reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październik 2013:)

Witajcie - wczoraj mnie nie było; byłam u znajomej, która solidnie nakarmiła mnie przepysznym serniczkiem z musem brzoskwiniowym - mhmmm.... niebo w gębie ;-)
A dziś od rana walczę z praniem (tym planowanym i nieplanowanym w wyniku pawika, jaki mi zafundował mój dzidziuś - ten starszy; bo zamiast przeżuwać jedzonko i grzyźć je swoimi 9 ząbkami, to - jak się okazało - połykał wszystko jak jakaś kaczka i potem przetrwaić tego nie mógł. Oczywiście wszystko wylądowało na mnie :eek:).

Ogólnie padnięta jestem, staram się w ciągu dnia choć na chwilkę położyć i przymnkąć oczy (bo o spaniu raczej nie ma co marzyć). Więc wybaczcie, ale poczytałam tak bardziej pobieżnie tylko.

nnatalie
trzymam kciuki za Was - spokój, spokój i jeszcze raz spokój wskazany. Gburów olać ;-)

USG domowe? Czego jeszcze nie wymyślą :no: Ja nie rozumiem tej fascynacji tym badaniem (bo to badanie, a nie nasza przyjemność); na dowód swojego OSOBISTEGO podejścia (czyli tyle, ile trzeba i nic a nic więcej) mam to, że Rafał każdorazowo przy tym badaniu uciekał, że mieliśmy istnego berka. Tak samo zresztą nie dawał się podsłuchiwać przez KTG i te mniejsze detektory (na szkole rodzenia każde zajęcia kończyły się słuchaniem serduszka).

Śluzu tez mam mnóstwo - tak samo było u mnie za pierwszym razem; też są takie nagłe "kleksy" że mam wrażenie, że się posikałam prawie

Jeśli o mój brzuszek chodzi, to wszystkie spodnie ciasne - zaraz chyba ciążowe wyjmę, bo już mam dość. Także rośnie, co i gołym okiem widać :tak:
Gratuluję udanych wizyt i cieszę się, że Fasolki rosną - niech tak zostanie :tak:

Aha - za tydzień w czwartek w lidlu będą te poduchy do spania na boku (nie rogal, bo ona jest długa i prosta); ja ją mam i bardzo sobie chwalę. Cena 40 zł bez grosza.

Zmykam spać - dobrej nocy :-)

reklama
ojej..ja takich zachcianek nie mam...raz mnie wzięło na kiszone-ale zjadłam 3 i tyle..
Generalnie najlepiej wchodzą mi naleśniki z konfiturą malinową..warzyw prawie w ogóle nie trawię..prawie zawsze pawik (nie wiem o co chodzi bo zawsze zajadałam się tonami warzyw)..mięsa-od czasu do czasu..a tak to ochotę mam generalnie na mączne rzeczy i kwaśne i słodkie..

Co do poduszek do spania na boku..to nie wiem o co chodzi, ale od tygodnia jak śpię na ulubionym boczku to trochę brzuszek mnie boli..i tylko w tej pozycji:szok:..może to przez to że teraz wnętrzności wiotczeją i się jakoś układają inaczej:-p

villandra8 o dzięki za podpowiedź o poduszce:) Pojadę zobaczyć, może się skuszę:)
ja oczywiście spać nie mogłam, rano już śluzu brązowe i plamień brak..uff:) Oby już więcej nie było takich atrakcji!

Ach, te Wasze zachcianki... U mnie nic, ale to dobrze, bo startuje z wagi ogromnej więc niewskazane:) Jak mam ochotę coś przekąsić - w ruch idą warzywa i owoce. I to nam musi wystarczyć:)
Ale przecier pomidorowy na kanapce... :D:D:D Niezłe!:)

heyy dziewczyny :) może i sie jeszcze mnie przedstawiłam to sie przypomnię ;-) mam na imie Monika mam 28 lat i jestem ze śląska
Kurcze dziewczyny doradźcie coś na zaparcia od 3 dni nie robiłam mam straszne bóle przez to i spać nie moge . Wczoraj na noc wypiłam sok z zaparzonych śliwek myslałam że polece rano jak strzała a tu echoo wielkie jak Kanion :(:(:( juz nie moge wytrzymać :wściekła/y::-:)-:)-(

Limonka mi na zaparcia pani w aptece poleciła czopki glicerynowe bo są najbezpieczniejsze dla ciężarnych.
I powiem że jak dla mnie ok wczoraj po 20 min od czopka normalnie się załatwiłam.

Masakra co się za oknem dzieje wieje i śniegiem sypie przeraża mnie ta pogoda mam nadzieję że do wtorku się wszystko poprawi. Dzisiaj siedzimy uziemieni w domu bo młody nie ma ani butów ani kurtki zimowej także nie ma co wychodzić bo wózkiem i tak nie pojadę bo chodniki porażka zaśnieżone.

Cześć dziewczyny :)

u mnie brzuszek już widać i to nawet spory ...
mnie to sie chce masakrycznie spać, jeszcze jest zimno jak cholera...dobrze zej utro wolne :))

Ja też miałam problem z zaparciami, więc teraz codziennie wypijam butelkę kefiru- baardzo pomaga :)

Co do usg- to z moim chorobliwym przewrażliwieniem i zamartwianiem się na zapas- lepiej do nie mieć go w domu i robić tylko wtedy kiedy lekarz zaleci.

Dziewczynki, ponieważ zrobiłam badania laboratoryjne i wyszło, że mam sporo bakterii w moczu a do lekarza idę dopiero w środę- polecacie coś oprócz żurawiny jako profilaktyka zanim lekarz powie coś innego?

Pozdrowienia z zasypanego Krakowa :)

reklama
cześć dziewczyny :) wczoraj nie pisałam bo miałam męczący i strasznie zakręcony dzień... zaliczyliśmy małą stłuczkę, na szczęście nikomu nic się nie stało.
Byłam wczoraj na wizycie i Maleństwo sporo urosło :) ma już 3,37 cm :) machało do nasz rączkami i nóżkami :) extra widok. kolejna wizyta za miesiąc i wtedy będę mieć robione dokładne usg i może uda się podejrzeć płeć :)

Do góry