reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październik 2014

Jesli masz rwę kulszowa to podniesione nogi nic tu nie dadzą. Ta metoda pomaga jesli jest zle krążenie albo obrzęki. Rwa to niestety sprawa neurologiczna i z tym najlepiej do lekarza.

reklama
Hej dziewczyny! Byłam dziś u gina i przy badaniu szyjki na usg gdy kazał mi kaszlnąć powiedział że wtedy szyjka się skraca, na poprzednich wizytach podczas kaszlu z szyjką nic się nie działo a teraz coś nie tak...czy któraś się orientuje co to dokładnie znaczy gdy szyjka się skraca podczas kaszlu?

Ruda- ale okazja... :) super!
Slonko- ja nie mam pojęcia o co chodzi/ mam nadzieje ze nie przy każdym kaszlu i kichaniu bo ja non stop to robie bo jestem alergikiem/ kicham około 30-60razy dziennie

Dziewczyny które mają mniejsze dzieci jakie Wit d+k kupić dla maluszka? Jak ja córkę rodzilam to k podawało się w kroplach i osobno d w kroplach. A teraz są kapsułki. Podpowiedzcie które zamówić

nie ma nikogo? ochłodzenie przyszło i wszystkie popadały... :-D:-D:-D

a ja prasuje :) pot po dupsku leci ale kiedyś trzeba...

Marika - ja nie wiem - ale w lipcówkach widziałam że podają jakieś witaminy od 3 doby chyba... na pewno pisały ze zalecenia ze szpitala dostały co jak dawkować

Garmelka - u mnie w książeczce jest pod skrótem GBS. Z tego, co czytam, to to badanie na paciorkowca powinna mieć zrobione każda kobieta ok. 35 tc. Większość jest nosicielem tego paciorkowca i to nic złego, ale można nim zarazić dziecko.

Justine - a z tym chlebem to musisz dopasować pod siebie. Co do sieci Bagietka u nas, to P. ma wysokie cukry po ich chlebach. Kupuje jakiegoś razowego szaraczka, ale nie wiem z jakiej firmy. Jutro podpytam.

Kotulcia - jak skurcze?

Ruda - no to super, że taka okazja Ci się trafiła :)

Judy - nareszcie możecie odetchnąć.

Zglupialam co do mojej wagi :/ W ciągu dnia mam wahania (dziś) 2,5 kg. Że 1,5 to jeszcze ok - tak od jakiegoś czasu, ale 2,5? Wydaje mi się, że to woda za dnia mi się zatrzymuje, a później ją w nocy wysiusiuje.

Ile pijecie? Ja dziś 3 litry (woda, sok 100%, mleko, herbata, kawa zbożowa). Myślałam, że to dużo, a na TVN dziś też mówili, że w takie upały 3 litry.

A druga sprawa to, że słabe nawodnienie może być przyczyną skurczów macicy. Ale z kolei mam tak, że gdy mam pełny pęcherz, to mi brzuch właśnie twardnieje.

Ostatnia edycja:
Co za masakra. Próbowałam spać na balkonie ale nic lepiej, a niewygodnie. Przystawilam do łóżka wiatrak, ale robi nieziemski chalas, więc zamiast spać siedzę w necie. Nie zagladajcie na prognozę pogody, bo to grozi atakami histerii.

Rjoanka- łącze sie w bólu... Ja zasnęłam o 2... W międzyczasie do 5:00 trzy razy siku i juz nie śpię... Czuje jak mam napuchniete powieki i zatkany nos ale za cholerę nie moge spac... co za czasy nastały... Ja pitole :( trzeba sprawdzić, może melisę mozna pic przed snem albo jakieś inne ziółka

Też już nie śpię. Czuje sie jakbym miała mega kaca. Kurcze, nigdy mi upały nie przeszkadzaly, czekałam na lato cały rok.

reklama
Do góry