reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

O tak tekst o diabełku u nas też był grany. Było to przy jakiejś okazji jak mały miał marudną noc. Teściowa stwierdziła, że trzeba by szybko ochrzcić to i płakać przestanie :wściekła/y:
Powiedziałam, żeby się w głowę popukała, najlepiej czymś ciężkim.
Dawidowe, oj mnie Reni też wkurza. Ja gdzieś czytałam, że ona swoje dziecko jak było małe to w swoim mleku z cycka kąpała :eek:

reklama
dzięki już na allegro znalazłam chyba coś w tym stylu i zamówię ;-)
dobranocka Ty chociaż umiesz obrobić, a moje będą takie jakie wyszły przy pstryknięciu :-( no chyba, że polecicie jakiś program to może po mału się czegoś nauczę metodą prób i błędów...

Picassa - darmowy i po polsku. Jak ja załapałam o co w tym kaman to Ty tym bardziej dasz sobie radę :)))))))))))))))))))

O tak tekst o diabełku u nas też był grany. Było to przy jakiejś okazji jak mały miał marudną noc. Teściowa stwierdziła, że trzeba by szybko ochrzcić to i płakać przestanie :wściekła/y:
Powiedziałam, żeby się w głowę popukała, najlepiej czymś ciężkim.
Dawidowe, oj mnie Reni też wkurza. Ja gdzieś czytałam, że ona swoje dziecko jak było małe to w swoim mleku z cycka kąpała :eek:
U mnie tez teksty o ochrzczeniu zeby nie płakało były:)))).A co do pani R.J.,ta to miała wydajność,hihi;).
Moriam,
lepiej ulgę na dziecko niech wykorzysta ten,kto więcej zarabia-płaci więcej podatku- większa ulga,bo to jest odpis od podatku,a nie od dochodu.Jak np.zapłaciłaś w ubiegłym roku tylko 800zł.podatku,to tylko tyle zwrotu dostaniesz.

ida- przypomnialas mi o ZUSie
czy my powinnysmy dostac PITa z ZUSu za okres na macierzynskim? i z tego tez sie rozliczamy tak,?
a dziecko to ktory rodzic sobie odlicza, jesli rozliczamy sie osobno? ten co zarabia wiecej czy mniej?:))
chyba musze jakiejs ksiegowej swojego pita podeslac:)

...chciałam ci odpisać,ale happybeti mnie ubiegła;-). Mogę tylko potwierdzić:ulgę odlicza się od podatku,a nie dochodu i to trzeba wziąć pod uwagę,żeby dostać większy zwrot.

JOLII zdrówka dla córci
Ida noż w buzię jeża! Ależ ta Twoja Inka wystawia na próbę Twoją cierpliwość:no:. Nic tylko współczuć:-(

Musiałam przeoczyc w pospiechu- Joli, córeczce duuużo zdrówka życzę:)
Ida,współczuję...moja dzis w nocy jako-tako,szału nie było,ale mogło być gorzej,jak np. wczoraj...A tak sie właśnie zastanawiałam,czy Twoja Principessa (hehe,podoba mi się,dużo mówi o charakterku:)) do południa też tak daje czadu,czy tylko pod wieczur psuje sie coraz bardziej.Bo u nas zazwyczaj do południa względny spokój,potem się zaczyna...

Mam sposób na doła - lepię pierogi z miesem i kapustą i słucham radio. Ktoś chętny? :-) Do pomocy, bo do jedzenia to pewnie wszystkie :p

witam:-) czytałam co pisałyście ale ogólnie napiszę. co do chrztu to my chrzest robiliśmy bo jesteśmy wierzący ale też uważam, że chrzczenie dla samego chrzczenia bo rodzina ma jakieś schizy nie ma sensu. my robiliśmy w domu na ok 12 osób. u nas nikt nie mówił, że płacze bo nie ochrzczona:szok: ale ona ogólnie grzeczna ;-) tylko teściowa przy prawie każdym płaczu mówi, że to pewnie kolka... nie da się przetłumaczyć, że kolek nie miała, nie ma. pisałyście też o kronikach itd. my prowadzimy małej album dzidziusia i wpisujemy info o nowościach, szczepieniach itd ale głównie są tam zdjęcia począwszy od 1 zrobionego jeszcze na porodówce. no jest kupny album ale bardzo fajny. oprócz tego prowadzimy jej pamiętnik i tam wpisujemy codziennie lub prawie codziennie co robi, jaki miala humor, co nowego lub fajnego się przydarzyło ale też szczepieniach i ogólnie gdzie była albo kto ją odwiedził. ja też używam programu picasa i uważam, że jest bardzo fajny.

witam:-) czytałam co pisałyście ale ogólnie napiszę. co do chrztu to my chrzest robiliśmy bo jesteśmy wierzący ale też uważam, że chrzczenie dla samego chrzczenia bo rodzina ma jakieś schizy nie ma sensu. my robiliśmy w domu na ok 12 osób. u nas nikt nie mówił, że płacze bo nie ochrzczona:szok: ale ona ogólnie grzeczna ;-) tylko teściowa przy prawie każdym płaczu mówi, że to pewnie kolka... nie da się przetłumaczyć, że kolek nie miała, nie ma. pisałyście też o kronikach itd. my prowadzimy małej album dzidziusia i wpisujemy info o nowościach, szczepieniach itd ale głównie są tam zdjęcia począwszy od 1 zrobionego jeszcze na porodówce. no jest kupny album ale bardzo fajny. oprócz tego prowadzimy jej pamiętnik i tam wpisujemy codziennie lub prawie codziennie co robi, jaki miala humor, co nowego lub fajnego się przydarzyło ale też szczepieniach i ogólnie gdzie była albo kto ją odwiedził. ja też używam programu picasa i uważam, że jest bardzo fajny.
Gdyby mi sie chcialo tez bym wszystko zapisywala i robila albumy ze zdjeciami ale...mi sie nie chce:cool::-D

reklama
Do góry