reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październik 2012

witajcie,

malinova rzeczywiście kosmiczny sen, ale mi sie dziś tez śniło rodzenie - urodziłam szybko, bez bólu a synek byl juz z nami, przyjemny sen;-)
jestem juz po morfologii i toksoplazmozie, babka mi sie niefortunnie wbiła, boli mnie cała ręka :-( jak ja niecierpię pobierania krwi, a przez ostatnią glukozę (2 tyg temu) - 3 pobierania, teraz znów pobieranie, coraz bardziej mnie to boli. A wciąż pobierają mi z jednej żyły, bo innych nie widać i chowają się jak tylko kładę sie na fotelu:szok:
wybralismy sie wczoraj z mężem pierwszy raz do sklepu obejrzeć w ogole jakieś wózki.. ze względu na bardzo lekką i zwinną konstrukcję spodobał nam sie wózek ABC Rodeo, 3 kołowy.. czytam niezbyt dobre opinie i teraz jestem w kropce :-(
siedze w pracy i znów sie rozkręcić nie mogę

reklama
Witam dziewczynki :-)

malinova - ale się uśmiałam, a myślałam, że to ja mam odjazdowe sny, najbardziej podobało mi się to, że księżniczki nie mogą być w ciąży :-)

Mama pojechała, dobrze, że tym razem spotkamy się niedługo :-)
Majka dzisiaj w domu, będziemy robić kostium na piątek, bo jest bal kosmity w przedszkolu,kupiłam stalowy szyfon i taki srebrny w gwiazdki i zobaczymy, co z tego wyniknie :-)
jeszcze na obiadek coś muszę wykombinować, choć kusi mnie, żeby rozmrozić pierożki z truskawkami :-) i chyba tak zrobię

małż grozi, że będzie kończył pralnie, więc poleniu****ę trochę, bo przyznam, że aktywnie dość spędzałyśmy czas z Mamą na zakupach :-), ale mam dwie fajne bawełniane piżamy do karmienia , więc i ja się załapałam :-)
poczytam inne wątki i wezmę się za ogarnięcie domu:-) na razie

Witam dziewczynki, mama jutro jedzie, żal, bo wyjątkowo miło i szybko zleciał ten czas, przyjedzie we wrześniu pomóc mi dopóki się nie zagoję po CC :-)

jakbym czytała opis swoich sennych zmagań, dzisiaj nie spałam z powodu bólu biodra, no masakra jakaś

powiedz mi kochana, jak wygląda dowodzenie fugowaniem ?:-D:-D:-D, bo mnie to zastanawia, a będę miała taka misje niebawem :-) i chciałabym wypaść profesjonalnie

no i stało się, wizja krokietów oraz pierogów już się nasunęła i dręczy... nie wiem, czy upały mnie powstrzymają :-)

resztę wątków doczytam już jutro, bo padam na twarz - jeszcze muszę jutro uszyć kostium kosmity dla Majki - no nie wiem dokładnie co to będzie, ale zrobię w piątek zdjęcie mojej kosmitce, to zobaczymy :-)
wrzesień na szczęście już tuz tuz :-)
Dowodzenie fugowaniem to delikatnie mówiąc zachęcenie do pracy, bo się rozłażą czasami moi fachowcy :-D A to obiad, a to kawa, a to jeszcze ciasto, a to już 19!!

no chyba pierwszy raz jestem tu pierwsza:-)

a to przez głupkowate sny, wstałam o 7 i postanowiłam, że nie śpię bo się boję
Sny fajne, ja się czasami rano głowię skąd takie pomysły się w ludzkim mózgu biorą :confused:

ja się tylko witam i lecę przekładać ubrania z szafek do mojej nowej garderoby :-) córa sprzedana babci, wiec włączam muzykę i będę sobie pomalutku robić coś pożytecznego :-D

Miłego dnia! ;-);-);-)

Czyli z mamą lepiej?! :tak:

Miłego dnia, ja doczytam wątki i pędzę myć kafelki po fugowaniu. Dziś wstawiamy meble i kuchnia gotowa Zobacz załącznik 485339

Paula - kuchnia gotowa, więc można rozpieszczać fachowców :-) ale z zaznaczeniem, że wykąpią się dopiero, jak skończą łazienkę :-D:-D:-D

Hej :-) Witam, u nas chyba zapowiada się kolejny gorący dzień. Olek już uciekł na dwór, a ja zaraz do niego zmykam. Jest teraz z babcią mojego M bo wpadła do nas zajrzeć do kwiatków.

malinova, to sny miałaś rewelacyjne :-) mi z kolei całą noc śniły się smoczki i butelki i powiem Wam, że aż mnie to męczyło bo co się przebudziłam to o tym myślałam a jak zasnęłam to znowu. Muszę w końcu to kupić bo nie wyśpię się przez nie.

Co do wychowania bezpieluchowego to nie czytałam o tym wcześniej, ale raczej siebie w tym nie widzę, chyba nie dałabym rady.

sonkaa, cieszę się, że wizyta mamy była samą przyjemnością i tak się udała :-) a niedługo znowu się spotkacie i pomyśl, że wtedy to już lada dzień a będzie jeszcze więcej radości bo już będziesz miała Michasia :-)

Malinowa P, super, że kuchnia będzie już gotowa, a Ty nie namęcz się za bardzo przy tym sprzątaniu

Polcia, fajnie, że Zuzia poszła do babci a Ty masz chwilkę dla siebie więc wykorzystaj to :-)

Majeczka, współczuję tego ciągłego wkłuwania w jedną żyłę, ale już bliżej końca i jakoś trzeba przetrwać to, choć nie jest to najprzyjemniejsza sprawa.

Witajcie.Dziś u nas upał ,nie wiem jak to przetrzymam .
Malinova buahahahaha no sny masz super ,przeraziły Cię pewnie wymiary mojego syncia co????
Posprzątałam już w komodzie u starszaka,matko ile on ma ubrań ,połowy nie ubiera :baffled:

Wczoraj przyszedł mój kojec. Po południu nawet nie wiem kiedy zasnęłam ale już w nocy się męczyłam, w końcu go na bok odłożyłam. Może to przez ten upał?

azorek - gratuluję serdecznie pracy męża;-)
malinova - niezłe masz sny:-), mi się często też śni takie since - fiction, że gdy rano się budzę nie mogę dojść do siebie, kiedyś gdzieś czytałam, że takie odjechane sny świadczą o bogatym życiu wewnętrznym:-) buahhaha jakoś sobie to trzeba tłumaczyć

sonka - super, że wizyta mamy udana i nie martw sie zaraz będzie wrzesień i mama przyjedzie znowu;-) a propo przebrania, które masz uszyć dla majki, przypomniało mi się zdjęcie z balu przebierańców u moich siostrzeńców w przedszkolu, jeden z chłopców był przebrany za kosmitę, takiego zielonego luda, miał zielone leginsy, zielona koszulkę a na głowie coś w rodzaju pończochy czy tez skarpety też oczywiście zielonej z wyciętymi oczami, wyglądał komicznie, padłam gdy to zobaczyłam, od razu chciało się zanucić "zielone włosy, zielone butki, całe zielone są ufoludki", tak sobie pomyślałam, że chłopak w życiu dorosłym gdy zobaczy jak go rodzice skrzywdzili tym przebraniem to nie będzie chyba zbyt zadowolony

polcia - córcia u babci wiec masz dzień tylko dla siebie ;-)nawet jeśli minie on na przekładaniu ciuchów, to zawsze to coś:-)

jutrzenko - nie zamartwiaj się i nie czytaj googla (haha i kto to pisze), twoje przepływy od początku są pod kontrolą wiec na pewno będzie dobrze, ja np miałam je badane tylko raz gdzieś w 22 tygodniu gdy miałam robione 3d, wyszło oki i od tamtego czasu nie miałam badanych w ogóle (zamierzam spytać na najbliższej wizycie mojej gin. czy nie zamierza ich badać już w ogóle:szok:) a ile kobiet wogóle nie ma badanych to swoją drogą

co do kosmetyków, to ja sama nie wiem, moje obie siostry używały babino – mydełko, oliwka i kremik, ja myślałam o nivea bo uwielbiam ich zapach, ale ostatnio w jakiejś „dzieciowej” gazecie przeczytałam np. że zamiast mydełka i oliwki lepiej użyć płynu do kąpieli który jednocześnie nawilży, tak więc sama już nie wiem

hej

u nas ciepelko na dworze
pierwsze pranie na dzis juz wiruje wiec pewnie w mig mi wyschnie bo dosc mocno wieje

wczoraj odkrylam ze wirowanie prania na 700obrotow i ustawienie latwego prasowania wyklucza koniecznosc prasowania :tak:. Przynajmniej tych rzeczy co akurat wczoraj sie praly, wszystko ladnie poskladalam i bylam szczesliwa bo jak uprasowane byly.
Dzis tak zrobie z kolorowymi rzeczami i zobacze co i jak. Pewnie czesc bedzie do prasowania bo to glownie bawelniane bluzki i spodenki.
Niby wczoraj tez pralam bawielniane t-shirty, moja bluzke taka bardziej wyjsciowa i tez gotowa do wyjscia :-)

polecam :-D

Sonka zabraniam Ci w ten upal brac sie za pierogi i nalesniki, no no no :angry:
fajnie ze pobyt mamy udany

ja sie smialam do R ze zawsze robilam krokiety jak mieso zostawalo z rosolu a barszcz byl gotowy a wczoraj odwrotnie. R mowil ze barszcze bardzo dobry, doszlam do wprawy. Dzis go zageszcze i bede jesc na pierwsze danie z ziemniaczkami a na ciepla kolacje beda kopytka z mleczkiem :-)

od sierpnia R juz wreszcie skonczy ta fuche dodatkowa (fajnie bo kupimy dwa foeliki dla Kuby, kose spalinowa i jeszcze zostanie na czarna godzine), Kuba pojdzie do przedszkola to bede normalne obiadki gotowac na ich powrot
moze cos powymyslam

Malinova ale masz sny :-D:szok:

Aguga wiesz ze mam takie same odczucia, biore bluzki z gory, potem w sobote piore i znow klade na wierzchu i ciagle te same 5-6 sztuk zakladam (codziennie oczywiscie nowa bluzka do przedszkola, czasem tylko dzinsy ma na 2 dni)

chociaz dla malego oprocz tego co kupilam to mam sporo takich malych ciuszkow po siostry dzieciaczkach. Wiadomo ze nie takie sliczne jak te nowe co sa teraz w sklepach wiec na noc bede zaklada te gorsze a w dzien te kupne

wogole to musze R zatrudnic i przeszukac worki ciuchow po kubie bo po zdjeciach widze ze w wieku tak ok 6 m-cy mial pizamki do spania, kompleciki na lato a tego w tym co upralam nie ma wiec jeszcze mam worek z ciuszkami ok 68-74. Dlatego narazie nie kupuje bo nie wiem co tam mam.

Majeczka ja tez tak mam ze jakby od ciazy schowaly mi sie zyly w jednej rece. Prawa bez problemu a w lewej mi sie wbija pod skore i potem szukaja igla zyly :baffled:, kiedys tak nie mialam. Dodam ze do dzis mam jeszcze lekko sina reke po pobraniu z lewego nadgarstka w szpitalu :baffled:

The white mimo wszystko ja bym dziecku nie zalozyla na pupke nieuprasowanej tetry, ona poi przeprasowaniu mięknie i tak milsza sie robi. Bo jakos dla mnie te plyny to nie zmiękczaja prania, nawet te niemickie ktore kupuje

Musa ja mialam taki plyn do kapieli z oliwka chyba wlasnie z Nivea i taka fajna skora byla, trzeba bylo uwazac bo sliska byla jak mokra. Ale fajniejsza niz oliwka bo mniej tlusta. I nie trzeba bylo tak za kazdym razem smarowac po kapieli bo byla przyjemna w dotyku

a ja tradycyjne musze zmawarke wstawic, ranu codziennie pelna jest odkad w domu siedze

Ostatnia edycja:
reklama
Witam coś tu skrobnę mimo że mam lenia jakiegos dzisiaj fest :no:

azorek wielkie gratulacje dla męża :-)

mimi,aguga gdzie wy mieszkacie ze macie upały u nas pada :baffled:

Ja kupiłam kosmetyki z bambino jak się sprawdzą to przy nich zostanę.
Przepraszam ale jakaś taka słaba jestem i mam kiepski humor dzisiaj od rana,serce mi wali jak szalone muszę polegiwać co chwila no i chyba wizyta u kardiologa nieunikniona bo mnie tak momentami pobolewa że mnie pot oblewa ze strachu czy to nie zawał :no:

Do góry