reklama

Październik 2014

reklama
Mizzah ten bujaczek wlasnie wylicytowalam tylko brazowy i nie bylo tych zabawek wiec oddalam ale nadal jeatem zla ehhhh. Kupie go i tak;-P

Atu aa ty olej tego babszyla ja bym po wejsciu do ginekologa poqiedziala ze pani w recepcji ci tak powiedziala i ze teraz sie martwisz czy masz isc na diete. Gwaratuje ci ze bys uslyyszala ze wszystko ok a jej moze by sie dostalo za takie gadanie:-D

Renisus - na pewno na wywołanie? Ja wczoraj byłam na położniczej izbie przyjęć i mi położna powiedziała, że jak do terminu nie urodze, to mam do nich przyjechać, ale na badanie z KTG.

Marrika - no to jesteś na czele peletonu :D

Atu - co za babsztyl. Dietetyczka się znalazła. Trzeba było spytać czy mówi do siebie ;)

Suszarka też pomaga na ucho ;) Na krótko, ale lepiej niż paracetamol :)

Kacha ja ten bujaczek leżaczek kupiłam w smyku internetowo,dałam za niego 300 zł z wysyłką już,była wtedy promocja.Czasem się nie opłaca kupować używanego,tak jak kupisz nowy to masz przynajmniej gwarancję.

Martina mam spotkania co drugi tydzień raz w przychodni z położną raz w szpitalu. Mam cukrzycę ciążowa i sprawdzają serduszko cały czas i raz w miesiącu mam usg z tego samego powodu. Po prostu pilnują aby niunia nie była za duża.
Nie wiem czy każda ciążowa z cukrzycą jest traktowana tak samo, czy może na mnie bardziej dmuchają bo jestem po poronieniu. Dlatego też podjęli decyzję że pozwolą mi przenosić tylko dwa dni, w cukrzycy dziecko po terminie rośnie o wiele szybciej a łożysko zaczyna się starzeć. I z tego co mi mówiła położna ( szpitalna ze specjalizacją diabetologiczna) to mają mnie przebadać i zdecydować o sposobie wywoływania.
Cyntia kazała mi zabrać torby do szpitala ze sobą i powiedziała ze w ciągu dwóch dni urodze, wiec tak napewno idę na wywołanie.
Oczywiście wierzę że urodze wcześniej :)

Ostatnia edycja:
Mizzah ten bujaczek wlasnie wylicytowalam tylko brazowy i nie bylo tych zabawek wiec oddalam ale nadal jeatem zla ehhhh. Kupie go i tak;-P

Atu aa ty olej tego babszyla ja bym po wejsciu do ginekologa poqiedziala ze pani w recepcji ci tak powiedziala i ze teraz sie martwisz czy masz isc na diete. Gwaratuje ci ze bys uslyyszala ze wszystko ok a jej moze by sie dostalo za takie gadanie:-D

Tylko kochana jak bedziesz go skladac proponuje skorzystac z tutoriala na youtube a nie dolaczonej instrukcji, fatalnie napisana. Jak bedziesz potrzebowac to podeślę linka krok po kroku skladasz z facetem- polecam :)

Cyntia ja na ucho polecam termofor :) i obolałe miejsce natrzeć czosnkiem, śmierdzący sposób ale stosowany przez moja babcie :) ew potluczony lisc kapusty i obciązac to na glowie

P.s czy do szpitala zabieracie ręcznik dla dziecka???? Bo nie wiem czy brac czy nie.

Ostatnia edycja:
gosiak - ja o drugim dziecku nawet nie zdążyłam pomyśleć, a już byłam w ciąży:-D. To dopiero expres;-). Malowanie paznokci u stóp może tez pomóc w obracaniu dziecka. Fizjoterapeutka mówiła o pozycji jak do wiązania butów, jak dziecko zacznie protestować tj. kopać to wtedy trzeba dać mu luz, może za którymś razem zaczai, że ma się obrócić:-D, bo w ten sposób będzie miało więcej miejsca.

judy - nieźle:szok: Jest w Tobie moc:tak:

cyntia - oj wiem jaki to ból, współczuję:-(, chociaż mnie to chyba hemoroidy bolały jeszcze bardziej niż ucho:cool:. Co do próbek z gemini, to myślę, że dają to co mają. Jeszcze chyba ani razu nie skorzystałam, jak mi się uzbiera ich kilkanaście to oddaję poprzez tablice.pl:-D

babina - faktycznie też dostałam smyczkę do smoczka, przy czym ja w obu kolorach:-D. Muszę jej poszukać, bo jak na razie nie mam innej. Kurcze a dzisiaj byłam w Auchan to mogłam kupić

garmelka - kolory smoczków można podać w mailu, zawsze mi to uwzględniali, a jak zapominałam to zawsze przesyłali kolory jak dla dziewczynki:cool:, chyba im gorzej schodzą. Tak ja po przebudzeniu MUSZĘ zjeść śniadanie, co gorsza po porodzie wiem że będzie jeszcze gorzej, bo i w nocy jadłam przez jakieś pierwsze 3 miechy.:cool:

magda - to chyba masz dobry sen jak moja szwagierka:-D

syla - niezły przypadek;-)

katinka - no jak się wali to hurtowo, jestem w stanie w to uwierzyć, ale miło ze strony mechanika to rzadko się zdarza:tak:

kaśku - szyjka w sam raz:tak:. Super, że wszystko ok

renisus - oj ja już dawno miałam jakikolwiek sen, który pamiętam

mroczko - u mnie dzisiaj kapuśniak, ale taki mi wyszedł, że chochla stoi:-D

atu - przegięła babka:szok:

magdalenka - robisz tyle ile możesz i to najważniejsze:tak:

reklama
renisus teraz to rozumiem u ciebie nieco inna sytuacja. Ja nie mam cukrzycy więc dlatego pewno "procedura" nieco inna ;-) tez mam wizyty co dwa tyg ale u położnej, słucha serduszka, robi badania i tyle bo wiadomo od tak usg tu nie zrobią. teraz mam za tydzień zobaczymy kiedy następna, choć ja już nie chce i do tej przyszłej doczekać

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry