reklama

Październik 2014

Babina - no wiesz, co.... Większość z nas ufa swoim lekarzom, a to wychodzi, że nie zawsze na tym się dobrze wychodzi. Dobrze, że zaufałaś swojej intuicji i poszłaś gdzie indziej. Nie wiem czy bym ufała po takiej sytuacji swojemu lekarzowi. Myślałaś by zmieniać lekarza prowadzącego?
To w takim razie odpoczywaj, ile wlezie. Jak trza, to trza....

Mona - ja też miałam tylko po dwóch godzinach.

Magdalena - może dla uspokojenia warto iść do lekarza? U mnie ruchy stały się mniej wyczuwalne, gdy nagle dość sporo mi brzuch urósł, a kiedyś na parę dni, gdy mały odwrócił się plecami do pępka i gdzieś kopał w plecy, że czułam sporadycznie tylko delikatne muskanie. Ale ja mam detektor tętna i w takich sytuacjach sprawdzałam czy jest ok. Dobrze, że go mam, bo skutecznie mnie uspokajał.

Pscółka - Ruda napisała, że na IP jej nie zbadali przedwczoraj. Wczoraj jej lekarz ją zbadał. Ah, aż mówiłam o tym P. Tacy lekarze nie powinni pracować na IP. Szkoda, że konsekwencje wobec takich ludzi wyciąga się dopiero, gdy coś większego się wydarzy i to dopiero, gdy media o tym napiszą :wściekła/y:

Dzisiaj miały być naleśniki na śniadanie, ale wykorzystałam pomysł koleżanki na racuszki. Trzeba namoczyć jakieś ziarenka: płatki owsiane lub inne (ja dziś użyłam żytnich), po czym je zblendować z wodą i mlekiem. Dodać jajko, odrobinę mąki i cukru. I smażyć takie małe placuszki :) Samo zdrowie :)

Ja mam 10,5 kg przybytku (a niby powinno być łącznie 16 u mnie). Zaczęłam kontrolować jedzenie, bo w takim tempie, to bym ze 20 przytyła na bank ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cyntia mysle, ze z Twoja waga wszystko ok. Ja w pierwszej ciazy utylam 16 kg i tez wagowo to tak wygladalo na tym etapie. Zwyczajnie w 34 tc przestalam przybierac. Dziecko roslo, a moja waga juz stala.

Gnagna - ogólnie to 10 kg byłoby pewno ok, gdybym to utyła od początku ciąży, a ja tyle przybrałam od jakiegoś 14 tc (wcześniej wpierw schudłam) i bardziej boję się o tempo, ale w sumie jakbym miała tyć tylko do 34 tc, to już lepiej brzmi ;) Ostatnio jest 1 kg na tydzień, a że jeszcze zostało mi jakieś 12 tygodni, to się wystraszyłam :-P

Czy u Was forum też się popierniczyło (w wersji komputerowej)?

cześć dziewczynki,
nie dam rady nadrobić nic od wczoraj,
ja zaraz zmykam do lekarza, od ponad doby gorączkuje po 38-39 stopni, gardło mnie tak strasznie boli, wczoraj cały dzień przespałam :(

Agniecha duzo zdrowia zycze. Ja tez zarazilam sie od corki.

Wlasnie rozmawialam z mama. Okazalo sie, ze zainteresowala sie udrapnieciem, ktore mloda miala na brzuchu. Ja je widzialam i zlekcewazylam, bo tam nic nie bylo widac. I tak chodzila bidula od kilku dni. Zabrali ja na chirurgie i okazalo sie, ze tam byla nozka kleszcza. Prawdopodobnie mloda sama go sobie szybko usunela. Mama mowi, ze nie byl zarazony borelioza, bo bylby juz odczyn. Jestem wyrodna matka.

Dzisiaj czuje się lepiej brzuch boli mniej ( pewnie dlatego że mniej się stresuje) ale nadal twardy... Trzy razy już musiałam wstac bo domofon dzwonił ( ulotki, jechowi, sąsiadka zapomniała klucza) ach i jak tu się nie denerwować... Domofon wyłączony bo mnie trafia:)
Muszę powiedzieć że lekarza prowadzącego mam złotego, nie dość że przyjął mnie wczoraj między pacjentkami, uspokoił, przebadał to za wizytę nie wziął ani złotówki:tak:

Powiedzcie mi jak u was wyglądało badanie połówkowe? Jak zwykła wizyta??? Jutro mam więc chce sie przygotować:)

Babina: ja miałam prawie identycznie jak ty w poprzedniej mojej ciąży. Strasznie rozbolał mnie brzuch, zrobił się twardy. Czasem tylko robił się miękki. Na szczęście w dniu kiedy się zaczęło wieczorem miałam wizytę u lekarza. Prosto z gabinetu jechałam do szpitala. Na ktg następnego ranka okazało się, że mam skurcze zagrażające porodem plus skrócona szyjka a był to 24 tc. Dostałam fenoterol- lek na wyciszenie, po prawie trzech tygodniach wypis do domu i do koca ciąży leżenie plackiem. M przed wyjściem do pracy kładł mi jedzenie na cały dzień przy łóżku, prysznic raz na trzy dni. Ale po wyjściu ze szpitala nawet przy przewracaniu się z jednego na drugi bok brzuch od razu twardniał. I tak już zostało do 37 tc kiedy mogłam wstać. Urodziłam 3 dni przez terminem.

reklama
Ja za badanie gentyczne jak i połówkowe nic nie płaciłam było w cenie wizyty 120 zł. I trwało dłużej niż normalna wizyta.Chociaż mój gin na każdej wizycie mierzy ile co ma itp.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry