reklama

Październik 2014

Witajcie dziewczyny :) Przygarniecie mnie? Jestem mamą 4 letniego Kubusia i teraz w ciąży w 15 tygodniu :) Podczytuję Was od jakiegoś czasu ale dopiero się zdecydowałam na ujawnienie :)

reklama
Witam i ja po świętach :-)

Tyle tematów omówiłyście, że ciężko ogarnąć. Ja też wrzucę swoje trzy grosze :-) Elektryczną nianie pożyczyła mi kuzynka, użyłam jej może ze dwa razy na próbę i z pewnością sama sobie bym nie kupiła. Zgadzam się z dziewczynami, że to naciąganie rodziców tylko.

Jeśli chodzi o elektryczną nianię to ona się sprawdza w dużych mieszkaniach lub takich dwupoziomowych. Kiedy taki maluch się rozedrze to niema szansy go nie usłyszeć :-)

Ja staram się pilnować swojej wagi, nie chciałabym przytyć więcej niż potrzebne minimum. Od dziś wracam do "skalpela" Chodakowskiej oczywiście trochę go przerabiając :-)

Muszę niestety też uważać z cukrem bo pod koniec pierwszej ciąży miałam z nim problem a wolałabym uniknąć ciążowej cukrzycy.

bajaderka witaj

ja zadnych witamin nie biore...wole jesc owoce i zdrowo niz sie faszerowac niepotrzebnia jakas chemia a i tak wiadomo ze wiekszosc tych witamin sie nie wchlania

Cześć laseczki, witam się z wami w ten słoneczny poranek.

Co do kilogramów to mi już z 6 przybyło, ale nie martwię się bo przy wzroście 172 ważyłam tylko 56kg. Większość to brzuch i piersi, może trochę pupa.

Święta spędziłam rodzinnie ale wszyscy wiedzieli o ciąży, moja chrześnica od razu na powitanie wykrzyczała: ciociu teraz to ty masz duży brzuchol, a babcia na to że to jej na więcej wygląda bo taki duży to bardziej jej na 5 albo i 6 miesiąc pasuje. No i kłótnia była bo moja babcia to z takich co wiedzą najlepiej i zawsze racje mają. Jak powiedziałam że lekarze chyba wiedzą co mówią, a tak poza tym to wiem kiedy zrobiłam bo planowane i może sobie policzyć to się obraziła. No cóż wiem kiedy zmajstrowaliśmy naszego maluszka.

Mnie też czeka komunia 18 maja i będzie problem bo mój brzusio w oczach rośnie, nawet mój zauważył i powiedział że rąk mu brakło aby cały dotknąć - objąć. Mnie to cieszy, niech rośnie ile chce byle zdrowy!!!

No i miałam jeszcze jedną niespodziankę: mój zapytał mnie czy wyjdę za niego i czy możemy wziąć ślub cywilny pod koniec maja, taki tylko z rodzicami i światkami, i obiadek gdzieś w fajnym miejscu.
:szok:
Zdziwiłam się strasznie bo ostatnio nie było między nami zbytnio ciekawie i nawet wyprowadziłam się od niego do taty. Nigdy nie wspominał mi o ślubie wręcz przeciwnie mówił że nie chce!!!

Miłego popołudnia!!!

Ja właśnie rozmyslam nad witaminami. Pani doktor powiedziała że mam skończyć opakowanie kwasu foliowego i kupić jakieś wit. na II trymestr. Wspominała o femibionie ale mówiła że obojetnie. Zastanaeiam się nad firmą Solgar wit. prenatalne. Bo Solgar ma wit. najbardziej naturalne i najlepiej przyswajalne. Znacie te witaminy?

bajaderka witaj

ja zadnych witamin nie biore...wole jesc owoce i zdrowo niz sie faszerowac niepotrzebnia jakas chemia a i tak wiadomo ze wiekszosc tych witamin sie nie wchlania
Ja biorę, ale osobno. Uważam że cały zestaw nie jest potrzebny osobom, które zdrowo się odżywiają. Okazuje się, że dzieci potem rodzą się większe, przez co są problemy przy porodach i ciężko kobietom rodzić takie dzieci.
Biorę witaminę D3, kwa foliowy, jod, kwasy omega i magnez+b6

No i miałam jeszcze jedną niespodziankę: mój zapytał mnie czy wyjdę za niego i czy możemy wziąć ślub cywilny pod koniec maja, taki tylko z rodzicami i światkami, i obiadek gdzieś w fajnym miejscu.
:szok:
gratulacje!!!! :-):-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry