reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2014

Czesc mamusie i brzuchtaki,oczywiście gratuluję nowo rozpakowanym. :)
Ja znów z pytaniem. Od wczorajszej nocy męczą mnie bóle podbrzusza,te tzw okresowe. Pół nocy nie spalam,dziś od rana to samo,ból podbrzusza zdaje się być silniejszy i niekiedy ciężko wytrzymać w jakiejkolwiek pozycji a ulgę daje mi tylko chodzenie. Nie boli mnie ciągle, skurcze przychodzą co kilka minut czasem z dłuższymi przerwami. Jedne są dłuższe inne krótsze. Więc raczej nie są regularne. Nie wiem co myśleć czy to może juz? Nie wiem czy pędzić do szpitala czy się wstrzymać. Zero czopa zero wód. Same upławy. Skurcze są o tyle dziwne że nie promieniuja na brzuch czy nogi..czuje się jak by miał przyjsc jakiś potężny nawał okresowy...jestem panikara straszna i nie wiem juz co robić...czy ktoś to przechodził podczas ciąży? Czy to mogą być skurcze porodowe czy przepowiadajace? Wiem że każdy inaczej to przezywa, ale ja juz sama nie wiem co myśleć a nie mam możliwości skontaktowania się z położna czy gin.

reklama
Czarna: według ulotki to każą dawać nawet 15 kropli do każdego posiłku :szok: My dawaliśmy córce 2-4 razy dziennie po 8 kropli. Bałam się dawać tak duże dawki wskazane przez producenta.

Renisus: kochana gratulacje i cieszę się, że mimo przejść wszystko dobrze się skończyło. Śliczna malutka :tak:

Katinka: ja mam jeszcze dwa tygodnie do terminu to nie pomogę.

Babina: śliczny maluszek

Rjoanka: gratulacje

Panna: a często masz te bóle? Ciągły czy co jakiś czas? Zmierz czasowo odstępy między skurczami.

Ostatnia edycja:
Renisus, gratulacje:-) ważne ze malutka juz na świecie :-) duzo zdrowka dla was :-)

Ja mam termin na poniedziałek a tu nic, żadnych objawów :-) mama moja jutro przylatuje wiec Adrianek chyba czeka ma babcie:-)

Renisus- gratuluje!! Najważniejsze ze juz razem, mała śliczna :) wogole nie wyglada na wymęczoną

PAnna- ja tak mam momentami ze mam wrażenie ze albo mi poleci cos albo mała rękę przez klementyne wystawi :) dzisiaj nie boli mnie okresowo tylko mega kłuje :/

Ale juz dużo porodziło... Dopiero 10 a juz znaczna wiekszosc

Moje bolączki znalazły jednak finał na porodowce. Przyjemnie nie jest. Kompletnie nie wyspana czekam na rozwój sytuacji ale coraz mi trudniej i mam ochotę wyć...mówią ze coś konkretniejszego się ruszy od 7...im bliżej tym strach narasta...

PannaNiebieskooka trzymam kciuki,zeby szybko bylo,zebys mogla juz tulic malenstwo;)

katinka ja juz po terminie i u mnie probuja cos ruszyc,ale poki co z miernym skutkiem. czekam co dzis zadecyduja...bo cisza nastala zupelna;(

Dziewczynu rozpakowane;) Gratuluje. Piekne te Wasze skarby. Teraz tylko się nimi cieszyć. Buziaki... Mam nadzieje, że już niedługo wszystkie będziemy w komplecie;)

PannaNiebieskooka powodzenia, trzymaj się, będzie na pewno dobrze, żyj myślą, że niedługo będziesz tulić swoje maleństwo :)

Jujka najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarzy i oni na pewno coś wymyślą. Teraz nastała cisza, a później może pójść tak szybko, że nawet się nie obejrzysz, a Twój dzidziulek będzie przy Tobie :)

Moja dzidzia póki co posłuchała moich próśb i u mnie spokojnie. Mam nadzieję, że dotrwamy co najmniej do wtorku ;)

reklama
a jak dawać kropki jak się będzie karmić piersią??? a ją znow w szpitalu... bardzo spuchniete nogi i wysokie ciśnienie skłoniło mnie do pojechania na ip... miałam nadzieję że dostanę coś na zbycie a niestety mnie zostawil

Do góry