reklama

Październik 2014

reklama
Dziewczyny przepraszam że ja znowu o tych wózkach ale cały czas się rozglądam. Wiecie może jak sprawdzają się koła gumowe (z gumy litowej bodajże) w zimie? Bo wczoraj zajrzałam do jednego sklepu i babka mi polecała właśnie taki wózek, że niby lepsze są od pompowanych bo się nie przebijają a poza tym wózek był dzięki temu naprawdę lekki.

Domka - w takim razie powodzenia :)
Czarna - ja miałam pompowane i nie narzekam; gdzieś po roku dopiero był problem z jednym kołem, a tak wózek sobie super radził (nawet na niezbyt równym terenie), a mamy Tako - coś w tym stylu (też zielony, ale taka bardziej soczysta zieleń i zielony stelaż :))

- JUMPER X

Jeśli chodzi o ubranka i te promocje, to ja osobiście polecam te z Lidla - mają fajną jakość (kilka miesięcy temu kupiliśmy Julci pajacyk do spania i nadal wygląda jak nowy - oprócz obciętych stópek :rofl2:). Kilka par body też stamtąd mamy i naprawdę super zachowują się w praniu.

Czarna ja polecam pompowane. Mam tez wozek z gumowymi i oprocz malej wagi nie widze zadnych zalet. Oczywiscie jesli mieszkasz w centrum miasta, masz rowne chodniki i bedziesz musiala wnosic ten wozek sama na 4 pietro, to jest sie nad czym zastanawiac. Uzywam osobiscie wozka z pompowanymi kolami ponad rok i nic sie nie dzieje, a w razie wpadki zalatwi Ci sprawe od reki kazdy wulkanizator.

Cyntia przechodzilam to samo z mezem w poprzedniej ciazy i czasem nadal mnie to spotyka. Ostatnio powiedzial mi, ze nie po to tyle sie uczyl, zeby teraz podlogi zmywac. Dupek. Oczywiscie potem je umyl. Niestety wszystko sie zmienia. Kiedys wystarczalo nam, ze ktos raz w tygodniu posprzatal dokladnie mieszkanie, ale przy dziecku to nierealne. Brud jest niesamowity, a sprzatanie stalo sie syzyfowa praca. Faceci musza zrozumiec, ze skoro zdecydowali sie na rodzine, to ich zycie tez sie zmienia i nie ma zmiluj. No ... zawsze mozna zaproponowac im, ze damy spokoj, jesli zatrudnia na stale pania do sprzatania...

Wczoraj byłam u koleżanki na pogaduchach i pokazywałam jej mebelki jakie chce kupić dla malucha. Okazało sie ze jej siostra która mieszka nie daleko mnie ma dla córy te same mebelki i ostatnio zamieniła łóżeczko na tapczan. Ma dzis z nią pogadać i moze sie uda odkupić używane. Najbardziej mi chodzi o transport bo mamy sedana 800 kilometrów i przewieźć mebelki, ciuszki, wózek itp będzie cieżko a tak to będę miała swoje wymarzone łóżeczko i zero problemu z transportem ;)

Dziewczyny ja na pytanie dlaczego siedząc cały dzień w domu nie zrobiłam tego czy tego mówię że pani doktor kazała mi się relaksować i wypoczywać a gotowanie ani sprzątanie mnie niestety nie relaksuje... no może czasami to pierwsze tak ale tylko czasami:) i co zrobię; )

Jakby mój małzonek mi powiedział ze siedze cały dzien i nic nie robie,to naprawde bym nic nie robiła. Np dzis obiadu nie gotowałam,słowem nie jeknie jak mu zupke chinska pod nos postawie;-)

reklama
Cyntia nawet nie wiesz jak Cie rozumiem
Pocieszajace jest ze nie tylko moj maz jest taki:-).
Jak juz zaczyna sprzatac to w domu jest awantura ze sprzata moje brudy... I nie trafia do niego ze prawie 3 lata ja sprzatalam po nim a teraz nie moge. Raz nawet opierniczyl mnie za balagan ktory sam zrobil... A najbradziej mnie wkurza ze nie robi wszystkiego na biezaco przez co burdel sie robi gdyby zmywal odrazu byloby tego mjiej a nie dwa razy w tygodniu i pozniej dziwi sie ze stoi godzine przy zlewie. Ostatnio stwierdzil ze obetnie psa wszystko fajnie niby stowa w kieszeni zostala ale maszynka zostawiona nie sprzatnieta, umywalka w lazience we wlosach, pralka we wlosach z podlogi zamiotl zmiotka a szczotki juz nie wyczyscil i zaniosl do kuchni dzieki czemu wlosy psa walaja sie po kuchni, ale stwierdzilam ze nie sprzatne tego bedxzie taki zsyf puki nie zacznie mu przeszkadzac moze wkoncu zauwazy. Na poczatku mojej ciazy jeszcze jakos sie staral jak bylo powiedziane ze mam lezec naprawde a jak przed swietami lepiej sie poczulam i stwierdzilam ze troche mu pomogecw miare mozliwosci to przestal sam z siebie sprzatac w domu. Dlatego dobra rada dla Was dziewczyny nie bierzcie wszystkiego na siebie bo faceci to dupki i uwazaja ze oni moga a kobiety musza sprzatac, nawet jak sie dobrze czujecie lepiej powiedziec ze cos wam slabo i zeby pomogli, bo jak dzidzia sie urodzi to bedzie jeszcze gorzej

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry