reklama

Październik 2014

reklama
Ja kupilam w biedronce jedna xl bo nie wiem ile irosne a reszte mam m bo jak juz urodze to i troszke besia zejdzie:-)

Co do kotow to moje tez calymi dniami odpoczywaja tam gdzie zimniej:P wstaja tylko jesc ale bym chyba sie nie odwazyla ich popsikac woda to by bylo mialczenia haha a potem obraza:-D.
Lozeczko rozkladam tak w polowie sierpnia tez je musze nauczyc ze to nie miesce do spania:-). Mysle czy i wozkanie postawic juz na ich widoku bo to tez fajna miescowka do krycia sie i spania:-P

garmelka tak czytałam, dzięki za info - teraz nie wiem co robić bo ja chcę męża 24h/dobe ostatnio taki mężowski cycek ze mnie się zrobił:P Idzie do pracy do mi źle - wczoraj pojechali z młodym nad wodę (ja nie chciałam bo raz że boję się że na l4 ktoś uprzejmie doniesie a mamk l4 na skurcze a dwa że ledwo w domu z wiatraczkiem dawałam radę) to jakoś tak mi się tęskniło:)
A jeśli chodzi o kolki to wydaje mi się że jak dziecko ma je mieć to nic nie pomoże - no u nas polepszyły sprawę niemieckie kropelki SabSimplex ale tak to cuda na kiju bite 3 miesiące a potem nagle z dnia na dzień przeszło...

babina to moje drugie dziecko a mam obawy bo kompletnie zapomniałam co i jak - ale skoro 6 lat temu dałam radę mając ledwie 20 lat to teraz też mam nadzieję instynkt zadziała:)

koszulę chyba zamówię taką:
KOSZULA DO PORODU KARMIENIA 100% BAWEŁNA rozm L=XL (4389926449) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
lepiej nie kupować super koszul i drogich bo i tak się je pokrwawi - i 3 szt to taka optymalna ilość bo jedna po porodzie od razu do prania a i reszta szybko się zabrudzi lub przepoci. Szlafroka nie zabieram bo z młodym nie ubrałam go ani razu - mimo że grudzień był to z emocji mi gorąco było:D

Znajoma mi mowila ze do porodu to najlepiej miec taka koszule ktorej nam nie bedzie szkoda nawet ewentualnie wyrzucic,wiec tez nie bede przeplacac i kupie jakas najzwyklejsza,najtansza

Babina- nie wiem, mój mąż w zeszłym tygodniu widział i mi mówił- zdaje sie ze z kamerka niecałe 400zl- mówił ze porządne jakieś... Ale on sie narazie nie zna:)

Kotulcia- tez oglądałam ta koszule:)
Ja to bym chciała w jak najbardziej wyciętej rodzic bo przecież upoce sie potężnie... A jak leżałam w maju na Borowskiej to jeszcze grzali i było tak gorąco na sali ze szok!

Moje koty psikam woda jak chce je czegoś oduczyc, np kopania w kwiatkach. Pewnie te sama metodę zastosuje do wózka, fotelika i lozeczka. Uswiadomilyscie mi ze już czas rozstawać je i zacząć naukę.
w kilku biedronkach rozgladslam sie za tymi ciazowymi ciuszkami, ale zniknęły pierwszego dnia i sie nie złapałam. A przydałyby sie na poród. Pewnie pół porodowki będzie w takich samych koszulach :-).

Chyba nie ma co sie stresowac wyprawka. Nie żyjemy w trzecim świecie i jak coś sie okaże potrzebne, to w ciągu 15 minut można to mieć. Nawet w nocy.

Ostatnia edycja:
widziałam ze w e.leclerc będą tanie piżamki nie typowe ciążowe ale z wycięciem w dekorcie:) cena chyba 15 zł ::)

jakie macie zachcianki bo ja od 3 dni mogę non stop jeść owsiankę ;)

ja też jeszcze czekam na przepływ gotówki i mogę kupować brakujące rzeczy :)

rjoanka: zgadzam się z tobą. Zawsze jesteśmy zdobyć szybko, to czego nam potrzeba. U mnie m kupił laktator wieczorem w aptece koło szpitala czynnej 24h jak się okazało, że zabierają Miśkę na obserwację. No i plus sklepiki w szpitalach mają zawsze te najpotrzebniejsze rzeczy.

Dziś mam wizytę u gina. Muszę pojechać z dzieckiem, bo mąż późno dziś z pracy wyjdzie i u ginka się spotkamy. Oby zdążył.

cyntia - jak trzymasz sutek w ręku to go nie naciągasz i nie wkładasz dziecku, tylko usta dziecka nakładasz na sutek. Inaczej tego nie potrafię wyjaśnić:-D, Generalnie chodzi o to żeby nie celować sutkiem do buzi dziecka, nachylając się przy tym, bo kręgosłup nie wytrzyma, tylko zbliżyć główkę dziecka do piersi, a Ty siedzisz oparta. Może na kolejnych zajęciach zapytaj położną, jeśli jest dobra to powinna wiedzieć o co chodzi.

kotulcia - no ja jestem przykładem na to że po zzo akcja porodowa rozwinęła się bardzo szybko, tak więc obaw co do jej zatrzymania nie mam. Faktem jest natomiast że położna pomagała mi określić kiedy zaczyna się skurcz, bo przy pełnym rozwarciu nie do końca to czułam, albo inaczej nie chciałam sobie tym głowy zaprzątać, wolałam jak mi da sygnał:-D.

reklama
Nie wytrzymałam i kupiłam trochę ubranek w pepco. Ceny maja przyzwoite nawet bodziaki za 3 pln znalazłam. Tych koszul z biedronki niestety nie znalazłam. Moze jeszcze poszukam nie jedna jest biedronka w Polsce ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry