reklama

Październik 2014

dzień dobry, a co tu tak pusto z samego rana? Wszystkie jeszcze śpią?
Ja miałam kiepska nockę, co chwilę się budzilam, tu siku, to gorąco......

Garmelka, to dobrze, że już zdrowa jesteś :) ja czuje się nieźle, tzn katar mam ale poza tym nic innego, mam nadzieję że tak zostanie i nic poważniejszego jak ostatnio z kataru się nie rozwinie.
Byłam wczoraj w Magnolii w smyku, widziałam i pojeździłam sobie chwilkę tym wózkiem Maxi Cosa Mura 4. No mi osobiście bardzo się podoba. Co prawda były tam tylko dwa te wózki, wyboru tam jakiegoś nie ma.

Wczoraj miałam iść z Matim na plac zabaw ale było mi jakoś duszno i pojechałam do galerii handlowej do parku zabaw :) Ja i synek zadowoleni bo tam klina, miło sie oddychało :)

reklama
witam :)

gdzie wszystkie śpiochy??:)))

pscółka ty to i tak jesteś dużo do przodu, ja o torbie do szpitala ledwo myślę, a chyba czas zacząć. tylko sama nie wiem co spakować, bo tutaj jak wszystko jest ok i rodzisz sn to wychodzisz po 6h do domu wiec za duzo ci nie trzeba, a jak cos to moj dowiezie, jakby czegokolwiek zabraklo. ale ogolnie musze ogarnac temat:-)

magdalenka ja jem lody, ale raz na jakiś czas z tym że tak jak laski piszą, jajka tam znaleźć to chyba ciężko

katinka ja kupiłam pieluszki z Pampersa, przy Filipie używałam tak cały czas i było ok, mam dwa małe opakowania 1 i reszta już dwójki, mam zapas bo była promocja, kup jedne weź drugie free, grzech nie brać :-D
ładny kombinezon, lubię takie miękkie ciuszki :tak:

ja już nie śpię od 4,30 :crazy: ale jakoś teraz mnie bierze spańsko, jak średnio mogę bo Filip też dawno nie śpi. jestem jakaś zrąbana, nastałam się trochę przy tych pierogach wczoraj, a dzisiaj jeszcze zakupy, trzeba nieco dom ogarnąć i spotkanie u znajomych

Ja mam paczke pampers białe 1,potem bede kupowac dada.

enya kurde u nas nie ma listy ksiazek jeszcze.Niby mamy dostac 75zł:szok:na ksiazki i jedną za darmo.No zobaczymy.Ale bedzie koszt.

Boze mam sny jak z poczatku ciązy,masakra

Enya, Domka my książki dostaniemy od szkoły. Tzn wypożycza dzieciakom. Musze dokupić tylko do religii i niemieckiego. To i tak około 90zł ale nie 300zł jak w poprzednich latach. Art papiernicze już mamy, kupiłam w Tesco z kuponem 10zł taniej :-) tornister jest. Jeszcze tylko zamówie książki i rzeczy na wf i może młoda szkolna karierę rozpoczynać. Nieźle wyszło 2 wyprawki w jednym czasie :-/ w tym miesiącu nie wyrabiam więc resztę brakujących rzeczy dla maluszka kupię na początku września. Brakuje mi pampersow,chusteczek, pieluch tetrowych, smoczka i jakis pojemników na komode żeby kosmetyki poustawiać i to by było chyba wszystko. Na kilka pierwszych miesięcy pożyczam od koleżanki kołyske. A później wymienimy na łóżeczko po starszej. Ciuchy prawie poprane, prasowanie zrobię jak się chłodniej zrobi :-)

ja ubranka tez mam poprane i poprasowane.
Jeszcze aby moje żeczy do szpitala wypiore,kmbinezon dla małej i tetre.

A dzis wieczorem łózeczko juz bede miałą w pokoju;-) M skonczy robic szuflade,malowac i wstawi

Magdalenka ja też w ciąży mam często chęć na lody :) Wcześniej zajadałam co jakiś czas, ale starałam się kupować takie sprawdzonych firm, stwierdziłam że nie dam się zwariować artykułami z netu, często one są na wyrost. Teraz niestety mimo zachcianek muszę sobie odpuścić lody przez tą moją cukrzycę i to jest straszne

Mroczko jaki ładny brzusio :) powodzenia na poniedziałkowym usg :)

Katinka dobrze, że te Twoje akrobacje na szafeczce tylko tak się skończyły, uważaj na siebie. Szkoła rodzenia to fajna sprawa, dużo cennych informacji można w niej się dowiedzieć, ja już jestem na końcówce mojej szkoły, zostały 3 ostatnie zajęcia :) Ładny kombinezonik :) Ja na początek kupiłam pieluszki Pampers Premium 1, ale później mam zamiar używać czegoś tańszego, może te z Rossmann'a.

Agniecha ja też się napaliłam na Maxi Cosi Mura 4 Plus, ale cały czas biję się z myślami czy to na pewno dobry wybór, na plus dla mnie jest spora budka i to jak się składa, mam nadzieję że zmieści się do mojego malutkiego autka, chociaż z tego co mężuś przebąkuje coś mi się zdaje, że długo nim nie pojeżdżę ;)

Ja wczoraj w końcu skupiłam się i zrobiłam zamówienie w gemini, wydałam ponad 300 zl i to jeszcze nie wszystko, póki co gaziki jałowe do oczek i pępuszka i niejałowe do pupki, pieluchy tetrowe i flanelowe, sól fizjologiczna, octenisept, podkłady higieniczne dla mnie i małego, majtki siatkowe, herbatka laktacyjna, maść na brodawki, suszarka na butelki i szczotka do czyszczenia, pewnie jeszcze czegoś zapomniałam ale już nic nie wpadło mi do głowy, więc pewnie domówie w przyszłomiesięcznym zamówieniu. Emulsję do kąpieli i do ciała kupiłam wcześniej firmy Emolium. Mam też sudokrem. Dwie małe buteleczki chicco dostałam na warsztatach, więc na początek wystarczą. A i Pampersy 1 też kupiłam w promocji wcześniej. Podpowiedzcie o czym z kosmetyków i takich wyprawkowych rzeczy zapomniałam.

Co do mojej cukrzycy faktycznie insulina okazała się zbawieniem, mogę jeść większe porcje i normalniejsze zestawy i mam cukier poniżej normy :) Samo wstrzykiwanie sprawia mi jeszcze problem, już zdążyłam skrzywić igłę ;P ale pewnie niedługo nabiorę wprawy ;)

Miłego dzionka :)

Ostatnia edycja:
Enya - to super, że dobre wieści :) Pewno taki tonowy kamień spadł Wam z serca.
A co do worków, to też kupiłam na allegro takie ciulowe worki, co wpuszczają powietrze. Za to polecam biedronkowe, może pojawią się na jesień/zimę.

Magdalenka ja też w ciąży mam często chęć na lody :) Wcześniej zajadałam co jakiś czas, ale starałam się kupować takie sprawdzonych firm, stwierdziłam że nie dam się zwariować artykułami z netu, często one są na wyrost. Teraz niestety mimo zachcianek muszę sobie odpuścić lody przez tą moją cukrzycę i to jest straszne

Mroczko jaki ładny brzusio :) powodzenia na poniedziałkowym usg :)

Katinka dobrze, że te Twoje akrobacje na szafeczce tylko tak się skończyły, uważaj na siebie. Szkoła rodzenia to fajna sprawa, dużo cennych informacji można w niej się dowiedzieć, ja już jestem na końcówce mojej szkoły, zostały 3 ostatnie zajęcia :) Ładny kombinezonik :) Ja na początek kupiłam pieluszki Pampers Premium 1, ale później mam zamiar używać czegoś tańszego, może te z Rossmann'a.

Agniecha ja też się napaliłam na Maxi Cosi Mura 4 Plus, ale cały czas biję się z myślami czy to na pewno dobry wybór, na plus dla mnie jest spora budka i to jak się składa, mam nadzieję że zmieści się do mojego malutkiego autka, chociaż z tego co mężuś przebąkuje coś mi się zdaje, że długo nim nie pojeżdżę ;)

Ja wczoraj w końcu skupiłam się i zrobiłam zamówienie w gemini, wydałam ponad 300 zl i to jeszcze nie wszystko, póki co gaziki jałowe do oczek i pępuszka i niejałowe do pupki, pieluchy tetrowe i flanelowe, sól fizjologiczna, octenisept, podkłady higieniczne dla mnie i małego, majtki siatkowe, herbatka laktacyjna, maść na brodawki, suszarka na butelki i szczotka do czyszczenia, pewnie jeszcze czegoś zapomniałam ale już nic nie wpadło mi do głowy, więc pewnie domówie w przyszłomiesięcznym zamówieniu. Emulsję do kąpieli i do ciała kupiłam wcześniej firmy Emolium. Mam też sudokrem. Dwie małe buteleczki chicco dostałam na warsztatach, więc na początek wystarczą. A i Pampersy 1 też kupiłam w promocji wcześniej. Podpowiedzcie o czym z kosmetyków i takich wyprawkowych rzeczy zapomniałam.

Co do mojej cukrzycy faktycznie insulina okazała się zbawieniem, mogę jeść większe porcje i normalniejsze zestawy i mam cukier poniżej normy :) Samo wstrzykiwanie sprawia mi jeszcze problem, już zdążyłam skrzywić igłę ;P ale pewnie niedługo nabiorę wprawy ;)

Miłego dzionka :)

Hej,a jakie miałaś najwyższe wyniki cukru?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry