reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Kania przede wszystkim potrzeba dużo cierpliwości....próbuje już od prawie miesiąca i dopiero teraz się udało i chętniej pije....na początku też próbowałam mieszać ze swoim ale mało ściągałam i przestałam. Po prostu dzień w dzień butla i nawet jak nie wypije to zawsze coś jej wleci i posmakuje aż w końcu się przyzwyczai do smaku:)

reklama
Zaskoczyło mnie to, że tydzień temu wypiła całą butlę, a wczoraj jak jej podałam to rękami i nogami się broniła.
Może wypróbuję jeszcze innej mieszanki, bo raczej jest to kwestia smaku a nie butelki czy smoka.

Kania bo nasze dzieciaczki to kapryśne są...moja niuńka też grymasi.......przed wczoraj wypiła 60ml, wczoraj tylko 30 i ryk a dziś 120 i chciała więcej:))

Hejo a ja się muszę pochwalić, bo jutro ide do kina z Zuzka :) na "Burleskę" :)

Edit: Kahaa gratki dla Was

Ostatnia edycja:
Ida i Alicja były rano,pewnie jeszcze się zameldują;).
miniu ,jak super,że jestes,ja cie tu wołałam codziennie:)))
doris gratki dla "zębiaszczego " Dorianka:)***
Mamaagusi ,super,że waga idzie w górę,będziesz modeleczke miała,tak mała dba o linię:)
Kahaa gratki czwóreczki:).A kuzyni - porażka!!!!Ja bym sobie z nimi powaznie pogadała,w koncu powinni byc wdzięczni za gościnę,że maja gdzie się zatrzymac na początek,to choc troche uprzejmości i kultury ....eeech...
Moriam ,kotek fajowy...ale masz rację,on tak może z zazdrości,żeby ci zrobic na złość...nasz tez takie akcje odwalał,jak Maksio był malutki...:(
Malutka,onesmile ,zdrówka dla dzieciaczków.

Wszystkim mamuskom ząbkujących dzieciaczków siły i cierpliwosci...oby zebolki wreszcie wyszły i dzieciaczki sie naprawiły:)****

sarisa drobinka to mało powiedziane;-) ale ważne, że się dobrze rozwija i zdroowa jest
kahaaa co za pi...a .ja bym chyba nie wytrzymala .Ludzie to maja tupet!!!
mamaagusi widzisz a tak sie martwilas o swoja niunke a ona jednak tyje i rosnie:-)
no ale na mojej diecie tak łądnie przybiera. czyli rezygnacja z nutramigenu, którym pluła na rzecz zwykłego bebilonu bo nie ma alergii.

orientujecie się może czy noworodkowi z żółtaczką fizjologiczną trzeba podawać glukozę??

Mamaagusi, nie trzeba. Są teorie, że należy odstawić od cycka i wodę z glukozą podawać.
U mnie w szpitalu się z tym nie zgadzają i każą cyca dużo. I u nas rzeczywiście na cycu żółtaczkę zbiliśmy szybko z 18 na 12.

Mamaagusi pewnie co lekarz to inne zalecenia. Ja np nie dawałam małemu glukozy, kazali mi go tylko często przystawiać do piersi żeby jak najszybciej pozbywał się bilirubiny. Dodatkowo spędziliśmy parę dni w szpitalu na naświetlaniach. Mała od twojej siostry ma żółtaczkę?

reklama
melduje wieczornie, ze dzien przezyty. po moim ostatnim poscie poszla mspac na ponad 2h i olalam wszystko. przebudzilam sie ale nic nie mowiac nasluchiwalam co sie dzieje w domu... slysze-naczynia sie myja, pochwili miotla zapierdziela po domu...i tatus do corki: cichutko skarbie, zaraz skoncze zamiatac to sie zajme toba:) poczekalam zeby skonczyl latac po chacie i dopiero wstalam. wredota ze mnie. plecki teraz wieczorem lepiej ale nic nie mowie mezowi-wredna ze mnie baba i udaje w tym momencie-niech poskacze troche jeszcze przy mnie i malej. po poludniu poszlismy na spacer z mloda i do sklepu no a potem wieczor przyszedl wiec maz wykapal malutka i ciagle zachwala jaka zadowolona jak jest kontakt skora przy skorze:))) patrzta jaki tresowany.... jutro do poludnia jedziemy na zakupy do Lidla i Auchan -jak co miesiac robimy miesieczne zapasy zarcia i produktow czystosci i inengo badziewia. jeszcze jutro skorzystam z meza a od czwartku wraca do pracy wiec juz postaram sie mniej gderac:ppp

Do góry