reklama

Październik 2014

Martina a na kiedy masz termin? Moja koleżanka ta z terminem na 13,09, jak nie urodzi teraz to ma spotkanie z położną w przychodni 17,09 i zrobią jej masaż szyjki i będzie musiała dalej czekać.
Ja myślę że urodze wcześniej bo skurcze mam coraz mocniejsze, ostatnio myślałam że to już, no i wszystkie babki w mojej rodzinie rodzą przed terminem.

reklama
Kacha to teraz już wiem czemu taki drogi ten leżaczek. Cudo! Ja to myślałam że ty o takim zwykłym mówisz. Później wkleję zdj mojego, sama osobiście to jestem z niego bardzo zadowolona. Mam nadzieję że Aurelce też do gustu przypadnie.

Syla córka zadowolona :-) bardzo jej się w szkole podoba :-) dzisiaj musiałam ją zostawić na świetlicy bo wizytę miałam i kilka spraw do załatwienia i trochę miałam stresa że nie będzie jej sie podobało. A tu przychodzę po dziecko a ona foch że co tak szybko :-)

Pscolka dzięki za Info ze można do gemini wysłać maila co do koloru :-D nie wiedziałam :-)

Martina no z jednej strony fajnie ze wiesz kiedy a z drugiej to stres jednak że operacja i wogole. Zaczynam się bać :-/

Renisus ja też mam skurcze dosyć bolesne a nawet niektóre krzyżowe a szyjka trzyma na maxa, nic jej nie rusza.

Ostatnia edycja:
Martina a na kiedy masz termin? Moja koleżanka ta z terminem na 13,09, jak nie urodzi teraz to ma spotkanie z położną w przychodni 17,09 i zrobią jej masaż szyjki i będzie musiała dalej czekać.
Ja myślę że urodze wcześniej bo skurcze mam coraz mocniejsze, ostatnio myślałam że to już, no i wszystkie babki w mojej rodzinie rodzą przed terminem.

ja mam na 28 września, syna pierwszego urodziłam w 37 tyg, więc teoretycznie czas na mnie:-) skurcze mam często dość, zwlaszcza nocami, wsio boli, czasem mam wrażenie jakby mu noga miała zaraz wyjść, ale na razie nic.czekamy. ja na masaż szyjki to pójdę chyba w ostateczności, wiem co to już znaczy i nie wiem czy od razu chcę.

Kacha to teraz już wiem czemu taki drogi ten leżaczek. Cudo! Ja to myślałam że ty o takim zwykłym mówisz. Później wkleję zdj mojego, sama osobiście to jestem z niego bardzo zadowolona. Mam nadzieję że Aurelce też do gustu przypadnie.

Syla córka zadowolona :-) bardzo jej się w szkole podoba :-) dzisiaj musiałam ją zostawić na świetlicy bo wizytę miałam i kilka spraw do załatwienia i trochę miałam stresa że nie będzie jej sie podobało. A tu przychodzę po dziecko a ona foch że co tak szybko :-)

Pscolka dzięki za Info ze można do gemini wysłać maila co do koloru :-D nie wiedziałam :-)

Martina no z jednej strony fajnie ze wiesz kiedy a z drugiej to stres jednak że operacja i wogole. Zaczynam się bać :-/

bedzie dobrze;-) ja chyba bym teraz brala cc w ciemno, zle wspomnienia z pierwszego porodu jakoś bardziej mnie stresuja

mroczko- ja dzis mam tortelini plus sosik ala carbonara (szyneczka, cebulka i pieczarki podsmazone dodalam smietany, tartego sera i natke pietruszki ) :-p

Mizaah- ten lezaczek jest super ! sama na niego poluje :sorry2: naprawde dobry wybor !

atu
-a co pani z recepcji do Twojej wagi !!! nie przejmuj sie kompletnie !

magdalenka
- a kupiliscie dom w uk, czy wynajmujecie nowy ?? chociaz pisalas o plytkach wiec chyba kupiliscie ?

renisus - tak szybko na wywolanie ?? 2 dni po terminie ?? fajnie ;-) u mnie jakos dluzej czekalam tzn. to nawet wywyoalnie nie bylo a masaz szyjki ... doczytalam : wiec pewnie ciaz wiekszego ryzyka stad takie decyzje :tak:

u mnie tez ekipa polozniczo - szpitalna super mila, zachwalalai wrecz, ze Polsi bardzo dokladnie sluchaja co sie do nih podczas porodu mowi i lubia z nami wspolpracowac :tak:

pscilka - to ja butow nie mam jak zawiazac, bo mi noge wypycha do gory :-p dzis sie nameczylam jak nie wiem. hahahah czyli dobrze ulozna :tak:

marrika fajnie wiedzieć kiedy się urodzi:tak:

Też będę musiała zapytać jutro gina co i jak w razie przekroczenia terminu i ogólnie jeżdżenia do szpitala na KTG bo z młodym przed porodem chyba od 37tyg jeździłam na KTG. Chyba da mi l4 do daty porodu i jutro będzie nasza ostatnia wizyta? Po terminie raczej opiekę przejmuje szpital? No nie wiem jak to właśnie jest... I czy będą patrzeć na datę OM czy tą z pierwszego USG - bo ją mam wpisaną w kartę ciąży.

Renisus na spotkania mierzą ciśnienie a lekarka to sie pyta czy wszystko ok i tyle ktg niemialam ani razu robionego i juz raczej nielicze ... Tez mam nadzieje ze bedzie inna ... Martina969 dlacEgo w szpitalu bo tutaj są wszystkie położne trochę mam daleko u mnie w mieście nie ma przychodni położnej No cóż musze jeszcze sie prZemeczyc :-). BBC. Psolka i spółka mi taka ostatnio wyszła pomidorowa hehehe raczej to był sos pomidorowy z ryżem dobrze miałam gotowy obiad w zamrazalniku uratowała mi tyłek :-) to byś mojego męża uszczesliwila on uwielbia kapuśniak :-). Gosiak85 tortellini hm.... Uwielbiam :-) ależ mi smaka narobiłas

Ostatnia edycja:
Renisus na spotkania mierzą ciśnienie a lekarka to sie pyta czy wszystko ok i tyle ktg niemialam ani razu robionego i juz raczej nielicze ... Tez mam nadzieje ze bedzie inna ... Martina969 dlacEgo w szpitalu bo tutaj są wszystkie położne trochę mam daleko u mnie w mieście nie ma przychodni położnej No cóż musze jeszcze sie prZemeczyc :-). BBC. Psolka i spółka mi taka ostatnio wyszła pomidorowa hehehe raczej to był sos pomidorowy z ryżem dobrze miałam gotowy obiad w zamrazalniku uratowała mi tyłek :-) to byś mojego męża uszczesliwila on uwielbia kapuśniak :-)

a nie słucha ci bicia serduszka dziecka???
ja miałam ktg dwa razy ale to ze wzg na male plamienie i sprawdzali czy właśnie cos sie nie dzieje i czy nie mam skurczy już, to było na koniec czerwca

reklama
martina - ale tutaj masaz trwa naprawde max pol minuty i jest do zniesienia - owszem bylo niekomfortowo , ale nie moglam powiedziec ze bolalo. Wiecej nie mecza

no tak to co inne, aczkolwiek ja skręcam się przy zwykłym badaniu, ale właśnie przekonuje mnie to że masaż bardzo pomaga. puki co liczę że obejdzie się bez. może poproszę męża o naturalny masaż w domku :-p;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry