reklama

Październik 2014

Dziewczyny, dzisiaj 31w1d, bylam na usg, lekarka powiedziala, ze Maly wielkosciowo wyprzedza 10dni... :szok:

Zmrozilo mnie, wymarzylam sobie 2900g, tak zeby podczas porodu naturalnego uniknac pekniecia i naciecia, na ostatnim usg waga byla 900g teraz ponad 2 razy tyle.. Rzeczywiscie jest wielki? My oboje jestesmy niscy, w rodzinie meza same karyple, ale moj tata 186cm, i wlasnie podczas porodu wazyl ok 5kg :baffled:

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 67
Ostatnia edycja:
reklama
Czarna - doskonale rozumiem co czujesz.... My teraz odpowiadamy za przyszłość naszych dzieci. Rodząc bliżej terminu dajemy im szanse na lepszy start. Czuję się odpowiedzialna za to, że mam taki słaby organizm. Nie chciałabym by przeze mnie Aduś musiał zmagać się z niepełnosprawnością. Może to brzmi idiotycznie, bo co to za wysiłek to leżenie i siedzenie w domu, ale nic przyjemnego....

Krotusia - maluszki teraz rosną ok. 200g na tydzień, później mogą zwolnić.

Cyntia bardzo wspolczuje przezyc. Ta piwnica jest w bloku czy domku?Strasznie boje sie, ze ktos mi wejdzie do domu w nocy. Mojego meza czasem nie ma i nie chcialabym stracic poczucia bezpieczenstwa.

Wawka czy Twoja starsza corka swobodnie miesci sie w tym wozku? Masz miekka gondolke?

Gnagna - w bloku. To nowy blok i już zaczynają się kręcić - tak najłatwiej, bo sporo nas się nie zna, do tego w niejednym mieszkaniu robotnicy. A macie np rolety antywłamaniowe?

Cyntia na parterze i pietrze mam, a w piwnicy teoretycznie kraty w oknach, ale prawda jest taka, ze jak beda chcieli, to kazdy zamek w drzwiach pokonaja. Kiedy w pienicy nie bylo krat, z 25 lat temu, wlamali sie do niej, gdy moja tesciowa spala z dziecmi na pietrze. Koszmar.

Krotusia moja corka w tym tygodniu ciazy byla jeszcze wieksza. Donoszona miala przekroczyc 4 kg, ale jestem drobna i ciaza zakonczyla sie przy wadze 3200 g. Mam wrazenie, ze wiecej bym nie zniosla. Wody odeszly. To bylo przed ukonczeniem 37 tc i lekarze uznali, ze to byl dobry czas. Zaufaj naturze. Ciesz sie, ze dziecko rosnie.

reklama
enya - na ciuchach to nie wiem, ale na allegro, czy olx na pewno. To samo miałam pisać wczoraj odn. leżaczków-bujaczków, takie do 9-10 kilo są wystarczające, bo później dziecko jest i tak nazbyt ruchliwe i tylko krzywdę może sobie zrobić. Szymka zastałam kiedyś na czworaka z bujaczkiem przypiętym na plecach (jak domek ślimaka):-D, a to był czas kiedy nawet jeszcze dobrze nie siedział!! 18 kilo to dziecko ponad 2 letnie waży, nie ma złudzeń, że będzie zaiteresowane takim bujaczkiem...

nika - witaj. szybko zleci:tak:

rjoanka - pewnie masz rację, bo dzidzi już słyszy:tak: ja w obu ciążach po raz ostatni poszłam w 5 miesiącu, a teraz to sobie wieczorki filmowe na TV robimy:-D

garmalka - można tantum verde:tak:

domka - no ciekawa jestem jak to z siostrą będzie. Siostra jednej z kwietniówek zorientowała się że jest w ciąży w 6 miesiącu...:szok:

krotusia - musisz wziąć poprawkę, że to szacowana waga i ma spory margines błędu. Więc na razie no stress:tak:

U mnie na wysokości pępka już 112 cm, w poprzedniej ciąży na tylu się zatrzymałam. Ciekawe jak będzie tym razem.:cool:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry