Pscółka - ja mam zamiar uszyć pluszowe literki na łóżko i patchworkową kołderkę - tylko drogie te materiały, więc postanowiłam, gdy już będę mogła normalnie śmigać po mieście, zrobić rajd po lumpeksach i nakupować kolorowych szmatek i z nich coś uszyć. Tylko nie wiem w jakim second handzie znajdę tanie niepomechacone ciuszki, bo gdzie nie wchodzę, to jakość jest fatalna :/
Wawka - najlepiej spytaj o to ginekologa. Mój mi odradza wszelkie dłuższe wyjazdy, ale to przez te moje twardnienia.
Ani razu w kolejce w sklepie nikt mi miejsca sam z siebie nie ustąpił

Gdy czekałam ostatnio przed laboratorium - były 2 osoby przede mną, więc stwierdziłam, że grzecznie poczekam, nie prosząc o przepuszczenie

- nikt mi miejsca siedzącego nie ustąpił.
Za jakieś 10 dni muszę jechać do poradni endokrynologicznej na pobranie krwi, a tam jest zawsze dużo osób w kolejce. Nie wytrzymam tyle na czczo. Już raz tam prosiłam o przepuszczenie w kolejce i jedna ze starszych pań powiedziała, że ona też jest na czczo.
Później idę na USG tarczycy i do endokrynologa. Mam numerek 13, ale lekarz sam mi powiedział, że przyjmie mnie na początku kolejki - oj, może być zamieszanie