reklama

Październik 2014

reklama
Witajcie

Ją wczoraj znalazłam zestaw na allegro mama idzie do szpitala za 179zł macie wyprawkd najpotrzebniejszych rzeczy:-)

Ją majtki jednorazowe sobie daruje itp rzeczy po cc tego nie potrzebuje ;-)zamówiłam sobie tylko wkładki bella:-)

Podkłady do szpitala nie biorę bo u nas szpital zapewnia

Mroczko gratuluję po tylu latach:-) szczęście musi być niezmierne:-)

Babina – u mnie też dzisiaj tylko badanie na fotelu; a za miesiąc USG;
Madziorrek – miłego urlopu;
Katinka – co do mleka, to ja bym poczekała i zobaczyła czym dokarmiają ewentualnie w szpitalu, żeby potem maluchowi w brzuszku nie mieszać różnymi mlekami; wit. D i K to na początku obowiązek, ale chyba rzeczywiście przy wypisie dają receptę (no i u nas był też instruktaż jak dbać o pępek itp., więc część rzeczy można było spokojnie po porodzie kupić);
Wawka – ja też sobie nie wyobrażam żeby mojego męża nie było przy porodzie :tak:

Ja już po wizycie. Udało się bez kolejki, pół godziny przed czasem :) Wyniki wszystkie OK, pakiecik badań do zrobienia na następną wizytę. Badanie oczywiście tylko na fotelu i posłuchała przez chwilę serduszka. Za miesiąc ostatnie USG i może w końcu się dowiemy kto tam mieszka:tak:
Moja lekarka jest dość starej daty i kazała mi od przyszłego tygodnia liczyć ruchy :/ Codziennie zacząć między 8 a 9 i gdyby do 15 nie nazbierało się 10, to do szpitala. I to wszystko zapisywać i pokazać jej na następnej wizycie:baffled: Super, będę siedzieć w pracy i myśleć "ruszyło się, czy się nie ruszyło"... Wrrrr...

Witajcie

Ją wczoraj znalazłam zestaw na allegro mama idzie do szpitala za 179zł macie wyprawkd najpotrzebniejszych rzeczy:-)

Ją majtki jednorazowe sobie daruje itp rzeczy po cc tego nie potrzebuje ;-)zamówiłam sobie tylko wkładki bella:-)

Podkłady do szpitala nie biorę bo u nas szpital zapewnia

Mroczko gratuluję po tylu latach:-) szczęście musi być niezmierne:-)

Możesz podać link tego zestawu?

Magdalenka - a wcześniej długość szyjki określili na fotelu czy na USG dopochwowym?

Katinka
- no ja właśnie kupiłam jałowe kompresy Medicomp 5x5 (firmy Hartmann), ale nie gazowe, bo położna nam polecała włókninowe (włókninka jest mięciutka i przyjemna). Do pępuszka wybrałam też Octenisept, ale sól fizjologiczną też kupię.

A mleczko modyfikowane wzięłam, bo położna mówiła, że dobrze mieć, bo na początku może być problem z pokarmem i trzeba będzie maluszka dokarmiać. Niby najlepszy niby jest Enfamil i kupiłam właśnie ENFAMIL 1 PREMIUM LIPIL od 1m-ca 400g. Każde mleko miało swoich zwolenników i przeciwników - Enfamil też różne, choć w sumie wypadło lepiej niż inne, a jak wyjdzie w praktyce się okaże - oby w ogóle się nie przydało
QCGJPcJibRuLMtWqIglQpBuwFMGpPggTppe6MHCTnqhAgwCDavyMjtBKQdkzOPwPLCOwgMKHDvw4TquBga0DgEme DJEJkzAMGUPJtPFIKAMcCwkjCwDDkDAgADs=
(szperałam po różnych forach przez 5 godzin wczoraj, brrrrrrr).

Z butelek antykolkowych to Dr Brown była w sumie bezkonkurencyjna. Chciałam wziąć Tommee Tippee, ale miała sporo niedobrych opinii.

Co do tych jednorazowych majtek, to przyniosłam ostatnio na szkołę rodzenia i spytałam położne o nie - powiedziała mi, że może mi się wszystko poodparzać. Ale i tak je wezmę ;)

Mroczko - witaj :) Skąd jesteś? Ile masz lat? Napisz nam coś o sobie
:tak:

karina26 jak bylam w szpitalu tez kazali liczyc ruchy dwa razy dziennie,rano i po poludniu. Wieczorem na obchodzie trzeba bylo podawac ile razy sie malenstwo poruszylo

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry