reklama

Październik 2014

reklama
Pscółka: ja dołączyłam jak Miśka miała już 4 miesiące. Strasznie żałuję, że tak późno wpadłam na pomysł o forum. Tyle się wynudziłam w ciąży, a tak to bym fajnie czas spędziła.

Babina - pamiętaj, by teraz absolutnie nie macać brzuszka. I jeszcze z tego, co mi radzili w szpitalu, to zrezygnować do ostatnich tygodni ciąży z kąpieli - tylko prysznice i to krótkie i nie gorące (nie przyznałam się, że w dniu, w którym przyjęli mnie do szpitala dla złagodzenia i rozluźnienia wzięłam długą ciepłą kąpiel - choć temp. miałam ustawioną na 37'C, co nie było za mądre, ale skąd mogłam wiedzieć).
A Ty magnez bierzesz? W jakich dawkach? Ja 3x 100 mg (w szpitalu lekarz powiedział, że można nawet 3x 2 tabletki). Ja biorę Chela Mag B6 teraz. I jak trzeba to no-spę. Ale jak już mam gorszy dzień, to nie kończę na jednej tabletce, tylko nawet jak niby jest lepiej, to jeszcze łykam, bo wiem, że potrafi wracać.
I ponoć skurczy może być tak do 1 na godzinę (w gorszych momentach miewam częściej i nieraz czuję podobnie w takiej chwili jak na okres. Ze 2 razy miałam odczucie lekkiego parcia - tak jakbym miała zrobić wiadomo co, tylko macicą - w poniedziałek powiem o tym lekarzowi). I przeważnie już wiem, że za chwilę macica mi się postawi.

Ja dziewczynki po wizycie. Miało być bez USG ale jak powiedziałam że jestem po chorobie to od razu było stwierdzenie że pan doktorek chce zobaczyć małego. Wszystko ok, łożysko wędruje sobie więc też ok. Mały szaleje - ledwo dał serduszko posłuchać bo kopał nam w głowicę. Mimo choroby waga ok, mały nadal większy na USG niż z OM. Ja też większa, już 69,50kg. 13,5 na plusie :baffled:.

Z radości troszkę zakupów było: nosidełko znalazłam za 30zł z przeceny, troszkę ciuszków, bucików i koc taki dwuwarstwowy: bawełna a po drugiej stronie ciciaty jak pajace te grubsze (może któraś mi podpowie jak się nazywa taki materiał?) po 2zł. Coś mi karta z aparatu nie działa w laptopie :wściekła/y: więc fotki jutro!

A zapomniałam: umówiłam się na to USG na nowym aparacie, niestety na 3D jest już za późno mi powiedziała :confused: więc pójdziemy na zwykłe. Czy może wiecie czemu 27 tydzień to za późno? Co maluszek za duży? Nie rozumiem.

Ostatnia edycja:
Katinka chodzi chyba o to że połówkowe robi się chyba do 24tyg. 3d możesz zrobić w każdej chwili, ja dostałam zalecenie od lekarza żeby między 30 a 32 tyg też przyjść na 3d, ale już sobie odpuszczę.

Ja też dzisiaj kupiłam kilka rzeczy. Między innymi w Tesco były wyprzedaże i obcinaczki do paznokci Tommee Tippee kupiłam, zupełnie nie umiem obcinac paznokci nożyczkami ;-) były przecenione majtki poporodowe z 13zł na 3zł za 2 szt więc też wzięłam. No i najlepsze to zestaw do karmienia też Tommee Tippee z 80zł na 20zł! Ale taki miseczki, łyżeczki, niekapek i sliniak. Trochę postoi ale naprawdę warto. Firma super nam się sprawdziła przy starszej. Ale te 6 lat temu to kupowałam w większości z Niemczech bo u nas tylko butelki na allegro były. A i jeszcze butelki Dr Browna były po 9zł!! Ale nie brałam

Ostatnia edycja:
reklama
To nic nie rozumiem bo mówiłam że tylko chcę dodatkowo dla siebie żeby mieć zdjęcia albo filmik. Nie tam jakieś połówkowe czy inne cuda. Normalne USG. Zapytam jeszcze raz jak pójdę w środę.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry