reklama

Październik 2014

Kaśku robimy ciągle badania, mieliśmy testy skórne, ale nic nie wyszło - z tego co wiem nie są to wiarygodne testy. Jest na diecie bezmlecznej. Wiem, że nie może pomidorów, a skórę ma ewidentnie uczuleniową. Wyszedł nam wczoraj reflux. Jeszcze czekają nas badania na kał i wymazy z nosa i gardła.

Madziuella trzymaj się cieplutko. Praca na pewno choć w małym stopniu pozwala zapomnieć.

Bajaderka witaj

Babina Mi lekarz polecił centrum materna i najlepiej z dha. Biorę go na zmianę z vitaminerem, bo został mi z okresu karmienia.

Katinka super niespodzianka, co odpowiedziałaś? :-D

A ja jestem strasznie zmęczona :-(, brzuch mnie boli.

reklama
Witajcie, u mnie niestety pochmurno i brzydko a muszę wybrać się na zakupy bo powoli świąteczne zapasy się kończą.

Co do witamin to ja cały czas tylko kwas foliowy, jutro mam wizytę więc popytam lekarza czy przejść na jakieś witaminy czy nie, choć tak nie do końca jestem do nich przekonana.

Elektronicznej niani też nie zamierzam kupować, choć nie mam doświadczenia ale wydaje mi się że w mieszkaniu gdzie wszystko jest blisko nie ma takiej potrzeby. Jeszcze by mnie niepotrzebnie stresowała jakimiś sygnałami ;-)

Co do ćwiczeń to ja jeszcze jesienią zamówiłam sobie taką płytę
FITNESS W CZASIE CIĄŻY [ POLSKI LEKTOR ] (4155306599) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

i mogę z czystym sumieniem polecić :happy2: ćwiczę z nią tak 2-3 razy w tygodniu, choć właśnie mobilizuję się żeby robić to codziennie i po ćwiczeniach czuję się super! No i bardzo podoba mi się to, że trenerka ma już spory brzuszek bo jest dla mnie przez to bardziej wiarygodna :)

co do ćwiczeń to ja się chyba nie oszczędzam jeżdze na rowerze a dziś wybieram się na tenisa

wkurza mnie tylko jak ostatnio mialam kazanie od tesciowej ze zwariowalam z rowerem a tym bardziej tenisem bo to wysilek jest:)

najlepiej jakbym caly dzien na kanapie z pilotem lezala;p

co do ćwiczeń to ja się chyba nie oszczędzam jeżdze na rowerze a dziś wybieram się na tenisa

wkurza mnie tylko jak ostatnio mialam kazanie od tesciowej ze zwariowalam z rowerem a tym bardziej tenisem bo to wysilek jest:)

najlepiej jakbym caly dzien na kanapie z pilotem lezala;p

Mnie też robią kazania ale się nie przejmuję w ogóle!! Jeżdzę na rowerze, na rolkach, prowadzę 7 h tygodniowo zajęć fitness, chodze na siłownię. Byłam ostatnio na szkoleniu u świetnej instruktorki i prezenterki fitness, która sama do 8 miesiąca ciąży ćwiczyła, a 6 tyg. po porodzie była z nami na tym szkoleniu. Mówiła, że przy wytrenowanym organizmie można ćwiczyć i być aktywnym. Zakazane są natomiast ćwiczenia w podporach i na mięśnie brzucha, z dużym obciążeniem czy o wysokim impakcie. Póki lekarz mi nie zabroni będę aktywna :)

babina - z tego co widzę w składzie jest żelazo, co czasem może powodować zatwardzenia/biegunki (u mnie było to drugie, aż dostałam hemoroidów), ma też 200 jednostek jodu - to nie mało. Tak więc obserwuj swoją reakcję. Jesteś pod opieką endokrynologa?

katinka
- a jaka była Twoja odpowiedź?:-D

kaśku - ciężko będzie takie znaleźć, bo każda tabletka musi mieć coś co ją spaja:-(

Kas - o ile kontrolujesz ciśnienie to ruch jest ok zwłaszcza jeśli przed ciążą byłaś aktywna, za wysokie ciśnienie nie jest wskazane, czyli powyżej 140/90

ewelina - niestety pod koniec ciąży będzie jeszcze trudniej z łykaniem tabletek:cool2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry