reklama

Październik 2014

Cyntia: ja po porodzie używałam jednorazowych,nie wiedziałam, że odparzają. I nic mi nie było. No ale skoro się tak naczytałam to teraz kupiłam wielorazowe siateczkowe.

Muszę się pożalić. Właśnie skoczyłam z rozmiaru 36/38 na 44. A to jeszcze trzy miesiące. W pierwszej ciąży to takie gabaryty miałam na finiszu. Ale tak słyszałam, że z kolejną ciążą to tylko kilogramów przybywa.

reklama
Na porodowce w Wawie moja kumpela dostala opieprz za jednorazowe - ponoc te fizelinowe sa zupelni nieoddychajace, wiec nauczona jej doswiadczeniem sama kupilam sobie 6 par wielorazowych siateczkowych :) zeby bylo smieszniej dacie wiare, ze w Turcji nie ma gaci poporodowych i tych podkladow... W Polsce kupilam sobie 4paczki z canpola, a tu w dziale higiena poporodowa w duzym sklepie internetowym tylko maja podpaski, chyba opatrznosc nademna czuwala ;O w markecie natomiast kupilam sobie 10pak podkladow/mat dla nietrzymajacych moczu, rzuce na lozko i jakby mialo jeszcze cos przeciekac na poczatku to bedzie jak znalazl :) a czego nie zuzyje bede potem uzywac jako podklady na przewijak, bo one sa chyba takie same tylko troche wieksze :)

mroczko ja jutro zaczynam 32 tydzień;) Ale ja tyję nawet na końcówce ciąży gdzie mówią że już na wadze się nie przybiera więc obstawiam że do 20+ dojdę:)

wawka ja w rękach dalej szczupła jestem i w łydkach - udziec mi się rzucił i dupsko wielkie i w sumie mimo szczerych chęci tyję tak samo jak w poprzedniej ciąży;) Z młodym w 32/33tyg miałam na liczniku już 76kg (czyli też 14+ bo zaczynałam z większą wagą niż teraz).
No ale co zrobić, myślałam że będzie lepiej a tu znowu leżenie i praktycznie zero aktywności a teraz znowu cała obolała jestem i też zaczynać jakiekolwiek ćwiczenia to nie ma sensu...

Mi sie chyba nie da dogodzic. Cały zeszły tydzień modliłam sie o taka pogodę jak teraz: 20 stopni i chmury. Obiecywalam sobie, ze góry poprzenosze. I co???? Chodzę nieprzytomna, ryjem sie podpieram, jak sie położę to zapadam w drzemkę. Dopiero teraz wpadlam na to żeby kawę sobie zrobić. Z kofeina. Może pomoże.
A jak wy znosicie takie gwałtowne zmiany pogody?

rojanka ja podobnie do ciebie,wczoraj to myslalam ze zasne na stojaco,dzis jest troszke lepiej. Ale w sumie wole taka pogode niz te upaly. Przynajmniej mozna normalnie funkcjonowac,a nie ze sie pot po dupsku leje i nie wiadomo gdzie sie schowac bo tak cieplo :-D

Ja juz mam 15kg na plusie...masakra :szok: do 20 pewnie dobije raz dwa.
Jak patrze na karte ciazy to z moich pomiarow wychodzi ze tyje kilo do trzech na 3 tyg

Ja sie czuje ok,, ciesze sie ze mi wieje troszke:-)

Dzziewczyny ktore zamawiamy w gemini jak dlugo czekac zeby na zamowieniu sie pojawilo ze zaplacone? Bo ja wczoraj o 14 placilam i nadal nic:-(

rjoanka: ja niestety ale nie mam czasu na złe samopoczucie. Mój bąbel 16-to miesięczny nie daje odpocząć na chwilę :no: No chyba, że akurat śpi po południu to mam 2 godziny na ogarnięcie mieszkania. A kawę to sobie robię każdego dnia: inkę z odrobiną zwykłej rozpuszczalnej. To stawia na nogi.

Magdalenka - to się tak nie bój tego 1 cm na fotelu. Na fotelu można określić 3 długości 1,2 lub 3. To nie jest dokładne badanie szyjki. Precyzyjną długość może podać dopiero USG. Najczęściej jest 2 przy prawidłowej szyjce :) - i wtedy lekarz wpisuje w kartę np taki zapis 2/0/0. A zamknięta szyjka? Będzie ok, nie bój się :) Trzymam kciuki!

reklama
Kacha, placilam wczoraj koło 10-11 i wlasnie dostałam maila ze zapłacono i biorą sie za pakowanie.
Kawa nie pomogła, rozgotowalam ryż :-(. Miały być cukinie faszerowane...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry