reklama

Październik 2014

Z tego co wiem, to z cytomegalia nie da sie zbyt wiele zrobic. Z powodu takich chorob mloda nie chodzi do wiekszych skupisk dzieci, a z powodu toxo ma zakaz piaskownicy w tym sezonie

A to twoje dziecko nie ma kontaktu z żadnymi dziećmi? Jak planowałam urlop to nie pomyślałam o tym, a będziemy w Hotelu, w którym mogą być małe dzieci. Kurcze już sama nie wiem.
chyba też muszę pomyśleć o ograniczeniu piaskownicy :tak:

reklama
Marrika - no pewnie. Jeśli ma maszynę, to jest szybka robota. Ręcznie to 2 dni roboty.

Swojemu synkowi też zrobię :)

Czarna - robię szczawiową pierwszy raz w życiu! Narobiłaś mi ochoty jakiś czas temu i za mną chodziła :-D

Marrika - Ty chyba nawet sama zbierasz szczaw, prawda?

Ile taki szczaw ma się gotować w zupie?

Cyntia pewnie że zbieram sama bo mieszkam na wsi i łąki i las mam pod nosem :-)
Ja szczawiowa robię tak że ten szczaw umyty w całości wrzucam na patelnię z odrobina oleju i on wtedy się wysmaża jak szpinak. Dodaje go do zupy jak już warzywa są ugotowane prawie i on tylko nadaje taki kwaśny smak. Tylko trzeba wlać wszystko z patelni razem z tym tłuszczykiem bo w nim najwięcej kwasu. I zagotowuje chwilę całą zupę już ze szczawiem

Byłam u położnej i zadowala duzo pytań. O warunki życia , zdrowie itp. Zapytała tez czy życzę sobie cesarkę i czy chce iść na kurs przygotowujący do roli mamy :) na kurs idę przy mojej wiedzy o noworodkach i opiece nad nimi wszystko będzie dla mnie mega ciekawe. Cesarki nie chce... Ale dobrze ze jest wybór bo jednak nie które kobietki boja sie bólu. Dzis mój P chodzi wkurzony jak osa. Lepiej w drogę nie wchodzić. Nawet obiad zrobił bo głowa mnie bolała i robiłam wszystko za wolno wiec wolał zrobic to sam :) musi częściej mnie głowa bolec ;) byliśmy na rozmowie w sprawie nowego mieszkania. P jeszcze nie przywykł do kultury arabskiej. Za nim przeszliśmy do rozmowy o mieszkanie arab zapytał chyba o wszystko co nas dotyczy, zrobił frytki itp na pytanie o mieszkanie odpowiadał nie chętnie a mój P musiał do pracy. Wyszedł wściekły i woli szukac dalej wiec póki co dalej nie wiem gdzie zamieszkamy...

Marrika - zazdraszczam natury! Podsmażyłam na maśle i czekam na warzywa :-D

Judy - Arabowie tacy niekonkretni są? Za frytki, to ja bym mogła u takiego posiedzieć chwilę ;-)
My ciągle zabieramy się do wynajęcia mieszkania po dziadkach męża, ale mężu się mega ociąga....

Ja nawet do swoich ciuszków używam płynu do płukania dodatkowo, więc do dzieciaczka będę jak najbardziej używać. Nawet ostatnio na allegro przy okazji kupowania prześcieradła kupiłam zestaw z Loveli: mleczko do prania i płyn do płukania.

katinka też się zastanawiałam nad wielorazowymi ale to trzeba na zmianę tak min 20 szt samych otulaczy a to dużo kasy, trzeba przepłukiwać potem prać i mieć duuużo miejsca na wieczne suszenie a i tak nie ma gwarancji że mała pupencja się nie odparzy:)

kupiłam w Pepco legginsy czarne ale takie zwykłe nie ciążowe i do tuniki jak znalazł. Były też inne fajne rzeczy może po weekendzie na coś jeszcze się skusze:)

Jeśli chodzi o pranie ciuszków dla dziecka to szczerze mówiąc przy młodym od początku prałam w normalnym zwykłym proszku dodając normalnego płynu do płukania i uczulenia młody nie miał:) Tak samo jeśli chodzi o kosmetyki, jeśli dziecko jest alergikiem lub ma AZS to i tak pozostają tylko środki specjalistyczne:)
Ja nawet myślę że chuchanie i dmuchanie właśnie później powoduje że skóra jest bardziej wrażliwa a tak od małego się skórę przyzwyczaja - moja babcia też tak uważa, bo kiedyś takich rzeczy nie było i się żyło - coś w tym jest no:)

My napewno loveli teraz nie wybierzemy bo moja córke strasznie ona uczulila niestety. Przerzucilismy się na jelp bo pani dr kazała. A szkoda nam było bo lovela cudnie pachnie :-)

Cyntia to smacznej zupy życzę :happy: Ja nie podsmażałam szczawiu tylko umyty i nieco pokrojony dodałam do zupy bo chciałam uniknąć tłuszczu z patelni. Ale wiem że moja mama tez podsmaża.

kotulcia ja mam w rodzinie takie małżeństwo (oboje są lekarzami), któremu jak urodziła się córka to w ogóle nie stosowali jakichś sterylizowanych butelek itp., jak smoczek małej wypadł na podłogę to też go od razu nie myli i na dodatek specjalnie kupili kota który miał służyć jako antyalergen. Oni właśnie twierdzą że jak się za bardzo izoluje dziecko od kurzu itp. to tym bardziej jest ono narażone na alergię bo organizm nie ma się jak oswoić z różnymi alergenami.

reklama
Cyntia- zdarza sie ze sa konkretni ale ten wyjątkowo gada o wszystkim tylko nie o tym co nas obchodziło. Mój P lubi jasne umowy a ten nic konkretów. Bedziemy szukac nadal.
Nasza córcia kopie coraz mocniej , szczególnie po lewej stronie. Strasznie mnie to cieszy. Chciała bym zeby moj piękny mógł to w końcu poczuć ze mną :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry