reklama

Październik 2014

Pscółka: nie czułam jak się przekręca. Na którejś wizycie gienek powiedział, że jest już główką w dół.
Babina: ja sobie uszyłam adapter/nakładkę do pasów ze starego plecaka i nie mam już problemu z zapiętym pasem. Jest wygodnie i bezpiecznie :tak:
Kotulcia: mój m na autostradzie potrafi jechać 160-180 km/h mając dziecko i ciężarną na pokładzie.
U mnie wagę wpisuje asystentka mojego gienka, a że jest położną to od razu to kontroluje.

reklama
Kurczę a u nas to ja mam ciężka nogę ;) mój P to tak do 140 max. Nie dlatego ze nie lubi szybko tylko bo mu żal paliwa. Ja wole jednak tak 160-180 jechac ale on krzyczy i już teraz sama zwalniam zeby sie nie na słuchać.

Dziękuję za info o suszarkach. Wszystkim gratuluję udanych wizyt :tak:

Jeśli chodzi o kosmetyki, to początkowo używałam oilatum i emolium. Potem odkryłam Zajkę - są bardzo dobre i w genialnych cenach, ale nie ma ich u mnie w Rossmanie. Z tego powodu kupuję teraz Mixę (szampon przepięknie pachnie) i Hippa. Z tego co wiem, to uczula często Jhonson. U nas nie było jednak problemu. Babydream nigdy nie używałam, ale wiem, że jakiś czas temu była jakaś afera i któryś kosmetyk wycofywali.

Z elektronicznych niań polecam Switel. Mam taką:

SWITEL - Video niania BCF900 z ekranem 3,5" (4297340033) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Jest bardzo czuła. Włącza się na ruch i jest tak czuła, że działa nawet wtedy, kiedy przechodzi się pod drzwiami dziecka. Ma też dobry zasięg. W górach dziecko spało w pokoju, a my odbieraliśmy obraz dwa piętra niżej.

pogubiłam się o co pytałyście:

1) pasy: zapinam ale tak jak już któraś napisała że przekładam tylko ten pas górą
2) pieluszki: na razie kupiłam z DADY, jutro mam dostać kurierem wielorazowe z wkładami. Postanowiłam zadbać o dupcie maluszka, czytałam o tych pieluszkach i podoba mi się to że nie odparzają, rosną razem z dzieckiem itp.
3) kosmetyki: siostra poleciła mi Nivea (oliwka, delikatny żel, puder, mydełko i krem pielęgnacyjny). Bepanthen na odparzenia. Resztę zobaczymy.
4) na ostatnim USG 5 czerwca mój maluszek był głową w dół ale nie wiem czy tak został, wierci się strasznie. Czasem to wydaje mi się że przelewa mi się wszystko z jednej strony na drugą.

Kupiłam dzisiaj butelki, jest promocja w AUCHAN: 24,99 za dwie butelki LOVI antykolkowe 250ml + 150ml

Ja kupiłam w końcu adapter do pasów. Zanim go kupiłam (używany od jednej z kwietniówek za 60 zł), to poczytałam czy to ma sens. I jednak ma. Podkładanie dolnego pasa pod brzuch przy wypadku nie ma znaczenia, bo pas ponoć i tak szarpnie się w górę. Ja ten dolny pas trzymałam luźno wyciągnięty i sobie trzymałam w dłoniach, co się okazało totalną bzdurą, bo przy wypadku pas, by mnie w ogóle nie chronił.
Poza tym jest wygodniej z adapterem - nie żałuję :-)

Dzisiaj wsiadłam za kółko po pewnym czasie i zostałam otrąbiona :-D Bo, kurczę, nie spojrzałam na znaki i nie wiedziałam w pierwszej chwili czy mam pierwszeństwo, zastanawiałam się może 2 s. Za mną jechał koleś co się widocznie bardzo śpieszył i mnie otrąbił :-p Wstyd się przyznawać ;-)

Gratuluję udanych wizyt!!

reklama
Cyntia - ja też zastanawialam się nad jego kupnem , ale na pewno sie zdecyduję:tak:

Dziewczyny któraś polecała mi Magne B6 - czytałam ulotkę i tam jest info że tylko po konsultacji z lekarzem... sama już nie wiem czy brać czy nie - wizytę mam dopiero 23.06 a skurcze mnie łapią po tych łydkach... ;(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry