reklama

Październik 2014

Pscolka - też tak myślę. Z tym, że ja w sumie całe dnie w domu leżę na kanapie, a z moich obowiązków, to było jedynie robienie obiadów.
A teraz leżenie plackiem. A jak Ty dajesz radę jeszcze z małym dzieciątkiem w domu?

reklama
Ja jiz sama nie wiem co o tej szyjce myslec :/ ja sciagam z niemiec magnez dla kobiet w ciazy bo tu w uk nawet mg nie uznaja w ciazy a o pessarach nie slyszeli wogole :/ moja kolezanka go brala jak jej sie skrocila. Lezala I odpoczywala I szyjka sie wydluzyla. Wiec mam nadzieje ze mi pomoze. Ake pewnie potrwa z tydz zanim gi dostane :/ a jak sie nazywa ten lek cyntia jesli moge wiedziec?

A zapomnialam napisac ze dzis sie dowiedzialam ze ten wymaz co robili mi w szpitalu to podobno na to czy zbliza sie porod czy cos takiego tak mi to midwife dzis tlumaczyla I podobni mi wyszedl lekko pozytywny. Wiec jiz sama nie wiem czy panikowac czy nie ...

Gdzie tu sprawiedliwość ze jedne w ciazy o nic nie dbają i wszystko gra a inne dmuchaja i ciagle cos. Trzymam kciuki zeby do tego terminu wszystkie wytrzymały

Cyntia mnie wpisuje 3/0 chociaż w badaniu USG wyszłam mi prawie 5 cm. W poprzedniej ciąży też tak było. Dopiero w 34 tc 4 d miałam wpisane 2/0, tak samo w badaniu 36 tc 4 d. W 37 tc 2 d pojawiło się plamienie a w 37 tc 6 d odeszły mi wody przy rozwarciu na pół opuszka. Skurcze miałam potężne od 6 miesiąca, a szyjka nie puściła nawet po 6 h na oxy.

Widzę że coraz więcej nas bidulek z krótkimi szyjkami :-( Powiem Wam że ja między przedostatnią wizytą a ostatnią naprawdę dużo odpoczywałam i leżałam i też liczyłam na to wydłużenie się szyjki ale po usg okazało się że i tak skróciła się o kolejne 3 mm... Gin tylko powiedział że to już jest taki etap że ona będzie się powoli skracać bo macica się intensywnie powiększa a szyjka to tak jak ustnik w balonie, czyli im bardziej nadmuchany balon tym krótszy ustnik. Cały szkopuł w tym żeby nie skracała się za szybko po prostu.

Cyntia
ja nigdy nie słyszałam o takim oznaczeniu szyjki typu 2/0/0 i mój gin też nigdy tego nie stosuje. Daje tylko wydruk z usg gdzie jest podana długość w mm.

Dziewczyny głowa do góry, wszystkie donosimy ciąże i będzie dobrze! Stres też naszym szyjkom nie służy.

Właśnie wciągnęłam 3 cienkie parówki, połówkę pomidora, trochę chlebka i popiłam 2 szklankami zimnego mleka. Teraz zastanawiam się czy aby nie czeka mnie w nocy jakaś rewolucja żołądkowa... :baffled:

Ja nic nie wiem na temat mojej szyjki, wiem tylko że z łozyskiem ok. Na badaniu mówiła mi że mam się nie martwić bo z dzidzia, ze mną itp. jest wszystko bardzo dobrze.

Wszystko to co udało mi się nazbierać, rozmiar 56. Pod tym względem maluszek może się rodzić.

Załączniki

• 1406580062323.jpg
    1406580062323.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 84
  • 1406580117968.jpg
    1406580117968.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 75
  • 1406580135336.jpg
    1406580135336.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 71
  • 1406580151738.jpg
    1406580151738.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 70
Mi powiedział, że taka szyjka powinna być w 36 tc.

Ale co jak co nie mogę przeżyć, że tak znienacka mi lekarz patyczek w tyłek włożył :-D
Pobierał próbkę na paciorkowca, ale cholipa mógł uprzedzić :-D

Katinka - no nieźle! Imponująco :)

reklama
Ja tez nie wiem jaka mam długa szyjke- powiedział tylko ze wszystko twarde i zamknięte ... No to chyba git?:)

Katinka-- załamałaś mnie... Ja mam 5 pajaców i 5 body i jedna bluzę... :(

Czarna--- mój żołądek na pewno zrobił by akuku w nocy... Zwłaszcza w ciazy muszę uważać co jem bo juz kilka razy miałam takie rewolucje... :) dobrze ze w domu jestes, jak to mówią z dupą nie ma żartów:)

Cyntia--- trzymaj sie, na pewno dotrwacie do września:)

A ja dzisiaj byłam na "aerobiku" dla ciężarówek:) hehe poszłam przez przypadek do grupy dla zaawansowanych i trochę sie napociłam bo nie wiedziałam o co kaman... :/

Madzia--- nam Polozna mowila na zajęciach ze gruszek nie poleca bo nie da sie jej oczyścić porządnie i mozna powtórnie dziecko zainfekowac... Lepszy jest katarek czy frida- tam wszystko ładnie mozna umyć a grucha zasysa...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry