• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Październik 2014

reklama
Witajcie

Ją wczoraj znalazłam zestaw na allegro mama idzie do szpitala za 179zł macie wyprawkd najpotrzebniejszych rzeczy:-)

Ją majtki jednorazowe sobie daruje itp rzeczy po cc tego nie potrzebuje ;-)zamówiłam sobie tylko wkładki bella:-)

Podkłady do szpitala nie biorę bo u nas szpital zapewnia

Mroczko gratuluję po tylu latach:-) szczęście musi być niezmierne:-)

Babina – u mnie też dzisiaj tylko badanie na fotelu; a za miesiąc USG;
Madziorrek – miłego urlopu;
Katinka – co do mleka, to ja bym poczekała i zobaczyła czym dokarmiają ewentualnie w szpitalu, żeby potem maluchowi w brzuszku nie mieszać różnymi mlekami; wit. D i K to na początku obowiązek, ale chyba rzeczywiście przy wypisie dają receptę (no i u nas był też instruktaż jak dbać o pępek itp., więc część rzeczy można było spokojnie po porodzie kupić);
Wawka – ja też sobie nie wyobrażam żeby mojego męża nie było przy porodzie :tak:

Ja już po wizycie. Udało się bez kolejki, pół godziny przed czasem :) Wyniki wszystkie OK, pakiecik badań do zrobienia na następną wizytę. Badanie oczywiście tylko na fotelu i posłuchała przez chwilę serduszka. Za miesiąc ostatnie USG i może w końcu się dowiemy kto tam mieszka:tak:
Moja lekarka jest dość starej daty i kazała mi od przyszłego tygodnia liczyć ruchy :/ Codziennie zacząć między 8 a 9 i gdyby do 15 nie nazbierało się 10, to do szpitala. I to wszystko zapisywać i pokazać jej na następnej wizycie:baffled: Super, będę siedzieć w pracy i myśleć "ruszyło się, czy się nie ruszyło"... Wrrrr...

Witajcie

Ją wczoraj znalazłam zestaw na allegro mama idzie do szpitala za 179zł macie wyprawkd najpotrzebniejszych rzeczy:-)

Ją majtki jednorazowe sobie daruje itp rzeczy po cc tego nie potrzebuje ;-)zamówiłam sobie tylko wkładki bella:-)

Podkłady do szpitala nie biorę bo u nas szpital zapewnia

Mroczko gratuluję po tylu latach:-) szczęście musi być niezmierne:-)

Możesz podać link tego zestawu?

Magdalenka - a wcześniej długość szyjki określili na fotelu czy na USG dopochwowym?

Katinka
- no ja właśnie kupiłam jałowe kompresy Medicomp 5x5 (firmy Hartmann), ale nie gazowe, bo położna nam polecała włókninowe (włókninka jest mięciutka i przyjemna). Do pępuszka wybrałam też Octenisept, ale sól fizjologiczną też kupię.

A mleczko modyfikowane wzięłam, bo położna mówiła, że dobrze mieć, bo na początku może być problem z pokarmem i trzeba będzie maluszka dokarmiać. Niby najlepszy niby jest Enfamil i kupiłam właśnie ENFAMIL 1 PREMIUM LIPIL od 1m-ca 400g. Każde mleko miało swoich zwolenników i przeciwników - Enfamil też różne, choć w sumie wypadło lepiej niż inne, a jak wyjdzie w praktyce się okaże - oby w ogóle się nie przydało
QCGJPcJibRuLMtWqIglQpBuwFMGpPggTppe6MHCTnqhAgwCDavyMjtBKQdkzOPwPLCOwgMKHDvw4TquBga0DgEme DJEJkzAMGUPJtPFIKAMcCwkjCwDDkDAgADs=
(szperałam po różnych forach przez 5 godzin wczoraj, brrrrrrr).

Z butelek antykolkowych to Dr Brown była w sumie bezkonkurencyjna. Chciałam wziąć Tommee Tippee, ale miała sporo niedobrych opinii.

Co do tych jednorazowych majtek, to przyniosłam ostatnio na szkołę rodzenia i spytałam położne o nie - powiedziała mi, że może mi się wszystko poodparzać. Ale i tak je wezmę ;)

Mroczko - witaj :) Skąd jesteś? Ile masz lat? Napisz nam coś o sobie
:tak:

karina26 jak bylam w szpitalu tez kazali liczyc ruchy dwa razy dziennie,rano i po poludniu. Wieczorem na obchodzie trzeba bylo podawac ile razy sie malenstwo poruszylo

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry