reklama

Październik 2014

Łatwo mowić żeby się nie przejmować wagą :P Ja się spodziewałam, że znowu będzie dużo na plusie ( w poprzedniej ciąży ok 20 kg) a i tak się przejmuję. Trzymałam się calkiem nie źle - w 13 tyg. było 2 kg na plus, a teraz w miesiąc poszło mi 4 kg tak poprostu, więc razem ma 6 kg do przodu :/ Ehhh Z dwojga złego dobrze ,że tyją sukcesywnie niż w 20 tygodni 20 kg . Może i dobrze, że tyjemy po trochu od początku bo skóra ma czas się rozciągnąć ;)

reklama
Melodja sprawdź u córci alergie/nietolerancje pokarmowe bo niestety rzadko kiedy lekarze o tym sami mówią ale nie wiadomy kaszel/katar/duszności są poprostu spowodowane jedxeniem... ja tak miałam z notorycznym zapaleniem zatok. Jakieś 1, 5roku temu okazało się że mam bardzo silne nirtolerancje na białko i pszenicę. Po zastosowaniu diety eliminacyjnej-jak ręką odjął. ..jednego żałuję-że tak późno znaleziono przyczynę moich dolegliwości i regularnie na antybiotyku bywałam.

Ja te moje 23kg z ciąży z córką spalałam bardzo długo i bardzo wiele mnie to kosztowało. Przede wszystkim dieta mż i ćwiczenia. Ale udało mi się schudnąć łącznie 28kg (że szpitala w sumie wyszłam to już było -8kg).
Te 23kg przytylam w ciągu 20tyg i nie mam właściwie rozstępów, tylko kilka na udach.

I znowu sama w domu ze swoimi myślami.....nie myślałam że kiedyś to powiem ale nie mogę doczekać się powrotu do
pracy. Mój kierownik pewnie zawału by dostał gdyby to usłyszał.....
Z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej nie chce mi się tam iść, bo boję się tych wszystkich spojrzeń i pytań......Pracuję w fabryce która zatrudnia ok. 2500 osób, ale pracuję tam 1o lat i większość osób znam chociażby z widzenia....
Czeka mnie jeszcze wizyta u lekarza zakładowego, który wyda mi opinię czy mogę wrócić do pracy, a nieprzyjemny gad jak nie wiem co....

Trzymajcie się gorąco dziewczynki i przybierajcie na wadze bo teraz wam wolno. Ja na tą chwilę 5 kg na minusie......

No mnie też kosztowało. Dokładanie jak u Ciebie dieta MŻ i fitness. Przez ostatnie trzy lata nawet niewiedziałm co to problem z wagą bo miałam 15 h tygodniowo fitnessu więc co znajdłam to spaliłam. Teraz z racji ciąży musiałam przystopować, ograniczyć ilośc godzin i intensywność zajęć i niestet efekty są odrazu na wadze :/ Tak samo było w poprzedniej ciąży, po zrezygnowaniu z intensywnych zajęc waga odrazu na plus , a jeść się chce tak samo ;)

A ja byłam wczoraj u mojej pani doktor i z tym krwiakiem co mi gość znalazł na prenatalnych... i powiedziała że wcale nie muszę leżeć plackiem cały czas. Tylko poprostu dużo odpoczywać (w tym lezeć) nie dźwigać nie wykonywać naglych i ostrych ruchów. Ale spokojnie mogę wyjść do ogrodu i polezec na lezaczku:) czyli relaksować się i nie myśleć o krwiaku:) mam nie podróżować na razie bo wtedy trzęsie; )
dostałam jakieś witaminki na szybsze wchłonięcie się i za dwa tygodnie usg kontrolne:) bardzo mnie podniosło na duchu to że nie muszę całymi dniami leżeć. ..

madziuella - zajęcie myśli pracą to dobra sprawa, zwłaszcza jak ma się pracę którą się lubi. Trzymaj się tam:tak:

garmelka - niestety nie mogę oglądać takich rzeczy, ciśnienie mi podnosi niemiłosiernie, normalnie wykastrowałabym takich rodziców:wściekła/y:

kaśku - super wieści:tak:

Ja dopiero wczoraj po raz pierwszy wyszłam bez czapki - skutek - ból głowy:baffled: Niech ta wiosna już się skończy:wściekła/y:

ja dziś mam kolejny dzień spędzony przed komputerem i obróbce zdjęć dla klienta. potem może coś z mgr ogarnę i do urzędu muszę jechać

Niedługo na uczelni ujawnię się z moim brzuchem bo trudno go nie zauważyć aż jestem ciekawa reakcji co poniektórych;p

reklama
ja ostatnio uslyszalam od kuzynki ze jej kolezanki sie pytaly co się tak zaokrągliłam na brzuszku:) a się kryłam i wogóle bo nie chcemy z mężem gadania co poniektórych osób a i tak się wyda bo juz widać w końcu to 4 miesiąc

A u mnie z rodziny też tylko najbliżsi wiedzą

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry