kaśku - tak, to to, tylko ja przed porodem nie wiedziałam, że gdzieś mam się zgłosić, dopiero w szpitalu się dowiedziałam jak kazali mi (a dokładniej mężowi) dziecko do przychodni zgłosić

Moja przychodnia państwowa jest pełna absurdów, na dzieci zdrowe nie ma terminów, nawet jak dzwonisz to nie można się umówić na dany miesiąc (do innego lekarza też nie można tylko tego co się wybrało), a na następny nie mają jeszcze zazwyczaj grafika. Żeby mieć pewność, że się zapiszę na szczepienie to muszę zazwyczaj iść i po prostu stać w kolejce przed gabinetem położnej, czasem i 2 godziny, bo pierwszeństwo mają dzieci do szczepienia - absurd, tak jakby na rejestracji nie mogli tego zapisywać... W mniejszych miastach to lekarz przychodzi do dziecka, u nas to ja jechałam do przychodni i najwcześniejszy termin był dopiero w 28 dniu jego życia (gdzie zalecane jest do tygodnia). Położna nie zostawiała telefonu, nie dało się z nią umówić na dogodny termin tylko dzwoniła danego dnia, że będzie za pół godziny...

Dopiero później dowiedziałam się, że można wybrać Luxmed i to chyba nawet nie mając tam pakietu.
Medycyna Rodzinna - prywatna opieka medyczna
ps: właśnie doczytałam, że to tylko w wybranych placówkach Luxmed, moja akurat jest
Warszawa, ul. Wrocławska 7a
Szczecin, ul. Odzieżowa 12a
Gdańsk, ul. Pomorska 96
Gdynia, ul. Porębskiego 9
Łódź, ul. Milionowa 21
Kraków, ul. Frycza – Modrzewskiego 2
Katowice, ul. Bogucicka 14
Tychy, ul. Damrota 47a