reklama

Październik 2014

hej babeczki, u Was też dziś taka kijowa pogoda? bo u mnie raz siąpi deszcz, raz przestaje ale ogólnie barowo...

garmelka oj chciałabym mieć już błysk w domu ale do tego to jeszcze daleko :no:. Dziś co prawda ogarnęłam w większości kuchnię, jutro muszę jeszcze dokończyć. Nie pamiętam ale chyba gdzieś na wiosnę robiłam takie większe porządki a tu z powrotem taki syf wszędzie, no aż w szoku byłam :szok: A że nie ruszam się tak sprawnie jak dawniej to nawet mimo mojej energii i chęci wcale to sprzątanie szybko nie idzie :sorry2: Trochę słoniowato. W piątek mężu obiecał wziąć urlop i wtedy robimy generalne sprzątanie we wszystkich pokojach. Tym razem on będzie skakał po szafach i żyrandolach :-D:tak: a co!

Czy do Was też już powoli zaczynają dzwonić/pisać znajomi czy rodzina z pytaniem czy aby już nie urodziłyście??? Bo u mnie chyba się zaczęło. Dziś nawet pozwoliłam sobie odebrać telefon od teściowej słowami "nie mamo jeszcze nie rodzę" :-D Może trochę głupio z mojej strony ale w ciągu ostatnich dni ciągle pyta jak się czuję... ( w domyśle czy aby coś się nie zaczyna). Kurde no przecież jak urodzę to i tak się wszyscy dowiedzą. Co za niecierpliwy naród wrrrr

babina może Twoja lekarka ma jakieś dodatkowe zdolności, skąd wiesz he he ;-) ciekawe czy mój czop też gotowy do wyjścia bo dziś rano to już nawet myślałam że nad wyraz gotowy tyle miałam znów śluzu :szok:

Ostatnia edycja:
reklama
gosiak - oj do wiązanych butów to ja nawet podejścia nie robię:-D

mroczko - ja początkująca z zupami:-D. Wczoraj mi się wydawał mdły, a dzisiaj przegryzł się i był mega pieprzny:szok:

cyntia - z nerwem trójdzielnym nie miałam "przyjemności", ale chyba właśnie im bliżej nerwów tym bardziej boli:eek:.

garmalka - u nas zmywarka codziennie pracuje, raz na tydzień to awykonalne:szok:

Pscółka- u mnie zmywara tez lata codziennie ( chodzi o to ze mój M ja raz na tydzien moze nastawić sam- a tak to ja muszę sie schylać i ładować i rozpakowywać- żałuje ze nie zrobiłam jej na jakimś podwyższeniu... Szkoda pleców

Czarna- ja mam nowa kuchnie- uległam białym lakierowanym frontom i przynajmniej raz w tygodniu myje szafki z zewnątrz bo paluchy widac :/ a w środku tez by sie przegląd i czyszczenie przydało.

Babina- ciekawa jestem skąd wiadomo ze czop juz zaraz odejdzie? Czy ona widzi ze jest na wylocie czy jak? I ze przez te wszystke wcześniejsze badania nic nie uszkadza lekarze i ze tez wczesniej nie wypadnie... :)

JUSTINE---- a co u Ciebie, halo?
Katinka sie grzecznie odezwała, teraz pora na Ciebie :)

Ja czekam na zakupy z Piotra i Pawła- zamówiłam sobie M.in. bagietki, masełko Lurpak z dodatkiem soli i tuńczyka w oleju- taka mnie jakaś fanaberia na akurat takie kanapki naszła ze zaraz nie wytrzymam!!! :)

To co dzis znowu ten durny program o znajdowaniu zony dla synka oglądamy?:) hehe

Dziewczyny a jak tam wrześniowki? Zaraz wejdę zobaczyć czy sie ładnie rozpakowuja...

Garmelka lepiej nie mówić ;) dzisiaj miałam wizytę u diabetologa/edokrynologa i okazało się że w przeciągu 2 miesięcy poziom TSH mi się podwoił z 2,3 na 4,7 i teraz oprócz cukrzycy będę walczyła z tarczycą :/ Poza tym mój "kochany" ból w plecach jest ciągle przy mnie, ledwo chodzę, mąż dzielnie codziennie robi mi masaże, niby mogę brać na to paracetamol, ale nie za bardzo chcę faszerować się lekami. Oprócz tego już poważnie zaczęliśmy przygotowania do pojawienia się Kubusia na świecie, przez co nie znajduję za bardzo czasu na śledzenie forum i udzielanie się, za co szczerze przepraszam :(

Pscółka- a jakiego masz tuńczyka?? Świeżego? :)

Justine- ja piernicze ale Ci sie przytrafiło:( dobrze ze masz takiego wspierajacego chłopine ze sie masazami wykazuje... :) ja tez mam sporo dolegliwości ale juz mi sie nawet nie chce wymieniać.
Za to dzisiaj poszłam na spacer do brata ( mieszka bardzo blisko) i dorwaly mnie takie bolesne skurcze - chyba macicy- ze myślałam ze rodzę:)) trasę pokonuje zawsze w 10 min a dzis szlam ponad 20!!! Normalnie az sie spocilam ze to juz...
Ale teraz cisza i spokój...

Też byłam dziś u endokrynologa. Po ciąży miałam odstawiać Euthyrox, no ale.... TSH super (2), ale któreś przeciwciała przekraczają normę 100x. Nie pamiętam które, czy Anty-TPO, czy Anty-TG. A w II trymestrze było ok.

Justine - a Ty brałaś wcześniej leki na tarczycę? A co Ci się z plecami, bidulko, dzieje?

Garmelka - też mam białe błyszczące fronty u szafek kuchennych (akrylowe), ale tak fajnie pada (a właściwie nie pada) na nie światło, że paluchów nie widać :D Ale z takiej powierzchni to przynajmniej łatwo się wyciera, nie?

Babina - a to fajnie, że się szyjka skraca :)

Tez mam białe lakierowane fronty, ale daleko od okna i przy odrobinie samooszukiwania paluchow nie widac :-).
No i myje sie je bez problemu. Jak stoję nad patelnia i czekam aż coś sie usmazy to biorę mokre sciereczki jednorazowe i przelatuje jedna czy dwie szafeczki w dwie minutki.

Ostatnia edycja:
Garmelka uważaj na siebie, teraz to nawet głupi spacer może być dla nas wyczynem. Ja dzisiaj np stwierdziłam, że chyba nadszedł koniec samodzielnego prowadzenia auta na dłuższe dystanse, jak jechałam w ulewę do lekarza, który przyjmuje w podmiejskim szpitalu to myślałam, że ducha wyzionę, plecy i żebra mnie bolały, poza tym 2 razy miałam skurcze, szkoda nerwów i zdrowia.

reklama
My mamy czarne meble na błysk , szklana ławę i szklany stół ... Trzaska mnie jak musze to ciagle przecierać. W pl meble itp wybierałam ja tu dałam pole do popisu mojemu P . Szkoda tylko ze mnie nie słuchał jak mówiłam ile to wycierania, teraz sam marudzi ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry