reklama

Październik 2014

reklama
Cześć dziewczynki, ale produkujecie ze ciężko Was nadrobić:-)
Miałam 8 stron do nadrobienia he he

Renisus:
Powinni Ci płacić pierwsze 6 tygodni 90% twojej normalnej wypłaty potem przez 33 tygodnie £138.18 ! Ja właśnie walczę z moja firma bo byłam na zwolnieniu od 3 miesiąca przez zagrożona ciaze. I oni ustalają sobie swoje chore zasady! I chcieli mi płacić &117.17 tygodniowo! Bo wyliczyli mi macierzyńskie z chorobowego! Byłam w Citizen Advice i powiedzieli ze nie moga inaczej płacić! Ani funta mniej niz jest ustalona państwowa stawka! Teraz znowu musze iść do CA bo pierwsza wypłatę z SMP wypłacili mi po &138,18x4, tylko ze zapomnieli ze pierwsze 6 tygodni maja płacić 90% !
Mam juz dość walki o kasę z tymi deb....mi!

Magdalenka9191:
A robiłaś badanie na GBS ?
Jesli tak to placilas?
Ja bede miała pobierany wymaz 22.08 to będzie początek 37 tygodnia! Pytałam położna o to bo sie troszke wystraszyłam ze moge miec! Najlepsze ze to takie ważne a jak nie zapytasz to nic Ci nie powiedzą!

Współczuje przeprowadzki, ja juz po! Dwa tygodnie po przeprowadzce i juz prawie dom ogarnięty ale jeszcze pokój małego do ogarniecia,
w piątek malowanie,
ale najgorsze przed nami! Pranie dywanow we wszystkich pokojach
(a mam ich 3 masakra) i na schodach a to juz nie lada wyzwanie! Ale naszczescie mam odkurzacz pioracy! Potem skrecanie mebli dla małego i dopiero bede prasować układać ciuszki!
4 dni miałam takie nogi spuchniete ze masakra! I jeszcze duzo pracy przed nami! Dopiero zaczynamy ogarniać pokój małego! Mam nadzieje ze zdążę.
Jeszcze 33 dni wiec musze zdążyć!

Cyntia:
Babcine sposoby sa najlepsze, na sucha patelnię wysyp sobie ryż lub kasze, (jest lepsza niz sól bo nie przelatuje przez poszewke) poczekaj aż sie nagrzeje i zawin w poszewke, taki oklad przyloz na bolące ucho:-) tylko uważaj zeby sie nie poparzyć, ma byc ciepły, nie gorący:-) wracaj szybko do zdrowia :-) współczuje, wiem jaki to bol, miałam wiele razy:-) i olejek kamforowy jeszcze sie sprawdza :-)

Atu:
Trzebabylo jej powiedzieć ze masz takie prawo bo jestes w ciazy! Ja bym jej delikatnie dowaliła zeby popatrzyła na siebie! Prostaki, najlepiej sie nie przejmować takimi deb....ami!

Ide robic placki ziemniaczane bo tak mi sie ich strasznie chce, mniam :-) i muffinki
bananowo-czekoladowe
Miłego dnia ciężaroweczki

Pscolka - ja wolę mojego hemoroida ;)
2 lata temu przeszłam zapalenie nerwu trójdzielnego. To dopiero był ból, gorszy niż prawdziwa migrena. Migrenę miałam parę razy w życiu ale na drugi dzień przechodziła, a to zapalenie trwało trochę. No ale od tego czasu co jakiś czas po przewianiu czuję takie echo tamtego bólu. I teraz też to echo się nakłada. Brałam z rana paracetamol, ale nie wiem jaki to ma sens, skoro nie pomaga.
Marzy mi się pyralgina....

Apropo hemoroida to któraś z Was polecala maść POSTERISAN ... Bardzo mi pomogła, Dziekuje.:)
Wprawdzie dziad jesZcze sie pojawia ale jest bezobjawowy wiec da sie żyć:)

Przez te moje odpoczywanie od soboty taki mam syf w domu ze nie wiem za co sie wziąć... Kuchnia zawalona ( mój to max raz w tygodni nastawi Zmywarkę), prasowania cały pokój (co to bedzie jak dzidzia sie pojawi)...

I ogólnie znowu nic mi sie nie chce...
Kiedy i mnie pojawi sie jakaś energia?
Czarna Ty pewnie tam juz błysk masz co?

mroczko- ja dzis mam tortelini plus sosik ala carbonara (szyneczka, cebulka i pieczarki podsmazone dodalam smietany, tartego sera i natke pietruszki ) :-p

Mizaah- ten lezaczek jest super ! sama na niego poluje :sorry2: naprawde dobry wybor !

atu
-a co pani z recepcji do Twojej wagi !!! nie przejmuj sie kompletnie !

magdalenka
- a kupiliscie dom w uk, czy wynajmujecie nowy ?? chociaz pisalas o plytkach wiec chyba kupiliscie ?

renisus - tak szybko na wywolanie ?? 2 dni po terminie ?? fajnie ;-) u mnie jakos dluzej czekalam tzn. to nawet wywyoalnie nie bylo a masaz szyjki ... doczytalam : wiec pewnie ciaz wiekszego ryzyka stad takie decyzje :tak:

u mnie tez ekipa polozniczo - szpitalna super mila, zachwalalai wrecz, ze Polsi bardzo dokladnie sluchaja co sie do nih podczas porodu mowi i lubia z nami wspolpracowac :tak:

pscilka - to ja butow nie mam jak zawiazac, bo mi noge wypycha do gory :-p dzis sie nameczylam jak nie wiem. hahahah czyli dobrze ulozna :tak:

Kupilismy tutaj w uk. Wiadomo na poczatek musisz wlozyc kasy. Ale to sie zwraca bo placisz mnuej niz za rent ta miesieczna rate. Tylko najgorzej ten depozyt I oplaty prawnicze ale wiesz ze to twoje.

Cześć dziewczynki, ale produkujecie ze ciężko Was nadrobić:-)
Miałam 8 stron do nadrobienia he he

Renisus:
Powinni Ci płacić pierwsze 6 tygodni 90% twojej normalnej wypłaty potem przez 33 tygodnie £138.18 ! Ja właśnie walczę z moja firma bo byłam na zwolnieniu od 3 miesiąca przez zagrożona ciaze. I oni ustalają sobie swoje chore zasady! I chcieli mi płacić &117.17 tygodniowo! Bo wyliczyli mi macierzyńskie z chorobowego! Byłam w Citizen Advice i powiedzieli ze nie moga inaczej płacić! Ani funta mniej niz jest ustalona państwowa stawka! Teraz znowu musze iść do CA bo pierwsza wypłatę z SMP wypłacili mi po &138,18x4, tylko ze zapomnieli ze pierwsze 6 tygodni maja płacić 90% !
Mam juz dość walki o kasę z tymi deb....mi!

Magdalenka9191:
A robiłaś badanie na GBS ?
Jesli tak to placilas?
Ja bede miała pobierany wymaz 22.08 to będzie początek 37 tygodnia! Pytałam położna o to bo sie troszke wystraszyłam ze moge miec! Najlepsze ze to takie ważne a jak nie zapytasz to nic Ci nie powiedzą!

Współczuje przeprowadzki, ja juz po! Dwa tygodnie po przeprowadzce i juz prawie dom ogarnięty ale jeszcze pokój małego do ogarniecia,
w piątek malowanie,
ale najgorsze przed nami! Pranie dywanow we wszystkich pokojach
(a mam ich 3 masakra) i na schodach a to juz nie lada wyzwanie! Ale naszczescie mam odkurzacz pioracy! Potem skrecanie mebli dla małego i dopiero bede prasować układać ciuszki!
4 dni miałam takie nogi spuchniete ze masakra! I jeszcze duzo pracy przed nami! Dopiero zaczynamy ogarniać pokój małego! Mam nadzieje ze zdążę.
Jeszcze 33 dni wiec musze zdążyć!

Cyntia:
Babcine sposoby sa najlepsze, na sucha patelnię wysyp sobie ryż lub kasze, (jest lepsza niz sól bo nie przelatuje przez poszewke) poczekaj aż sie nagrzeje i zawin w poszewke, taki oklad przyloz na bolące ucho:-) tylko uważaj zeby sie nie poparzyć, ma byc ciepły, nie gorący:-) wracaj szybko do zdrowia :-) współczuje, wiem jaki to bol, miałam wiele razy:-) i olejek kamforowy jeszcze sie sprawdza :-)

Atu:
Trzebabylo jej powiedzieć ze masz takie prawo bo jestes w ciazy! Ja bym jej delikatnie dowaliła zeby popatrzyła na siebie! Prostaki, najlepiej sie nie przejmować takimi deb....ami!

Ide robic placki ziemniaczane bo tak mi sie ich strasznie chce, mniam :-) i muffinki
bananowo-czekoladowe
Miłego dnia ciężaroweczki

Ja trafilam do szpitala z bolem brzucha I silnymi uplawami I zrobili mi ten wymaz. Wiec nic nie placilam. Ale to byla gdzies po 20 tyg ciazy. Wiec dawno temu ale w karcie na pierwszej stronie nakleili naklejke ze musi byc antybiotyk podany przy porodzie

magdalenka - ja wiem wiem, bo my mamy swoje ale mieszkanie. Zanim jeszcze z mezem bylismy razem on kupil, a teraz troche zaluje. No ale w nastepnym roku juz bedziemy szukac czegos wiekszego, wiec albo mieszkanie sprzedamy, albo zostawimy i bedziemy wynajmowac, ale wtedy zamiast 5% depozytu musimy miec 10 % , ale ze kredytm mniejszy nam chca dac, ze wzgl na drugie dziecko to tak naprawde musimy miec o wiele wiecej i tak odkladamy :tak: w wyanjmowanym jak piszesz trzeba uwazac i tak naprawde to komus splacasz kredyt lub napychasz kieszen ;-) wiec obysmy tak kwiecien - czerwiec nast. roku mogli sie cieszyc jak wy :tak:

reklama
Ja już po wizycie. W sumie to nic za bardzo się nie dowiedziałam, zbadała mnie tylko na fotelu. Podobno szyjka po malu się skraca i czop gotowy do wyjścia. Uznała ze urodzę szybciej i ze na oko mały ma 3500. Ciekawe skąd to wzięła.
Na szczęście w pon mam wizytę z położna więc dowiem się czegoś więcej.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry