reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Apropo braku przytomności - Ja kiedyś byłam taka nieprzytomna w nocy,że nie nakarmiłam dziecka!Coś tam sobie marudził w łóżeczku,więc go wziełam na rączki,usiadlam z nim na fotelu i utuliłam znowu do snu,po czym odłożyłam do łóżeczka :-))) Po niecałej godzinie syn znowu się obudził tym razem "na syrenie cysiowej" a ja byłam strasznie zdziwiona,że znowu głodny jest.Dopiero w trakcie karmienia zaczęłam sobie przypominać,że poprzednim razem wcale nie jadł.Najpierw się przeraziłam tego braku przytomności u siebie,a potem to już się sama z siebie uśmiałam.Teraz już mi się tak nie zdarza,wstaję w pełnej gotowości do działania :-)
A mężowi to nic nie powiedziałam,bo się wstydziłam hehe

Qrna, skasowało mi mega posta!
Spróbuję pokrótce jeszcze raz:

Odnośnie warsztatów z masażem shantala:
Moriam, w sobotę mój M. umówił nas do fryzjera na 13 a potem na wieczór zaprosił (bagatela!) coś ponad 10 osób na swoje urodziny z tekstem, że sie ich przy wódce i sledziu posadzi i będzie dobrze. Taaaaaaa, jasne. Już to widzę! Pewnie w sobotę wieczorem będę ryć nosem w ziemi ze zmęczenia i od czwartku harować jak wół zeby tych jego gości przyjąć!

Posiadam pojemnik na mleko w proszku i bardzo go sobie chwalę. Polecam szczególnie dziewczynom używającym butelki TT bo w te butelki można ten pojemniczek schować :-) Ja mam Aventa, wlewam wodę (temperatura zależnie od tego czy będzie jadło za 3 godziny czy za kwadrans musi być odpowiednio ciepła) i wsadzam w termoopakowanie (które puszcza po mału ciepło). Zawsze się sprawdza super. Polecam.

A co do smoczków Aventa to póki co boję się zmieniać na kolejne, bo z kolejnych łatwiej leci a z moich cycków - niestety nie (mam mało pokarmu). Dziecko musi się namęczyć żeby wyssać coś z piersi a jak z butelki poleci mocniej to mi odrzuci pierś. Ale fakt - muszę już zacząć myślec o zmianie smoczka bo potem mi się zacznie dławić przy jedzeniu!

Wczoraj przebrałam ubranka dla Justyny (do dwóch lat włącznie) i WYWALIŁAM ilość wchodzącą w worek 120 litrowy. Może koleżanka sobie coś wybierze, bo mi szkoda to wynosic na smietnik, a sprzedawać nie ma co - bo to używane. Choć sa i nowe ale mi się nie podobają niektóre. W dodatku - po co mi tyle :-)

A na koniec - dzień dobry wszystkim :-)

Ostatnia edycja:
A ja dzisiaj w nocy sama musiałam się obudzić na karmienie. Poszliśmy spać o 23:00, o 6:00 się przebudziłam i zorientowałam, że od 7 godzin dziecko nic nie jadło. No to dałam cycusia. Olek dalej spał jak suseł, przez sen tylko 5 minut possał i do 8:30 kima. Wyspałam się :)

Efa - no to ładnie Ci pospał. Za to Przemuś dał nam dziś czadu. Od dawna już przesypia w nocy 8h a dziś sobie wstał na jedzonko o 3 nad ranem. Nie wiedzieliśmy z M. co się dzieje - masakra, bo już się totalnie odzwyczailiśmy od wstawania w środku nocy ;) No i jak zjadł o tej 3 to ja myślałam że pośpi do 9-10 sobie,a on 7:50 pobudkę nam zrobił. Nie wyspałam się jak diabli. Nie wiem jak ja to wytrzymywałam jak on na początku jadł co 2,5 - 3 h. Ale mały taki humor rano miał że mu i tak to wybaczyłam. Chichrał się jak szalony :D

Dobranocka - nie wywalaj ciuszków. Ja zawsze jak robie porządki w szafie to pakuje w worki i zawożę do siedziby PCK - oni zawsze tam chętnie przyjmują i wiedzą komu to przekazać. Przecież tyle jest biednych rodzin i teraz też powodzianom potrzebna jest pomoc. Albo możesz oddać chociażby do szpitala na oddział noworodkowy.

Ostatnia edycja:
a masz tego aż 15 kg? bo jak mniej to zawsze możesz dołożyć do wspólnej paczki która z polski leci i wtedy 1kg=9zł. Do caritasu też oczywiście dobry pomysł, ale tam już trochę ciuszków mają, w przeciwieństwie do Zambijczyków. ;-)
Tak czy inaczej, zawsze lepiej komuś podarować niż wyrzucić :-)

reklama
Witam sie i ja znad cycusia:). Laktacja u mnie ruszyła :) ehhh i tak sie ciesze jak mala przy nim siedzi, bo nie zawsze jest tak pieknie.Wczoraj byla butla z moim, bo proba przystawienia konczyla sie placzem ehhhh.

I w nocy u nas tez nie bylo za fajnie ,budzila sie co 3 godziny i troszke plakala i bylam zdziwiona, ba zawsze pieknie spi i raz sie tylko budzi.

Jesli chodzi o sklepy to my uzywamy tylko fotelika i stelaza jest wygodnie .
pozdrawiam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry