mi pisac ale prawie ich nie mam :no:

antylopa ja tu przeszlam cala swoja poprzednia ciaze i fakt jest tu zupelnie inaczej z opieka:confused2: o becie moge pomarzyc bo nikt jej nie robi pierwsze spotkanie z polozna mam 1 marca wiec jeszcze ponad 3 tyg a usg dopiero po 12 tyg ciazy:confused2:tutaj wychodza niestety badz stety z zalozenia ze przez pierwszy trymestr co sie dzieje to wola boska i nikt sie nie przejmuje niczym. lekow zadnych to sie nie dostanie na podtrzymanie :no: cala ciaze mialam spotkania raz w mcu z polozna czyli tylko mierzenie brzucha centymetrem krawieckim sluchanie serduszka i mierzenie cisnienia plus sprawdzanie moczu. znam dziweczyny ktore mialy problemy na koncowce ciazy badz po porodzie bo nikt tu np pod koniec ciazy nie zrobi wymazu na bakterie ani skanu ostatniego. jak pytalam swoja polozna o soatani skan to zdziwiona zapytala po co?? poinformowala mnie ze nie ma pewnoesci czy usg jest dobre dla dzidzki:szok:to juz lekkie zacofanie bo wiem ze (chyba nawet z angli) jakis uniwerek robil podobne badania i uznali ze nie jest szkodliwe:confused2:powiedziala mi tez ze jaj bedzie jakis problem to beda sobie radzic w trakcie...ja tam wole zapobiegac niz leczyc ale co zrobic w takim kraju mieszkam i musze sie leczyc po ichniemu:zawstydzona/y:

reklama
No to koleżanka już poszła a ja już mam ugadane że jak przyjdzie odpowiedni czas to odkupię od niej gondole, fotelik i jak będzie dziewczynka to jakąś część ubranek :-) .... no to odpada mi kupno wózka, bardzo fajnie bo poszaleje bardziej z gadżetami jak np. fajna husta do noszenia i robot kuchenny do robienia papek :tak:

tunczyki - na pocieszenie moja przyjaciółka miala w pierwszym trymestrze plamienia a urodziła super zdrową dziewczynkę, mała jest kochana i grzeczna jak aniołek. Z ciążą było wszystko ok a nie wiadomo od czego plamienia

azorek - a planujesz zrobić na koniec scan prywatnie żeby sprawdzić wagę dziecka?

aguga
- na penwo można kupić w każdym supermarkecie bo na targu to nie zawsze mają ... jak będziesz strasznie wymiotować to są tabletki na recepte ... niestety dowcipne, ale skuteczne :sorry:

Antylopka - witami witamy :) ... ja już bete mam za sobą, zrobiłam raz i raczej nie planuje powtarzać ;-)

Do góry