reklama

Październik 2014

recepty na witaminy dostaniesz w szpitalu wiec nie kupuj.
Mlekja nie kupuje bo moze korcic a ja chce karmic cycem,herbatke na laktacje kupie,
sól fizjologiczna do przemywania oczek malenstwu na poczatek,
do pepka nic nie kupuje.

reklama
Ja prać ubranka będę po remoncie,jak wszystko ogarniemy.
Tak w połowie sierpnia na spokojnie.
A torbę planuję spakować tak w 30/32 tygodniu.

Ja walczę z brakiem apetytu od kilku dni,takim jak na początku ciąży..

Katinka: u mnie z laktatorem to była właśnie tak jak piszesz. Zakładałam, że nie będzie potrzebny. Niestety był, m pojechał kupić, szybko w domku wygotował i za chwilę miałam laktator w szpitalu. Ale szpitale (przynajmniej mój) zapewniał laktatory więc od biedy nie trzeba go mieć.

Herbatek na kolki nie używałam, sprowadziliśmy z Niemiec sab simplex na kolki. Do pępka używałam octanisept i jałowe gaziki. Miałam także sól fizjologiczną do przemywania oczu, witamina d i k.

Katinka co do laktatora to ja tez czekam az bede pewna ze bedzie czym karmic:P M juz wie ze na sygnal jedzie po niego i po pojemnicznik na mleko:-).

Co do soli i to co wypisalas to ja juz kupilam sola myjesz oczka i mozna do noska dac a platki wyjałowione do pepka, wczoraj sie na ten temat naczytalam:-p

Jalowe tzn sterylne. Niektore sa po kilka sztuk pakowane I zamkniete szczelnie a niektore w takich kartonach ze wyciagasz jedne po drugich cos na zasadzie pakowania platkow kosmetycznych tak mi sie wydaje

Ja mialam ciezka noc :( wymioty I bolesci brzucha :/ ale zrobia zaszczyk ze sterydami I maja mnie wypisac .umowia scan zeby szyjke jeszcze raz zmierzyc I zdecyduja o pessarze zy zakladac czy nie. Wolalabym tak .ale lekarka powiedziala ze zmierza I wtedy bedziemy rozmawiac co dalek. Wiec czekam dalej...

Bedzie dziewczynka Kasia ... Tatuś szczęśliwy a oto ja w 30 tyg ImageUploadedByForum BabyBoom1406192185.629513.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1406192185.629513.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1406192185.629513.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 68
babina: ja też używałam jałowych czyli sterylnych. Takie zalecenie ze szpitala po urodzeniu.

magdalenka: ale to badanie szyjki to przed wypisem ze szpitala?

mroczko: coś się zdjęcie nie załączyło chyba

reklama
Temat zaczął sie kto co juz ma ja sumie tez juz wszystko mam poprane i poprAsowane czekają torbę bede pakować gdzieś za 2 tyg . Zastanawiam sie cały czas czy kupić majtki jednorazowe czy takie większe zwykle a wy jakie bierzecie ? Dla maluszka wszystko jest może jeszcze jeden koc grubszy to z czasem teraz tylko czekać na maluszka ....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry