reklama

Październik 2014

reklama
rjoanka - mi się jeszcze w tej ciąży nie zdarzyło, żeby mi ustąpiono gdziekolwiek, ale ja wiem, że mój brzuch po prostu ciążowo nie wygląda i niestety jak mam gorszy dzień to muszę się odezwać:crazy:

babina - ja bym nie dokupowała, tylko dopiero jak ta co masz nie podpasuje. U nas podpasowała jedna z dwóch jakie dostałam na szkole rodzenia, ale potem jak zaczęły się kaszki to sama zmieniłam na Lovi. Ja w Rossmanie kupuję chusteczki (takie duże pudła Babydream), są bardzo wytrzymałe, nie rozpadają się w rękach od wody. Płatki higieniczne, bo do 10 m-ca podmywałam płatkiem z wodą z mydłem, dopiero później chusteczkami wilgotnymi. Kupuję też chusteczki wilgotne, pakowane po 25 szt z takim fajnym plastikowym zamykaniem, bo nie wysychają latem, no i podobno są bez konserwantów, a ja ich do rąk i buzi używam. Wkładki laktacyjne, niektóre obiadki Babydream, herbatkę dla mamy, herbatkę z kopru dla juniora (takie expresowe, bo granulowane to sam cukier). No i teraz planuję krem zimowy kupić też ich marki własnej. Próbowałam też ichniejszych pieluch, ale Dady bardziej się sprawdziły.

garmelka - ale wiesz ze wzrostem wagi wiążą się pewne komplikacje zdrowotne, lekarze nie mówią tego żeby nam życie uprzykrzyć:tak:. Ja też zaczynałam z nadwagą i powinnam utyć mniej więcej 7-11 kilo. Niestety już jest 7:baffled:.

Domka - ja też polecam bepanthen. Linomag stosowałam tylko na ciemieniuchę jak oliwka nie dawała rady. A jak już były odparzenia to na początku najbardziej sprawdzała mi się zasypka Altek (ale pewnie każda inna też byłaby dobra), a teraz stosujemy Pupikone w sprayu, bo jak go odparza to nie daje sobie palcem dotknąć. A tak tak, kilka kwietniówek miało taki przypadek z żylakami na sromie:tak:.

kotulcia - miałam ten krem ochronny Ziaji i zrezygnowałam z niego ze względu na skład. Tu Sroczka więcej o tym pisze
Sroka o....: Kosmetyki dziecięce - kremy
A tu analizy kremów zimowych, chyba na Rossmana się zdecyduję
Sroka o....: Kremy na "wietrzną" pogodę :)

ruda - po prostu karmiłam w pustym pokoju, co najwyżej M lub kobiety z mojej rodziny widziały, ale tata, czy teściu wychodzili. Jak karmiłam na mieście to zakrywałam się tetrówką lub karmiłam w pomieszczeniu dla matek i dzieci.

cyntia - mam podobne podejście w kwestii wagi, nie dam się nikomu zdołować;-)

Madziorrek - u mnie też ruchy zazwyczaj o świecie i wieczorem, ale jak ma być inaczej jak cały dzień jestem na nogach, a wtedy Mateuszek zapewne śpi:-D

marrika - ja to już się tak rozleniwiłam, że wszystko zamawiam z dostawą do domu:-D. Zachęcam do porównań, ja swego czasu to zrobiłam na przykładzie jednych zakupów i nawet z dostawą wyszło mi taniej.

Madzia to w smyku wyszło jakieś 290 zł + przesyłka 10 zł, ale w sumie zamawiałam też inne pierdoły więc powiedzmy że przesyłka rozłożona na kilka rzeczy. A co do koloru to czytałam tam opinie że ten brązowy w rzeczywistości to kolor khaki.

Ja używam wkładek discreet i w sumie nie mam problemów z ich trzymaniem się.

Madzia to w smyku wyszło jakieś 290 zł + przesyłka 10 zł, ale w sumie zamawiałam też inne pierdoły więc powiedzmy że przesyłka rozłożona na kilka rzeczy. A co do koloru to czytałam tam opinie że ten brązowy w rzeczywistości to kolor khaki.

Ja używam wkładek discreet i w sumie nie mam problemów z ich trzymaniem się.

No a niebieskiego nie widzę ech..Ja bym mogła odebrać u siebie w smyku osobiście może się skuszę ;) Chodz w tym miesiącu już też zaszalałam i chciałam ten leżaczek kupić w sierpniu

Oj ja tez sie juz na ten miesiąc spłukałam.Koniec zakupów.

pscółka ja sobie w rosmanie kupowałąm do rozstepów.Dla małej tez kupiłam oliwke i husteczki(te w pudełku plastikowym)na gemini zamowiłam sudocrem ale kupie jeszcze w rosmanie te z babydream do pupy i do buzi.No i sugerowałam sie blogiem sroczki;-)

Hej dziewczyny. Wiekszosc z was mnie nie zna udzielalam sie na poczatku a pozniej praca mnie pochlonela I nie mialam jak :/ ale zostalo mi jeszcze niecale 2 tyg I urlop :D termin mam na 19 pazdziernik ale raczej bedzie cesarka wiec urodze wczesniej. Tutaj w uk robia w 39 tyg.caly czas was podczytywalam ale stwierdzilam ze czas sie uaktywnic ;) mam pytanko teZ macie taki ogromny bol po lewej strobie zeber? Ja nawet 5min wysiedziec nie moge zadna pozycia tylko lezenie a od lezenia mam tak obciazone biodra ze juz wymiekam :( sorki ze tak sie rozpisalam nad moimi problemami bolowymi. Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie do grona mamusiek ;) pozdeawiam wszystkie mamusie I nasze maluszki :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry