reklama

Październik 2014

Magdalena u mnie ostatnio młoda miała spokojniejszy dzień, nie obudziła mnie kopniakami i w sumie przez cały dzień jakaś markotna była - ale też sądzę że pupą się odwróciła i tak jak Cyntia pisała prawdopodobnie kopała w stronę pleców:) Na drugi dzień rozkopała się z nawiązką - jak już pisałam na nią działa mleko z płatkami;)

Czarna wagi to ja zazdroszczę:szok: Tylko 6kg+ i 58kg to ja mając tyle zaczynałam tą ciążę - dzisiaj na wadze było 69,5kg:szok::szok: Czyli 11,5kg na plusie:cool2: I obiektywnie stwierdzam że mam dużą dupę:) Ale mąż stwierdził że jakże ponętną;-) Nie ma co się oszukiwać że będę się ograniczać jak mogłabym zjeść konia z kopytami a im bardziej się pilnuję tym potem większe napady głodu mam... Pogodziłam się z tym że pewnie znowu przytyję 20kg no ale chyba taka moja uroda po prostu:)

Jeśli zaś chodzi o szyjkę to tak na pewno od leżenia może się wydłużyć;) Wychodząc ze szpitala po infekcji miałam 42mm a na badaniu u gina po 1,5tyg miałam 30mm a po miesiącu oszczędzania się skoczyła na 35mm;) I mój gin powiedział że tak właśnie się dzieje jak się mniej kobieta stresuje i dużo odpoczywa;) U niego szpital obowiązkowo jak spadnie poniżej 20mm:)

Kupiłam sobie dzisiaj takie pumpy 3/4 z gumką beżowe i czarne (taki a'la lniany cieńki materiał) a do tego dowie tuniki - i zapłaciłam u nas na targu za wszystko 50zł;) I zrobiłam koktajl jagodowy i bób kupiłam bo uwielbiam:tak:

reklama
Moj P ostatnio stwierdził ze jak zakładam luźna bluzkę to brzuszka nie widac. Niby przytyłam ile trzeba na tym etapie. Moja mama ze mną ponad 30 kilo przybrała a młodziutka była. Nie wiem od czego to zależy ale jak przytyje do końca ciazy około 12 tak jak powiedziała lekarka to będę mega szczęśliwa. U nas dzis pogoda jak na jesień. Wieje strasznie aż strach z domu wyjść.

wawka ty mnie nie strasz, ze az 3 tyg leżałas. Jejku martwią mnie te skurcze. Leżę i obserwuje co się dzieje i brzuch mam co chwila twardy. Niby już mnie tak nie boli jak wczoraj ale zaś te skurcze. Boję się iść do szpitala

Kotulcia tylko z tego co kojarzę to Ty chyba wyższa jesteś i w biodrach też masz mniej niż ja. U mnie taka waga przy której dobrze się czuję i wyglądam to ok. 50 kg a wszystko co więcej zawsze idzie w biodra i uda :baffled: a mogłoby czasem pójść gdzieś wyżej ;-)

Zresztą słuchajcie dodatkowe kilogramy w ciąży to nie jest problem, najważniejsze że wiemy dla kogo one są :happy2: Potem Chodakowska pomoże :-) Ja już w czasie ciąży zakupiłam jej dwie nowe płyty a wcześniej miałam 4 ;-) Ale im więcej tym lepiej bo treningi się tak szybko nie nudzą.

babina kiepsko że teraz nie ma już Fenoterolu w tabletkach (tylko doraźnie kroplówka w warunkach szpitalnych) bo pewnie już by Ci gin przepisał - mi z młodym pomogły donosić ciążę. Chociaż dużo skutków ubocznych (kobiety miały po tym nawet zapaści). Szpitali też nie cierpię - panicznie boję się zastrzyków ale dla dziecka warto zacisnąć zęby... Więc jak Ci nie przejdzie zgłoś się do szpitala, chyba nie chcesz zostać lipcówką?

Czarna przyznam że Chodakowska działa cuda - wezmę się jeszcze chyba za Mel B;) Bo moim pośladom przydałoby się wybrzuszenie;) No i spacery z młodą też pewnie zrobią swoje;) Ale wiadomo że wolałabym mniej nadbagażu mieć żeby szybciej zrzucić:)
Hehe pamiętam że za pierwszym razem dałam radę tylko 10 min Chodakowskiej zrobić, potem już całość spokojnie robiłam:) Do tego A6W na brzuch:) U mnie plusem jest to że nawet przy ćwiczeniach bez specjalnego obciążenia i diety szybko mięśnie mi się budują - takie chyba murzyńskie geny mam:D

babina: a najlepsze jest to, że trafiłam do szpitala 17 grudnia i przez święta i sylwester byłam w szpitalu. Ale tam to dopiero wypoczęłam. Obiad pod nos, wszystko za Ciebie robią :tak: No i najważniejsze, że będziesz pod opieką lekarzy. Jak tak mi opisujesz to ja miałam dokładnie tak samo. Ciągle twardniał. A fenoterol to faktycznie ciężki lek, ale dzięki niemu nie urodziłam dziecka w 24 tc tylko w 39 :tak:Jak tak porównam to mi lepiej było w szpitalu niż później w domu. Jak m wychodził o 8 rano to wracał o 20 i tak przez trzy miesiące. Wyleżałam się za wszystkie czasy i wynudziłam.

Ja wcześniej chodziłam na 1-godzinny fitness taki dla kobiet 2-3 razy w tygodniu ale po kilku miesiącach przestałam po tych zajęciach czuć jakiekolwiek zmęczenie i trochę mnie to wkurzało. Wtedy z ciekawości sięgnęłam po słynne "skalpele" i tak mnie wciągnęły że dzień w dzień odchodziły w domu. Mój B. jak już co wieczór słyszał ten sam tekst Chodakowskiej "zdeterminowana? z uśmiechem na ustach? gotowa na zmiany?" to zamykał się w drugim pokoju bo już nie mógł zdzierżyć :-D Poza tym ja mam jeszcze sentyment do Chodakowskiej przez to że też pochodzi z Sanoka. Taka ziomalka ;-)

Dziewczyny powiedzcie mi czy tabletki omegamed optima DHA są ok?bo ja się na tych składach wogole nie znam. A dzisiaj w aptece kupiłam 2opakowania za 10zł :-) kuracja na 2 m-ce. Jedno opakowanie było do końca lipca a drugie do końca października

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry