reklama

Październik 2014

Apropos leżaczków oto mój: fdsfssfds.png
Dziś wstawiam ostatnie 2 prania i chyba...finito :P Musze zamówić jeszcze proszek do prania bo zużyłam wszystko i jakieś pampersy, moze jakąs maskotkę na łozeczko (jak juz je przyodzieje to się pochwalę :-p). Jedziemy popilnować domu teściów, więc do soboty będę na łonie natury blisko lasu :happy2:

Mroczko - Ja tam dobrą gospodynia nie jestem, mam makaron z serem, suszonymi pomidorami, bazylia i pesto -po najniższej linii oporu idę :D

Załączniki

• fdsfssfds.png
    fdsfssfds.png
    21,8 KB · Wyświetleń: 110
reklama
muszę się wam wyżalić dziewczyny. Wczoraj jak byłam na wizycie u gina i Pani z recepcji (która wypełnia też karty) nakrzyczała na mnie że mam się nie obżerać i postarać się ograniczać bo od ostatniej wizyty (3 tyg) przytyłam 2 kg. Nosz kurna a sama waży ze 120. A tak ogólnie od początku ciąży przytyłam 12 kg więc chyba nie tak źle. No tak mnie zdenerwowała :wściekła/y:

Apropos leżaczków oto mój: Zobacz załącznik 643030
Dziś wstawiam ostatnie 2 prania i chyba...finito :P Musze zamówić jeszcze proszek do prania bo zużyłam wszystko i jakieś pampersy, moze jakąs maskotkę na łozeczko (jak juz je przyodzieje to się pochwalę :-p). Jedziemy popilnować domu teściów, więc do soboty będę na łonie natury blisko lasu :happy2:

Mroczko - Ja tam dobrą gospodynia nie jestem, mam makaron z serem, suszonymi pomidorami, bazylia i pesto -po najniższej linii oporu idę :D

Też mam ten leżaczek-bujaczek,tylko że niebieski.
Zakupiłam go bo można z niego zrobić łóżeczko,jest wielofunkcyjny i się przyda napewno wiele razy :)

Mizzah piekny jest ten lezaczek :-) podoba mi sie bo moj kolor :-))) ja tez idę na łatwiznę ostatnio cały czas ....i wspominają mi sie słowa mojej mamy jak zawsze mnie sie pytała co dzis na obiad ..... Atu nieprzejmuj sie jakoś krowa poje..... Niech popatrzy na siebie ja mam na + 19 kg więcej od ciebie głowa do góry zawsze znajdzie sie jakaś menda i wiem jak sie czujesz mnie tak wkurwi... W poniedziałek lekarka widać ze nastawiona anty do obcokrajowców z taka łaska mi zrobiła badanie serduszka malucha i była niedalelikatna franca .... Chciałam sie upewnić czy z mała jest ok a na sam koniec pow mi mówiłam ze jest ok niema pani do mnie zaufania to jest jej zasrany obowiązek ci zrobić badanie ...... Cały dzien popsuła mi humor oczywiście wyłam jak to ja .... Wiesz co mi pomogło lody .... Przeszło bedzie dobrze :-))))))

Ja mialam jechac do szkoly rodzenia I nie pojechalam :((( wogole mam dola dzis tylko lozko I lezenie I cztery sciany to czlowiekowi odwala...

Ja mam dzis rosol. Ziemniaczki I zrobie piers na patelni grillowej. Niestety nie dam rady gotowac a tylko nastawic I samo sie robi.poza tym przeraza mnie przeprowadzka za niecale 3 tyg :/ jeszcze tu trzeba pinaprawiac pare rzeczy. Poza tym zaczna mi sie wycieczki ogladajacych mieszkanie juz od jutra :/ a ja tylko lozko I nie mam sily domu ogarnac :((( kurcze musialam sie wyzalic.

Grrrrrr.... Post mi się skasował.
Mizzah cudny ten leżaczek, normalnie zakochałam się w nim i będzie śnił mi się teraz po nocach :)
Ja zdecydowałam się na zwykły kosz Mojżeszowy i do tego mam dwa stojaki, jeden ala kołyska a drugi sztywny.
Atu, olej ją bo szkoda nerwów na takich ludzi. Ja to jestem taka, że odgadałabym jej że sama przykładem nie jest.
Normalnie aż gotuje się we mnie jak czytam to jak niektóre dziewczyny są traktowane przez lekarzy, położne i panie recepcjonistki. No masakra jakaś! Ja na szczęście mam bardzo miłą atmosferę w moim szpitalu i u lekarza, aż chce się tam chodzić :) Życzę Wam wszystkim takiej opieki.
Mroczko, następnym razem możesz złożyć skargę na złe traktowanie. Skargi w Uk mają wielką moc:)
Mam koleżankę która mq termin na 13,09 i wybrała inny szpital i tak samo musi znosić nastroje pań położnych i akceptować to czy ktoś lubi Polaków czy nie. Ja chyba rozniosłabym ten szpital, co jak co ale chamstwa nie mogę znieść.
Magdalenka, ja też tylko leżę:) siły życzę i mam nadzieję że skompletowałaś ekipę na przeprowadzkę. Ja przeprowadzałam się w 3 miesiącu, niechciałam nikogo do pomocy a skończyło się na tym, że musieliśmy przerwać przeprowadzke i wylądowałam w szpitalu z plamieniami. Spedziłam tam 4 godziny i jak przyjechaliśmy na nowe mieszkanie to była tam niespodzianka dla nas. Rodzina i przyjaciele zebrali się w mig i nas przeniesli przez ten czas. Teraz już wiem żeby nie cwaniakować w trakcie ciąży :)

Ostatnia edycja:
Renisus w wtorek mam znów spotkanie w szpitalu jesli bedzie ona znowu niepojde do niej .... A jesli wyjdzie ze niema wyjścia i znów bedzie niemiła zgłoszę skargę naprawde .... I bede miała to w dupie bo juz tam niewroce ......mam tylko nadzieje ze na porodowce bedzie inaczej .... Magdalenka9191 tez tak mam współczuje ci bardzo tej przeprowadzki mi ledwo chce sie co kolwiek ... Nieprzemeczaj sie i nie dźwigaj nic bo dostaniesz po dupie od koleżanki

Ostatnia edycja:
Mroczko trzymam kciuki aby inna była, a to na ktg chodzisz czy na usg?
Katinka ja mam termin na 6,10 ale jak nie urodze to mam się wstawić 8.10 na wywołanie... Aż mnie ciarki przechodzą na samą myśl bo już się nasłuchałam jak to wygląda. A dodatkowo 8,10 mam swoje 30 urodziny. Chciałbym już wtedy być z niunią i w domu. Wiecie że nigdy nie spędziłam ani jednej nocy w szpitalu, poza własnymi narodzinami :) i bardziej boję się pobytu w szpitalu niż porodu. Na szczęście na ostaniej wizycie w szpitalu powiedzieli mi że jak mała przejdzie pozytywnie 3 testy na cukier to wyjdziemy po 24 godzinach i tego się trzymam:)

Renisus w wtorek mam znów spotkanie w szpitalu jesli bedzie ona znowu niepojde do niej .... A jesli wyjdzie ze niema wyjścia i znów bedzie niemiła zgłoszę skargę naprawde .... I bede miała to w dupie bo juz tam niewroce ......mam tylko nadzieje ze na porodowce bedzie inaczej .... Magdalenka9191 tez tak mam współczuje ci bardzo tej przeprowadzki mi ledwo chce sie co kolwiek ... Nieprzemeczaj sie i nie dźwigaj nic bo dostaniesz po dupie od koleżanki

a czemu masz wizyty w szpitalu??? a ne ze swoja położną?

ja na szczęście nie trafiłam tu na złe traktowanie, albo żebym odczuła że jestem obcokrajowcem, wręcz na odwrót mili sa bardzo, jak byłam w szpitalu z plamieniem to zajęli się bardzo dobrze, mam nadzieję że i dobrze trafię jak pójdę rodzić.

renisus to po dwóch dniach od terminu idziesz już na takie typowe wywowałnie do szpitala leżeć??? czy na te co proponuja najpierw że żele, masaż itd???

reklama
Ja po wizycie. Niestety z terminem cc muszę do jutra poczekać bo dr wpisze mnie i mam jutro zadzwonić to mi powie na kiedy. Obiecał że około 24go się postara. Mała waży 2940g. Szyjka trzyma i porodu nie zapowiada :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry