reklama
dobranocka
podwójna październikówka!
E-lona, dokładnie - jedna tabletka=jedno zmywanie. Całe życie myłam ręcznie, przy 6 osobowej rodzinie trochę tego zawsze było, ale... lubiłam to. Tylko że to nie ekonomiczne! W Lidlu, jeśli masz w okolicy, są naprawdę super tabletki do zmywarki, takie 3 w 1, nie trzeba już nic dodatkowo kupować, myją ekstra, a wychodzą najtaniej na rynku, taniej nawet niż Finish jak jest w promocji. Polecam. Teraz nie wyobrażam sobie życia bez zmywarki, mam zwyczajną 45, i nie narzekam.
A mi wyszło że jak odbiję wszystkie zdjecia które już obrobiłam graficznie to... zapłacę 130zł !!! Więc czekam aż kasa jakaś przyjdzie. A klej do wklejania do albumu już zamówiłam, przyjdzie lada dzień.
aha, no właśnie Alicja, a ja mam takie albumy standardowe to wygląda to beznadziejnie... kurcze, muszę się po mału zająć tymi zdjęciami, bo potem będzie tego sterta i tego nigdy nie zrobię, a na razie mam tylko album z pierwszego miesiąca (ten akurat był taki do wklejania)
A mi wyszło że jak odbiję wszystkie zdjecia które już obrobiłam graficznie to... zapłacę 130zł !!! Więc czekam aż kasa jakaś przyjdzie. A klej do wklejania do albumu już zamówiłam, przyjdzie lada dzień.
Ostatnia edycja:
JOLI77
Fanka BB :)
E-lona- zmywarka to super rzecz.Polecam Boscha- z tego co mi wiadomo najlepsze zmywarki.zmywarka zużywa mniej wody.Jedno mycie to jedna tabletka.Witam i ja z rana i wyspana
miniu77 dużo zdrówka. Wracaj szybko do sił i na bb.
JOLI77 szybkiego powrotu do zdrowia dla córki.
Dawidowe są specjalne programy do przycinania zdjęć. Prosto się je obsługuje, bo przesuwasz zdjęcie w górę i w dół i od razu wszystkie zdjęcia się wrzuca.
Tak się zastanawiam czemu u nas są tak popularne chrzciny małych dzieci. A czemu nie zaczekać aż będą same mogły zdecydować.
Wracajac do zmywarek. Drogo wychodzi ich użytkowanie? Czy muszą być kupowane specjalne tabletki do zmywania czy są też inne możliwości? 1 tabletka = 1 zmywanie?
Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
Alicja czyli mówisz, że w papierniczym(o ile takowy znajdę) poprosić o kronikę? a ile to mniejwięcej kosztuje?
ja mój kupiłam w hurtowni papierniczej za 40 zł z groszami, w sklepach papierniczych tez widziałam z tym że pewnie będą droższe ale myśle że nie powinno przekroczyć 60 zł. ale to może zależeć od miasta
Ostatnia edycja:
Ida Sierpniowa
a ja nawet jak bym chciała to nie miałabym kiedy wziąć się za taki album:-(aż mi smutno jak czytam ile wy możecie zrobić mimo maluszków w domu........ ja co najwyżej mogę tu z wami popisać jedną ręką kiedy cycamy
nocka zajebiaszcza... jeden cyc obalony o 21ej, potem 23. miałam nadzieję że chociaż do 3ej pośpi, ale nieeeeeeeeeeeee, pobudka parę minut przed 2!!!!!!!!! dałam butlę i se myślę: "teraz to już nafutrowana jest tak, że pośpi do 6 na luzie", a dziecko ma gdzieś matki marzenia i zaczęła kwękać przed 5... no myślałam że wyjdę z siebie!!!!! ale nie dałam jej jeść!!! kołyska stoi koło naszego łóżka i do 6 co chwilę bujałam dzidźkę, ale z głodu nie padła! ja jej ten timer z dupy chyba niedługo chirurgicznie wyjmę
męża mimo że po nocce musiałam już zwalić z wyra bo urzędy na nas czekają, w tym mój ukochany ZUS
natuś, spokojnego dzionka po szczepieniu!!!
miniu, Joli, moni, i inne chorowitki/mamusie chorowitek : duuuuuuużżżżżżżoooooooooooo zdrówka!!!!!!!!!!!!!!!!

nocka zajebiaszcza... jeden cyc obalony o 21ej, potem 23. miałam nadzieję że chociaż do 3ej pośpi, ale nieeeeeeeeeeeee, pobudka parę minut przed 2!!!!!!!!! dałam butlę i se myślę: "teraz to już nafutrowana jest tak, że pośpi do 6 na luzie", a dziecko ma gdzieś matki marzenia i zaczęła kwękać przed 5... no myślałam że wyjdę z siebie!!!!! ale nie dałam jej jeść!!! kołyska stoi koło naszego łóżka i do 6 co chwilę bujałam dzidźkę, ale z głodu nie padła! ja jej ten timer z dupy chyba niedługo chirurgicznie wyjmę

męża mimo że po nocce musiałam już zwalić z wyra bo urzędy na nas czekają, w tym mój ukochany ZUS

natuś, spokojnego dzionka po szczepieniu!!!
miniu, Joli, moni, i inne chorowitki/mamusie chorowitek : duuuuuuużżżżżżżoooooooooooo zdrówka!!!!!!!!!!!!!!!!
natolin
dzięki już na allegro znalazłam chyba coś w tym stylu i zamówię ;-)
dobranocka Ty chociaż umiesz obrobić, a moje będą takie jakie wyszły przy pstryknięciu :-( no chyba, że polecicie jakiś program to może po mału się czegoś nauczę metodą prób i błędów...
dobranocka Ty chociaż umiesz obrobić, a moje będą takie jakie wyszły przy pstryknięciu :-( no chyba, że polecicie jakiś program to może po mału się czegoś nauczę metodą prób i błędów...
a co do albumu to jak dla mnie straszna frajda! Kupiłam w papierniczym kronikę, taką ze zwykłymi białymi kartkami i ją powoli uzupełniam, wklejam zdjęcia, wpisuje swoje mądrości i ozdabiam czym sie dabardzo polecam bo to wspaniała pamiątka na przyszłość a i dużo radości daje. Małż dostał taką ode mnie na ślub- nasze początki do dnia przed ślubem i teraz ją uzupełniam dalej. mam jeszcze album ciążowy...ogólnie to ja jakaś nienormalna jestem z tymi albumami
![]()
Alicja kurcze super
Daiwdowe wspolczuje baranów kierowcow tez ich nie lubie , bo oni zawsze pod gorke. Na szczescie nie korzytam z komunikcji miejskiej, ale tym co korzystaja to zycze, zeby takich akcji bylo jak najmniej.
Jesli chodzi o zdjecia to faktycznie, swinie. Trzeba bylo zlozyc reklamacje niewazne czy robilas to sama czy nie, masz do tego prawo. Aha jesli chodzi o rozmiekczone dziasla( u nas tego jeszcze nie ma i nie mysl, ze sie wymadrzam) to jedna mama mi mowila, ze to sie niby czuje tak jabys mieso wolowe np. dotykala.
Nat zeby Pitrus Pan sie dobrze czuł po osie
Miniuwracaj do zrówka
Joli zdrowka dla córci
Jesli chodzi o chrzciny to u mnie tez sie nie da i bedzie minimum 20 osob ehhhhhh. temat kosciola nadal na tapecie , ja poki co sie nie wypowiadam........ moze sie wypowiem pozniej.
ida- przypomnialas mi o ZUSie
czy my powinnysmy dostac PITa z ZUSu za okres na macierzynskim? i z tego tez sie rozliczamy tak,?
a dziecko to ktory rodzic sobie odlicza, jesli rozliczamy sie osobno? ten co zarabia wiecej czy mniej?
)
chyba musze jakiejs ksiegowej swojego pita podeslac
czy my powinnysmy dostac PITa z ZUSu za okres na macierzynskim? i z tego tez sie rozliczamy tak,?
a dziecko to ktory rodzic sobie odlicza, jesli rozliczamy sie osobno? ten co zarabia wiecej czy mniej?
chyba musze jakiejs ksiegowej swojego pita podeslac
reklama
Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
Iduś no to nieźle cię mała załatwiła :-( przytulam!