reklama

Październik 2014

kacha - poczytaj o zaleceniach diety dla cukrzyków, na wrześniówkach koleżanki mają odpowiedni wątek, a za jakiś czas powtórzyłabym krzywą cukrową, ja też powtórzę dla własnego spokoju bo mi tuz pod normą wyszedł:tak:

ruda - no czyli zbadał Cie lekarz, tylko w dość osobliwy sposób stwierdził że wszystko ok. Czasem trzeba mieć na nich grubą skórę, tylko że w ciąży niestety hormony biorą górę:-(.

cyntia - w tej ciąży lepiej z gazami, ale w poprzedniej to była masakra, co gorsza po porodzie też, aż musiałam dziewczyny na sali poporodowej przepraszać:sorry2:

reklama
Mona - nie miałam, ale widziałam na zleceniu, że też jest taka opcja, a pielęgniarki mówiły, że to pobranie po godzinie to w sumie nie wiadomo po co bo normy są tylko dla tych wyników po 2 godzinach:confused:

Ja jestem po wczorajszej wizycie u mojej Pani diabetolog i poradziła mi,że leżenie prosto nie jest dobre,a ja tak właśnie leże od początku ciąży bo boję się na bokach,ale stwierdziła,że wtedy krążenie nie pracuje, żyły się zatykają i nogi puchną.Więc dziś pierwszą noc leżałam na boku,ale ciężko było,kręgosłup mnie boli
A do gina zapisałam się na 11.07 to już za tydzień ;)

Ostatnia edycja:
To i ja zdam relacje z wczorajszego dnia.
Poszłam z tym moim bolacym brzuchem do swojej lekarki. Była mocno zdziwiona ze coś mnie boli. Zbadała mnie na kozetce, stwierdziła ze nic nie widzi, brzuch miękki i tyle. Zwiększyła luteine, magnez, dała badania na mocz i kazała leżeć i odpoczywać. Jak nie przejdzie to do szpitala. Nawet usg mi nie zrobiła.
W sumie po 2 godz czekania w kolejce nie dowiedziałam się nic, a brzuch jak bolał tak boli.
Zadzwoniłam prywatnie do poleconej lekarki. Zbadała mnie, zrobiła usg, zbadała szyjkę. Zdziwiła się ze moja prowadząca nawet mi usg nie zrobiła. Okazało się ze mam za krótka szyjkę, mały uciska główka na szyjkę stąd te bóle. W międzyczasie dwa razy dostałam skurczy, powiedziała ze macica mi się stawia i przy mojej krótkiej szyjce może to być niebezpieczne. Dostałam tabletki, mam leżeć nic nie robić i obserwować te skurcze. Jak nie przejdzie to do szpitala.
Zmartwilam się strasznie. Już nic nie bede robić tylko leżeć. Oby przeszło.
Gdybym nie poszła do innej lekarki nie chce nawet myśleć co by mogło być.
Dobrze ze z małym wszystko ok. ma 1134 g, chyba dość dużo. Termin się przesunął na 24 wrzesień. A szyjka ma 2, 64-2, 81

babina - dobrze, że poszłaś do tej drugiej. Tak mi się wydawało, że jak już przeciwbólowe musisz łykać to coś nie tak. Najważniejsze to słuchać swojej intuicji, to nasze ciało i my najlepiej czujemy że coś się dzieje. Leż grzecznie (jak mozesz to nawet z poduchą pod pupą), szyjka się jeszcze może wydłużyć:tak:

Dziewczyny,

Mam takie pytanie jestem w 26 tygodniu i do tej pory bardzo intensywnie i czesto czulam kopniaczki mojego synia. Od wczoraj jest ich coraz mniej i sa coraz slabsze, powinnam sie martwic ?????

Pscółka no właśnie sama się zastanawiam jak to jest z tą szyjką, bo wszędzie gdzie czytam to piszą, że wydłużyć z powrotem to ona się raczej nie może, ale oby to była nieprawda bo sama chciałabym żeby moja się wydłużyła i żebym mogła jeszcze trochę więcej pochodzić do końca ciąży. Moja ma 3,08 cm i gin powiedział że gdyby była 2,5 cm lub mniej to odesłałby mnie na oddział prosto z gabinetu :-( Teraz tylko czekam do wizyty w następną sobotę żeby zobaczyć co i jak.

Magdalena chyba ciężko odpowiedzieć na Twoje pytanie, bo każda ciąża trochę inna jest. A może maluch trochę urósł i ma po prostu mniej miejsca niż wcześniej... Jak Cię to bardzo niepokoi to najlepiej skontaktuj się z lekarzem.

Dobiłam do 58 kg, już mam 6 kg na plusie :baffled:

reklama
czarna - mi się to nie zdarzyło, ale dziewczyny na kwietniówkach te co poleżały to potem miały lepsze pomiary. Przy czym wiadomo, zawsze jest jakiś margines błędu. Mi za to w poprzedniej ciąży w ciągu kilku tygodni prawie podwoiła się ilość wód, z dolnej normy przeszłam do powyżej średniej i też nie wiem jak to się stało, ale ważne że się stało:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry