reklama

Październik 2014

reklama
Cyntia szczerze nie robilam zdjecia brzuszka po porodzie. Rozstepow ni mialam. Fakt ze oponka zostala przez jakis czas ale wiadomo w pare tygodni brzuszek nie dojdzie spowrotem . Mam jedynie zjdecie brzuszka jak juzbylam w drugiej ciazy czyli 7 miesiecy po i to z boku. Tez narzekalam ze po wygladam nie najlepiej ale badzmy szczerzy pitrzeba na to czasu ale pomarszczonego brzuszka nie mialam. Ty wygladasz slicznie w ciazy wiec nie ma co sie martwic na zapas

cyntia szczerze mówiąc to ja miałam to szczęście że nawet oponka mi nie została, oczywiście pierwsze dni miałam troszkę brzuszka, ale bardzo szybko mi zeszło i zaraz byłam płaska, mało przytyłam w ciązy a po porodzie zostało mi może ze 2 kg do zgubienia, czyli nic. rozstępów też nie miałam, ale z tą ciążą pewnie już tak fajnie nie będzie, jestem i starsza, waga wyjsciowa troszkę inna itd. wydaje mi się że druga jest kompletnie inna i troszke więcej się tyje itd.
ale tak jak mówi gosiak ty wyglądasz super, więc myślę że nie masz co się martwić ;-)

Gosiak, Martina - oj, dziękuję za miłe słowa :rofl2: ale te 15 kg (póki co od 2 tyg więcej nie tyję) jakoś mogą się odbić.
Siostra mojej mamy miała oponkę i ta oponka jej została na całe życie, więc biorę to pod uwagę, ale nie będę się tym łamać, bo synek najważniejszy :) Tak mnie ciekawi co to może być i chciałam już jakoś psychicznie się nastawić :-p

Gosiak, Martina - oj, dziękuję za miłe słowa :rofl2: ale te 15 kg (póki co od 2 tyg więcej nie tyję) jakoś mogą się odbić.
Siostra mojej mamy miała oponkę i ta oponka jej została na całe życie, więc biorę to pod uwagę, ale nie będę się tym łamać, bo synek najważniejszy :) Tak mnie ciekawi co to może być i chciałam już jakoś psychicznie się nastawić :-p

kwestia też czy siostra mamy robiła coś z taką oponką, bo myślę jak nie jest jakoś w nadmiarze wisząca skóra a tylko oponka da się ją okiełzanć za pomocą ćwiczeń :-)

Cyntia: zaraz po porodzie to taki flak obwisły jest. Takie dziwne uczucie pustki. Po czasie wszystko wraca do normy. Ja miałam to szczęście, że na brzuchu nie tyłam i rozstępów nie miałam i po jakimś czasie zrobił się płaski. Z tą różnicą, że jak miałam jakieś wzdęcie to mój brzuch miał tendencję do odstawania co przed ciążą nie miało miejsca. U mnie ucierpiały uda.

Cyntia myślę, że to jest bardzo indywidualna kwestia. Ja w tamtej ciąży przytyłam do 67 z 53 kg przy wzroście 160 cm. Mam wrażenie, że po cesarce obudziłam się dwa razy większa. Z pewnością odejmując wagę dziecka, wód i łożyska wcale rachunek się nie zgadzał. Po jakimś tygodniu brzuch a właściwie skóra wisiała jak jakiś worek, czy pomarszczona śliwka. Byłam w szoku. Rozstępów nie miałam. Ostatecznie całkiem się wchłonął i był płaski. Nie miałam czasu się za siebie wziąć, więc niestety po jedzeniu mięśnie już tak dobrze nie trzymały. Myślę, że to jest do zrobienia. Skóry też było odrobinę więcej, ale bez tragedii. Ja byłam cała większa. Stawy się porozchodziły. Obrączkę założyłam po 5 tygodniach od porodu. Drugą ciążę po 11 miesiącach zaczęłam z tą samą wagą co pierwszą.

Mi po porodzie przez jakiś czas odstawał malutki brzuch a potem chyba jak macica wróciła do swoich rozmiarów już było ok. Nie miałam rozstępów i pomarszczonej skóry.

Boli mnie gardło ;(

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry