reklama

Październikowe Mamy 2010

ojej daaa kiepska sprawa. Ja tez robilam w ciazy te próby watrobowe, ale nic takiego nie wykazało. jaki wynik wskazuje na tą cholestazę? I co to wogóle jest. wiesz cos? Trzymam kciuki ,zeby wszystko bylo dobrze.

reklama
daaa bardzo mi przykro, ale nic się nie martw moja bratowa miała holestaze w ciąży i ma dwójke wspaniałych dzieciaczków :) Wszystko będzie dobrze, najważniejsze żebyś miała dobrą opieke medyczną! Trzymam kciuki!!!

Matko święta!! Urodziłybyśmy już i było by po kłopocie, a tu jeszcze jakieś historie dziwne będą wychodzić. Cholestaza!!
Kahaaa nie rodzę, jak zasnęłam po śniadaniu to o 13ej nie mogłam się obudzić:/ i za przeproszeniem wysr..ać się nie mogę. Grrrrr... teraz to już nic się nie dzieje! Też myślałam że dzisiejsza noc będzie przesądna, ale la' g*wno!!

Trzymajcie się tam zapakowane mamuśki!! I Ty daaa moja imienniczko, powodzonka!!
No i mam nadzieje, że lada chwila dołączymy drogie rozpakowane mamy do Waszych wątków-problemów i będziecie nam służyć radą, bo na razie to nie ma się co wypowiadać...

a my dzisiaj z mężem i Łukaszkiem jedziemy na parę dni do moich rodziców ;) Niech się nacieszą wnukiem ;)

I tak nas zostawisz na parę dni...? ;-(
Strasznie fajnie że jedziesz - odpoczniesz wreszcie! :-) I mam nadzieję, że jak tam nie będziesz miała neta to się za nami stęsknisz ;-)

Mam pytanie do mam karmiacych. Co jecie? chodzi mi o produkty ktore wykluczylyscie z menu. Bo tak szczerze mówiąc to niewiele warzyw i owoców nam wolno , a przeciez musimy skądś czerpac witaminy zeby nam zęby , włosy nie poleciały.Trzymacie sie scisle tej diety?

No musimy. Wyobraźcie sobie, że wczoraj się pilnowałam jak nie wiem co z jedzeniem, a dzisiaj w nocy Mała wstała RAZ, o trzeciej, a drugi raz - już o 7:30. Cała noc wyspana! Może to jednak nie kolki...? Oby!
Nie jem nic ciężkostrawnego i tyle :-) No ale też nie jem czekolady, cytrusów - boję się wycia Justynki ;-)

Cambria - a czy Ty też robiłaś próby wątrobowe? Bo właśnie jak swędzą ręce i stopy to typowy objaw cholestazy!!!!

Przy cholestazie czasem trzeba szybciej urodzić i tyle, więc spokojnie - my tu trzymamy kciuki za Ciebie Daaa! :-)

Ostatnia edycja:
dziewczyny, to ja jeszcze raz spytam o ten pępek.
Wczoraj nam odpadł. Teraz jest tylko trochę zaschniętej krwi w środku. Czy już można zanurzać go w wodzie przy kąpieli? Czy jeszcze czekać?

mi to już się wyć chcę dlaczego to moje dziecie nie chce wyjść???:( jutro KTG,ale znając życie i moja upartą córę(w mamusie poszła...) to nas odeślą do domu. Prawdopodobnie urodzę w listopadzie. nienawidzę tego miesiąca!!! Już nie wiem co mam robić z tego wszystkiego przestałam bać sie porodu hmmm jakieś plusy są...:)

a jak pępek jeszcze był to go nie moczyłyście??? ja normalnie kąpię niuńkę i potem dobrze osuszam... zgodnie z zaleceniami:) a wbrew zaleceniom odkąd zobaczyłam że pępek szykuje się do odpadnięcia i jest trochę krwi to psikam octeniseptem...

doris, ja zaliczyłam już sałatę, ogórki i buraczki:)

daa, przykro... przytulasy:(((

reklama
Dobranocka tak ja robiłam badania na cholestaze ale na szczęście jej nie mam,bo cholestaza swędzi a nie ma wysypki a ja mam właśnie wysypkę,zaczęła mi się w piątek,na rękach,szybko pojechałam do szpitala,pobrali mi krew,ktg małego i wszystko dobrze,ale nikt nie wie co to za wysypka:no: na razie nie przechodzi,we wtorek do dermatologa idę ale mam nadzieję,że do tego czasu już w końcu urodzę:angry:
Tak prawdą jest,że jak ma się cholestaze to lepiej szybciej urodzić!!

Pozdrawiam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry