reklama

Październik 2014

reklama
Właśnie przyjaciółka jest miesiąc dalej w ciąży niż ja (mieszka w Poznaniu) i właśnie mi mówiła że powinnam sobie poszukać takiej poloznej bo na fundusz się każdej ciężarnej należy jej opieka. Ale czy jest to równoznaczne ze zgloszeniem się do konkretnej przycjodni to nie wiem.... czy któraś z Was korzystała w poprzedniej ciąży z takiej opieki

kaśku - mi dali do podpisania jeden formularz na którym były od razu wpisane te trzy osoby, w sumie to wybrałam tylko pediatrę, a pielęgniarkę i położną przypisali mi z automatu. Ale nie musisz się martwić, że to wybór na zawsze, bo ileś tam razy na rok można zmienić te osoby, a nawet przenieść papiery do innej przychodni:tak:

kaśku - tak, to to, tylko ja przed porodem nie wiedziałam, że gdzieś mam się zgłosić, dopiero w szpitalu się dowiedziałam jak kazali mi (a dokładniej mężowi) dziecko do przychodni zgłosić:-D Moja przychodnia państwowa jest pełna absurdów, na dzieci zdrowe nie ma terminów, nawet jak dzwonisz to nie można się umówić na dany miesiąc (do innego lekarza też nie można tylko tego co się wybrało), a na następny nie mają jeszcze zazwyczaj grafika. Żeby mieć pewność, że się zapiszę na szczepienie to muszę zazwyczaj iść i po prostu stać w kolejce przed gabinetem położnej, czasem i 2 godziny, bo pierwszeństwo mają dzieci do szczepienia - absurd, tak jakby na rejestracji nie mogli tego zapisywać... W mniejszych miastach to lekarz przychodzi do dziecka, u nas to ja jechałam do przychodni i najwcześniejszy termin był dopiero w 28 dniu jego życia (gdzie zalecane jest do tygodnia). Położna nie zostawiała telefonu, nie dało się z nią umówić na dogodny termin tylko dzwoniła danego dnia, że będzie za pół godziny...:baffled: Dopiero później dowiedziałam się, że można wybrać Luxmed i to chyba nawet nie mając tam pakietu.
Medycyna Rodzinna - prywatna opieka medyczna

ps: właśnie doczytałam, że to tylko w wybranych placówkach Luxmed, moja akurat jest
Warszawa, ul. Wrocławska 7a
Szczecin, ul. Odzieżowa 12a
Gdańsk, ul. Pomorska 96
Gdynia, ul. Porębskiego 9
Łódź, ul. Milionowa 21
Kraków, ul. Frycza – Modrzewskiego 2
Katowice, ul. Bogucicka 14
Tychy, ul. Damrota 47a

Ostatnia edycja:
No właśnie. ... to są przychodnie na fundusz. .. ale będę na taką skazana:/
A jakby nie było terminu na szczepienie dla dziecka to ja akurat bym była szczęśliwa:):)
Jestem na etapie czytania na temat jak odciągnąć w czasie szczepienia niemowlaka bez konsekwencji prawnych. Jeśli to będzie tylko możliwe nie chcę to odwlec przynajmniej do 4miesiąca.

No wkońcu się pojawiłam po paru dniach nieobecności :P Dzisiaj od rana pozwolilam sobie na pysznosci i zachcianki urodzinowe :P Ale jak juz jest lepiej to mdlosci wrocily a juz myslalam ze mi przeszly ale od 2-3 dni to samo co wczesniej :P
Dzisiaj bylam na makijazu probnym na slub ostatni przymiarki itp :P Oczywiscie ze bede sie oszczedzac i buty na plaskim wiec nie poszaleje z ubiorem suknie tez mam przerobiona ze wzgledu ze nie moze uciskac na brzuch trzeba bylo ja przerobic wiec juz nie to samo ... :( Ale co sie nie robi dla malenstwa :P Jak bede miala chwilke i dostane juz zdjecia to pokaze :)

MAM nadzieje że wszytskie czujecie sie dobrze i nie macie zadnych problemów :))) :-)

reklama
pscolka - jesli chodzi o zmiany lekarza, czy pielegniarki to mozna bezplatnie raz w roku zmienic: Ja przy oierwszym porodzie wybralam polozna, ktora polecali w szpitalu - naprawde super kobieta - bylo 6 wizyt oo porodzie (i tyle sienam nalezy na nfz), mielismy jej numer telefonu i moglismy do niej dzwonic w kazdej sprawie:)
My jutro jedziemy na wesele znajomych. Za bardzo nam sie nie chce, ale na szczescie blisko Krakowa i ma trwac tylko do 22, wiec mozemy spokojnie z mala jechac.Moze jak sie wyszaleje i wytanczy to potem bedzie lepiej spala:)

Milego weekendu

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry