reklama

Październik 2014

Agaa: z serduszkiem nie pomogę niestety. Skoro lekarz uspokaja to na pewno będzie dobrze:tak: Mogę tylko trzymać kciuki.Ja poprzednią ciążę też zagrożoną miałam, prawie trzy tygodnie w szpitalu, stan zapalny nie wiadomo skąd w organizmie i udało się spokojnie donosić.
Aniulka: w poprzedniej i tej ciąży jak coś bardzo boli to biorę apap. W przyszłym tygodniu będę wyrywać ząb i dokładnie się wypytałam gienka ile możemy brać na dobę. Powiedział że max to 2 tabl 4 razy dziennie.

reklama
Mona - tak faktycznie było i podobno nadal do chrztu należy kupićdla chłopaka krzyżmo z różowym wykończeniem, ja o tym nie wiedziałam i kupiłamniebieskie:-D
Justine - jak dla mnie w tym x-landerze mała i wąskagondolka, ale może wiosna przyjdzie wcześnie, poza tym u Was klimatłagodniejszy, więc może wcześniej można przesadzić do spacerówki:tak:
Lucus - tia, znamy się ze zgagą bardzo dobrze:cool:. Z tej racji,że nie chce jej zapijać mlekiem to ssę Rennie owocowe.
aniulka - no niestety czasem muszę się ratować apap-em,tylko tym zwykłym, nie extra
Agaa- to co z pewnością wiem to lepiej wziąć antybiotyk niżgo nie brać, o zastawce chyba któraś z dziewczyn pisała i to faktycznie niemusi być nic groźnego.

Pscółka i spółka x-lander i tak ma większa gondolę niż pozostałe trzy wózki, które mi się podobały. Ja osobiście jestem dość drobną osóbką, więc muszę mieć wózek, który nie będzie zbyt duży gabarytowo, żebym z łatwością mogła go np. wnosić na półpiętro u rodziców.

Ania witamy w naszym gronie, ja też mam termin wyznaczony ma 22 :)

Super, że ostatnimi dniami nasza grupa tak się powiększyła :)

Witam nowe mamusie :-) Miło że jeszcze ktoś do nas dołącza.

U mnie też temat wózków cały czas na tapecie, a już kilka przerobiłam, potem z nich zrezygnowałam a teraz mam na oku włoskie wózki firmy Cam. Mam trochę dylemat między tym CAM PULSAR TRIS 2014 pompowane koła WŁOSKI design (4290825058) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. a tym CAM FLUIDO super LEKKI włoski najwyższa jakość (4274612023) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. bo różnią się kołami a przez to też wagą co dla mnie jest dość istotne akurat. Ten pierwszy ma pompowane a drugi gumowe dlatego kiedyś Was o te koła pytałam :happy2:

Ja chciałabym właśnie najpierw kupić wózek i łóżeczko żeby te największe wydatki mieć za sobą a potem już kupować resztę na spokojnie.

Aga - niedomykalność której zastawki? Ja mam dwudzielnej z falą zwrotną i z tym się normalnie żyje. Mnóstwo ludzi to ma i nawet o tym nie wie. Rzadko daje to objawy, a nawet jak daje to da się z nimi żyć :) A jeśli to niedomykalność zastawki trójdzielnej, to odezwij się do Doroty.D - u jej maluszka to wykryto, ale serio nie martw się, bo to są bardzo łagodne wady i mogą zniknąć do końca ciąży :tak:
Bidulko, to się strachu najadłaś w tym szpitalu. Oszczędzaj się, dużo leż - mi to pomaga na skurcze bardzo (plus witaminy). A zrobili Ci w szpitalu wymaz z pochwy z posiewem (nie cytologię)? Bakteria może być przyczyną skurczy, więc bierz pokornie ten antybiotyk, a na pewno będzie dobrze! Plamisz dalej? Dostałaś jakieś leki? Ja dostałam luteinę, której już mam dość :sorry2:

reklama
Agaa też mi lekarz kiedyś mówił, że na takim etapie ciąży mogą wyjść w sercu jakieś niedomykalności czy inne wady, które znikają na dalszym etapie rozwoju. Ostatnio poznana dziewczyna opowiadała mi, że urodziła wcześniaka i właśnie on miał wadę serca, bo urodził się za wcześnie i ona potem zniknęła. Nie wiem dokładnie o co chodzi, ale skoro lekarz mówił, żeby się nie martwić, to tego się trzymaj.

Cyntia ja też mam w sercu falę zwrotną i pogrubioną zastawkę. Jestem zdrowa i na nic nie ma to wpływu. Kardiolog pozwolił mi nawet rodzić naturalnie.

Wawka jaki wózek bliźniaczy wybrałaś? Moja młoda biega już jak szalona i nie chce siedzieć w wózku, ale muszę mieć możliwość wyjścia z nimi razem na dłuższy spacer i myślę, że w zaspach wózek jednak mi się przyda.

Byłam dziś u lekarza. Nie miałam usg, bo połówkowe za tydzień, ale mam inny problem. Mam wysokie ciśnienie. Pierwszy wynik wyszedł " nie do zaakceptowania". Przy drugim było 139/90. Granica to 140/90. Problem w tym, że w poprzedniej ciąży zaczynałam od 85/60 i skończyłam na 133/85. Wiadomo, że później ciśnienie rośnie. Teraz już zaczęłam od 130/ 79 i już w 19 tygodniu sięgam górnej granicy. Myślę, że to przez stres. Lekarz się nie przejął, bo jeszcze w normie, a ja nie wiem, co mam o tym myśleć.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry