Mona na znaczeniu imion napisane że Nadia grecko-rzymskie

My chcemy młodej dać Nadia Natalia

Ale znając życie to nasz młody miał mieć na imię Kacper - całą ciążę było postanowione

Nawet po urodzeniu było ok - a tu nagle poszliśmy go zarejestrować, patrzymy na siebie i mówimy Andrzej

No i jest Andrzejek i imię w 100% do niego pasuje

Mi się imię Nadia podoba właśnie jak jeszcze w ciąży z młodym byłam

Nikt mi się nie sprzeciwia a teściowa mówi że jak byli na wakacjach to była jedna mała Nadia i to była ładna i grzeczna dziewczynka - bo ja wierzę że znak zodiaku + imię ma wpływ na charakter - u mnie się sprawdza to

U mojego męża też
Lucuś ja też zauważyłam że teraz się jakoś szybciej tyje i się ograniczam bo idzie mi to w tłuszczyk w uda czyli jem za dużo i zostaje to zmagazynowane

Staram się ograniczać i ostatnio na wadze dobiło już do 9kg

a teraz patrzę że +6,5kg
Przyszła mi kaska z ubezpieczenia - składałam mailowo w ubiegły wtorek a wczoraj dostałam przelew 840zł

Za łącznie 3 pobyty w szpitalu i to było jakieś 18 dni

Przyda się
Byłam wczoraj u gina po l4 bo na wizycie wziąć nie mogłam bo miałam jeszcze poszpitalne i zrobił mi szybkie USG zobaczyłam młodą i serduszko (a większość ginów wystawia takie l4 na pałę), dostałąm zrypki bo było ciepło miałam jeansy i powiedział żeby się przewiewnie ubierać bo w ciąży nie można się przegrzewać

I tu miłe zaskoczenie bo zwykle ginowie za samo l4 nie w terminie wizyty albo za receptę wołają min 5 dyszek a on z szybkim USG nie wziął nic.
Od paru dni zero nieprzyjemnych dolegliwości - zapominam że w ciąży jestem, nawet jak w szkole byłam 12h i chodziłam to nie było spinania brzuszka

Po zmianie witaminek na Prenatal samopoczucie znacznie lepsze i napady głodu też. Interesuję się dietami i jak witaminek organizm ma za mało to każe się rzucać na jedzonko żeby je zdobyć
babina mój młody karmiony mlekiem z butelki a soczków marchwiowych mu nie dawałam za często bo moja ciotka ze swoim dzieckiem przegięła i miał dosłownie pomarańczowe ręce i stopy a młody ma bardzo śniadą karnację

Aż lekarze pytali czy już dziecko opalamy - a miał koło roczku

Ale ja i mąż nie mamy bladych cer i na słonku zero poparzeń a młody tylko chwilę wyjdzie na słonko i mimo filtra już ciemno-brązowy
Edit: znalazłam zdjęcie młodego jak miał ok pół roczku i widać że blady nie jest

Hehe fajnie się przypomina takie rzeczy